Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Mirek » 01 wrz 2016, 13:16

czarnyMag pisze:Nie zastanawiaj się Kris - walcz ze złem - wypal je! A jak już skończysz (nie zapomnij mnie poinformować o tym :twisted: Bo jak się okaże że żyję - nadszarpniesz swą świetlistość :lol: A tak między nami - między dwoma "magami" ciemności Kris - widziałeś duszę która zamieszkuje Twe ciało?! Bo jak nie - to proponuję kontemplację jednak i ZOBACZ co jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tu nie o jego dusze chodzi, a o tych tajemniczych wszechwiedzących, którzy mu światło w głowie zgasili ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 08:41

Kris to mój mały prezent dla Ciebie:
Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Kris » 02 wrz 2016, 10:18

Sami się chwalicie na prawo i lewo że przeszliście na mroczną stronę bo wam się nudziło po pozytywniej, wiec nie zalewaj z łaski swojej, bo chyba ty sam w to nie wierzysz.
Przecież dobrze wiesz że jesteś czaruś :twisted:
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 02 wrz 2016, 10:40

"Dlaczego więc nie widzę wszędzie dobra i piękna?" - Dlatego, że zło istnieje i nie może zmienić się pomimo wielu prób fałszowania, wybielania i ukrywania się na piękne. Raczej nie widziałoby się tak wyraźnie na zewnątrz zła, gdybyśmy takie samo nosili w sobie, a to przez przywyknięcie i uznanie tego za normalność. :)
danut

Postautor: Kris » 02 wrz 2016, 10:48

Smutne jest to że oni świadomie są po stronie zła, a raczej to oni są złem i mimo prób zaradzenia temu jest jak jest.
Być może w końcu się unicestwią, bo kariera zła się tym kończy ostatecznie, ale ile jeszcze krzywd wyrządzą.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Estia72 » 02 wrz 2016, 10:55

danut pisze: Raczej nie widziałoby się tak wyraźnie na zewnątrz zła, gdybyśmy takie samo nosili w sobie, a to przez przywyknięcie i uznanie tego za normalność. :)

Danut i tym zdaniem uchwycilas sedno sprawy :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 11:27

Nie może się zmienić w dobro, bo próby są niewłaściwe. Zło dobrem zwalczamy, a nie złem jak to napisałaś danut. :)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 11:29

Kris pisze:Smutne jest to że oni świadomie są po stronie zła, a raczej to oni są złem i mimo prób zaradzenia temu jest jak jest.
Być może w końcu się unicestwią, bo kariera zła się tym kończy ostatecznie, ale ile jeszcze krzywd wyrządzą.

Oni, czyli Twoi mistrzowie i ci co Tobiei wiedzę przekazują, tak? :)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 02 wrz 2016, 12:27

Mirek pisze:Nie może się zmienić w dobro, bo próby są niewłaściwe. Zło dobrem zwalczamy, a nie złem jak to napisałaś danut. :)

Ja naprawdę przestanę być pobłażliwa do tych kłamliwych informacji, co to niby ja napisałam w Waszych ustach przez nieprawidłowe odczytanie zdania, i prawie w każdym temacie. Żądam - natychmiast pokaż mi gdzie ja tak piszę i w którym poście!
danut

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 13:14

danut pisze:"Dlaczego więc nie widzę wszędzie dobra i piękna?" - Dlatego, że zło istnieje i nie może zmienić się pomimo wielu prób fałszowania, wybielania i ukrywania się na piękne. Raczej nie widziałoby się tak wyraźnie na zewnątrz zła, gdybyśmy takie samo nosili w sobie, a to przez przywyknięcie i uznanie tego za normalność. :)

Przecież to Twoje słowa, prawda? Więc czego nie rozumiesz z mojej wypowiedzi?
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka