Natasza pisze:jest wizytówką naszych czasów
Kris pisze:Tak troszkę żartowałem i nie po to żeby Cie w jakikolwiek sposób urazić.
Co do tego czy to bzdura to tak przecież nam wgrywają i nie jest łatwo to zdjąć z siebie.
A oczywiście nie będę więcej pisał o Tobie.
Aha zabierają przede wszystkim tych 3 helisowych, 2 najwyżej 10%
danut pisze:Natasza pisze:jest wizytówką naszych czasów
Co jest wizytówką naszych czasów? Piszesz wyżej, że nawet zwierzęta wykazują swoją moralność i cały czas jak wskazałam we wcześniejszym linku mylisz pojęcia etyka a moralność. Widzisz moralność to jest coś o wiele głębszego niż etyka, ma swoje naturalne głębsze źródło, to pierwiastek indywidualny, to sumienie, nasza głębia. Etyka to czynniki zewnętrzne, które mogą stymulować naturalną moralność, osłabiać ją lub wzmacniać. Co jest wizytówką naszych czasów? To, ze sumienie traci na znaczeniu, a autorytety i czynniki zewnętrzne wychodzą na plan pierwszy?

danut pisze:A ja nie piszę, że ma drugie dno, bo nawet wyraźnie napisałam, że naszą moralnością można sterować, a to czy ona wzrasta, czy zostaje zastąpiona zachowaniami automatycznymi narzuconymi nam przez etykę danego czasu i środowiska to jeszcze inna sprawa. Znów nietykalna Natasza jest przeze mnie skrzywdzona tym, bo to ona musi mieć zawsze rację co by nie napisała?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość