O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: OneNight » 19 lut 2017, 10:33

Zakapturzeni? Masz na myśli mnichów? :P

Ja ze względu na ścieżke kariery jaką sobie wybrałem i do której dąże, do wielu rzeczy podchodzę naukowo.

I widzę, że pani duch wyższy nie ma żadnych oporów, aby poniżać innych.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 19 lut 2017, 10:45

nie wyższy tylko Wysoki Duch
i nie , nie mam żadnych oporów by dawać w zęby tym, którzy na to zasługują
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 19 lut 2017, 10:55

Natasza pisze:i nie , nie mam żadnych oporów by dawać w zęby tym, którzy na to zasługują

Nataszo wybacz... ale raczej wysoki duch na pewno by się tak nie zachowywał, tylko raczej takim osobom pomagał by się podnieść.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 19 lut 2017, 11:58

a skąd Pawle wiesz jak wygląda życie po drugiej stronie kurtyny skoro żadnego z Was tam nie wpuścili i jakie są uznawane zasady ?

jak napadną na Twoją rodzinę i będą chcieli obciąć wam głowy - będziesz stał i patrzył czy jednak zrobisz wszystko łącznie
z zabiciem wroga?

i jak myślisz , która postawa oceniana jest jako właściwe zachowanie w świecie Wysokich Duchów?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 19 lut 2017, 12:15

Natasza pisze:a skąd Pawle wiesz jak wygląda życie po drugiej stronie kurtyny skoro żadnego z Was tam nie wpuścili i jakie są uznawane zasady ?

jak napadną na Twoją rodzinę i będą chcieli obciąć wam głowy - będziesz stał i patrzył czy jednak zrobisz wszystko łącznie
z zabiciem wroga?

i jak myślisz , która postawa oceniana jest jako właściwe zachowanie w świecie Wysokich Duchów?

A jeśli wpuścili i jeśli np. ja dobrze wiem jak wygląda to życie tam? Skąd ta pogarda, skąd to uznanie się za jedynie wyższą nad każdym z nas u Ciebie? Ja już pisałam, że to że komuś bozia dała wysoki wzrost wcale nie oznacza, że idzie on w parze z wysoką moralnością, mądrością i inteligencją :D
I masz, bo jakoś nic nie zrobiłaś, gdy mając wizję, że 4 jakieś dziwne postaci zabierają Twojego ojca i od śmierci go nie uratowałaś, zatem nie jesteś wszechmocna.

A jeśli chodzi o ten żart do soldado z pływaniem, to na poważnie zastanawiam się jak można uważać, że w innym świecie żyje jest się istotą wodną, że tak miłuje się wodę skoro miało się za sobą doświadczenie z topieniem się i tu zazwyczaj potem odczuwa się nie miłość do tej wody a przed nią strach?
danut

Postautor: Natasza » 19 lut 2017, 12:36

jakżeś tam przed laty zajrzała to odpowiedz na pytanie - jaką postawę wykażesz gdyby chciano obciąć głowy twoim bliskim i Tobie

a jak odpowiesz będziesz rozumiała czym jest cios zadawany tym co pomiatają i gardzą ludźmi językami , które grzęzną im w gardłach
na samą myśl o słowie PRZEPRASZAM

i jeszcze jedno - to Wy nazywacie siebie samych niedojrzałymi, niskimi duchami - i żadne nie ośmieliło się odpowiedzieć na moje zadane pytanie
kto z Was jest Wysokim Duchem- nikt
ja nazywam siebie Wysokim - bo nim jestem i nie mam cienia wątpliwości
dlatego pytanie adresuję do Was to samo co do Pawła
: skoro jesteś na swojej ścieżce życia - tej wypracowanej i dalej jesteś niskim duchem to czynisz to z premedytacji? czy karma , którą wybrałeś Ci
jednak nie służy, i gdyby dzis przyszło zamknąć ci oczy to już wiesz, że będziesz musiał znów repetować
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 19 lut 2017, 12:47

Pani postawo cnót wszelakich - obrona życia i zdrowia to nie to samo, co wyzwiska i poniżanie kogoś, bo ten ktoś ma czelność wykazać wątpliwość w to, o czym właśnie opowiadasz.

Duch Wysoki nie powinien odznaczać się egocentryzmem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 19 lut 2017, 12:50

dlatego będziesz repetował nieodrobioną lekcję
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 19 lut 2017, 12:59

OneNight pisze:
Duch Wysoki nie powinien odznaczać się egocentryzmem.

Duch Wysoki nawet nie zmruży oka wysyłając ludzi na powtórną setną, tysięczną śmierć
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 19 lut 2017, 13:13

A mnie Nataszo zastanawia jedna rzecz, pare postow wczesniej lub w innym temacie Danut wspomniala i podala link do artefaktow ktore wskazuja nie tylko na wysoki rozwoj jakiejs cywilizacji bedacej przed nami ale rowniez sugerujacej nam ze nasza historia moze byc zupelnie inna niz wskazuje na to oficjalna wiedza. Takich "niespodzianek" ktore nie pokrywaja sie z oficjalna nauka mamy duzo wiecej. Nie tak dawno bo w latach okolo 1650 nad niebem w niemczech jak wynika z tamtejszych kronik rozgrywala sie na niebie bitwa jakis statkow/samolotow co zostalo uwiecznione w postaci szkicu/rysunku, ze wczesniejszych hinduskich opisow rowniez mamy opisywane wojny bogow , na wielu obrazach tkz. swietych mamy rowniez namalowane postacie w jakis statkach. Zastanawia mnie nastepujace pytanie skad ta pewnosc ze cywilizacja ktora byla tak bardzo rozwinieta odeszla i dlaczego mialaby wogole odchodzic skoro bardzo dawno temu odnalazla tu swoj dom...???

Do dzisiaj mamy swiadkow o dziwnych statkach wylaniajacych sie z podziemi, oceanow a nawet wulkanow. Jednak mimo tych wszystkich
posrednich dowodow jak i bezposrednich gdzie mamy relacje spotkan zwyklych ludzi a nawet wojskowych czy pilotow ciagle slyszymy zaprzeczanie calego srodowiska naukowego i rzadow. Teraz nasuwa sie pytanie jaki czlowiek lub naukowiec jasno myslacy majac chocby posrednie dowody jak te wyzej ze cos dzialo sie i dzieje na przestrzeni wiekow nad naszymi glowami jest w stanie zbagatelizowac te dowody i nadal twierdzic ze historia ludzkosci jest taka jaka nam sie oficjalnie podaje i ciagle zaprzeczac..???Rozumiem ze zycie w nieswiadomosci jest czasem dla niektorych ludzi blogoslawienstwem...ale czy ignorancja i oszukiwanie siebie jest dobrym sposobem na zycie? I teraz najwazniejsze pytanie jesli sprawy maja sie inaczej niz nam sie oficjalnie mowi , dlaczego tak bardzo rzadom zalezy na zachowaniu tajemnicy? Czy moze robia to ze strachu bo ktos wiekszy tak im kazal by trzymac ludzkosc w slodkiej niewiedzy?

Na yt jest film dokumentalny opowiadajacy o zjawisku UFO i pewnym wydarzeniu z udzialem sekretarza ONZ ktory byl swiadkiem porwania pewnej kobiety z 11 pietra wiezowca , jest relacja kierowcow/funkcjonariuszy ktorzy wiezli tego pana oraz kobiety ktora zostala porwana , z konkluzji jaka wynika z tego zdarzenia wychodzi na to ze uprowadzenie tej kobiety w taki sposob gdzie bylo wielu swiadkow lacznie z komisarzem moglo byc proba zastraszenia tego pana dajaca mu do zrozumienia ze przed nimi nie mozna sie schowac/uciec i nalezy robic to czego rzadaja...
Ostatnio zmieniony 19 lut 2017, 13:27 przez Estia72, łącznie zmieniany 1 raz
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm