"Taka jest prawda" to jedno z najbardziej przeze mnie nie lubianych stwierdzeń.
Zdaje się, ze większość ludzi nie odróżnia opinii od faktu i tyle.

atalia pisze:"Taka jest prawda" to jedno z najbardziej przeze mnie nie lubianych stwierdzeń.
Zdaje się, ze większość ludzi nie odróżnia opinii od faktu i tyle.
danut pisze:żyjemy w sieci wzajemnych oddziaływań i powiązań, co klaruje nam naszą rzeczywistość bez możliwości od niej ucieczki
danut pisze:Słowo "klarować" jest celowo ujęte w tym zdaniu. Po Twojej uwadze Xseniu zastanawiam się jednak, czy Ty w ogóle przemyśliwałaś kiedykolwiek to czym jest rzeczywistość. Widzisz, niezbędna dla jej istnienia jest rola obserwatora, który potrafi ją odebrać i opisać, a to w jaki sposób zostanie zinterpretowana zależy od jego świadomości, bo to ona ją wyklaruje. Rzeczywistość ludzi a zwierząt wygląda inaczej, szczególnie gady i płazy odbierają i widzą ją w zupełnie odmienny od nas sposób. A jak jest z roślinami, czy samą planetą tego nikt jeszcze dokładnie nie wie. Wyżej pisałam o zbiorczej świadomości kształtującej naszą rzeczywistość. Ta zbiorowa siła kieruje nią w odpowiednim kierunku na zasadzie przebicia dobro nad zło, lub odwrotnie. To co gmatwa dobry kierunek rzeczywistości i mu przeszkadza się rozwinąć jest złe, co powinno być dla nas oczywiste.
danut pisze:Można wprowadzić w życie takie zaburzenia, w których nam żyć będzie trudno, będą nam one to życie gmatwać, ale to jaka będzie rzeczywistość zależy od wypadkowej tych wszystkich sił, czyli wspólnego oddziaływania na rzeczywistość. Zatem to wspólne oddziaływanie wcale nie gmatwa rzeczywistosci, jak napisałaś, a tworzy ją.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości