Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: OneNight » 29 maja 2016, 20:54

Równie dobrze afrykańczyk może mówić, że Ziemia jest płaska, choć nigdy nie widział zdjęć z kosmosu. Może mówić, że steki są obrzydliwe, choć sam ich nie jadł. Tak samo Ty możesz mówić, że to brednie, choć sama tego nie doświadczyłaś.

A dlaczego ja nie mógłbym powiedzieć, że wciskasz kity w internecie, że przeniosłaś się do równoległego wymiaru i uważasz swoje przemyślenia za jedyną prawdę?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 maja 2016, 21:37

A to dlatego, że doświadczyłam nie przypuszczam a twierdzę i wiem co czym jest. Mnie kitu nikt nie wciśnie znam te mechanizmy i nie ma najmniejszych w nich podobieństw do przenoszenia się w równoległe wszechświaty - dlatego je tępię.

Porównam Ci sprawę do stacji nadawczych i odbiorników jakimi są też nasze mózgi - i takiego elektronika który będzie tylko bezmyślnie grzebał po zwojach i tranzystorkach -- łojj taka piękna muzyczka leci a ten tak to spieprzył ze ten odbiornik odbiera tylko przeraźliwe piski nie mówię już o powykręcanych obrazach. Co ci po tym? Jaka nauka, jaka wiedza? Hmm - I jak i gdzie się to ostatecznie kończy u wielu chyba sam wiesz.
danut

Postautor: atalia » 29 maja 2016, 21:50

Ja, Danut, jestem głupkiem, a nie tym madrym... :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 29 maja 2016, 21:55

szkoda, Danut, ze nie odczytałaś mojej ironii, mówiąc o "mądrych", ciebie miałam na myśli.
Poza tym to, co napisałaś, mówiąc "kogo masz na myśli? BO CHYBA NIE SIEBIE? " BYŁO BARDZO NIEGRZECZNE. Nie, zebym uważała siebie za szczególnie mądrą, ale żebyś ktoś to tak otwarcie powiedział, to już lekka przesada. Kto dał ci jakiekolwiek upowaznienie, zeby mnie oceniać pod względem rozumu?
Jeśli wyrazam sie zbyt dosadnie, wybacz, o krynico mądrości wszelakiej!
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 29 maja 2016, 21:58

Dać komuś tak wyraznie do zrozumienia, ze się go uważa za kompletne zero... no no, poszłaś, Danut , po bandzie, nie ma co...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: OneNight » 29 maja 2016, 21:59

A to dlatego, że doświadczyłam nie
przypuszczam a twierdzę i wiem co
czym jest.

A ja doświadczyłem i twierdzę co innego niż Ty.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 maja 2016, 22:00

atalia pisze:Dać komuś tak wyraznie do zrozumienia, ze się go uważa za kompletne zero... no no, poszłaś, Danut , po bandzie, nie ma co...

Oczywiście, że odczytałam do kogo dajesz tę pierwszą uwagę, więc też nie pozwoliłam sobie na to, oko za oko ;)
danut

Postautor: cthulhu87 » 30 maja 2016, 08:38

Danut, nie wiem czy byłaś ostatnio na jakimś urlopie czy na wakacjach... nie obraź się, ale to był chyba pierwszy od wielu miesięcy normalny okres w funkcjonowaniu tego forum. Sorrki za szczerość, to po prostu moja obserwacja i dzielę się nią, abyś wyciągnęła z tego wnioski co do stylu rozmawiania z innymi w przyszłości.

Jeśli chodzi o meritum: moim zdaniem Onenight bardzo trzeźwo podchodzi do swoich doświadczeń, biorąc jeszcze pod uwagę, że jest to sytuacja kiedy jednocześnie stawia się w roli obserwatora/badacza i osoby doświadczającej tych przeżyć, uważam, że zachowuje w tym zdrowy rozsądek i zdrowy sceptycyzm, który niejednokrotnie można wyczytać z jego postów. Dlatego sądzę, że Twoja krytyka nie jest uzasadniona w tym przypadku.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 30 maja 2016, 09:17

Oko za oko, Danut?
Zaiste, bardzo to uduchowiona postawa. :shock:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 30 maja 2016, 10:31

Zaiste nie nadaję się zupełnie do Waszego forum. Nowe spojrzenie na rzeczywistość jest Wam zupełnie obce, a ja nie przyjmę od Was klepek na oczy w formie skorumpowanych dogmatów, ani nauk od tak wielce uduchowionych i kulturalnych ludzi. ;) Żegnam więc.

Ps. Aha i nie daj Bóg, aby tu ktoś skorzystał z mojego konta! Bo gdy zgłaszałam już jedną sprawę udaliście, że nie widzicie.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka