O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 29 lis 2016, 16:00

nie wiem czy chodzi o jakieś ,, rozwarstwienie ,, rzeczywistości, segregację, ale coś się stało, ewidentnie to odbieram

co do potomka, nie wiem dlaczego to zrobili, nie znam ostatecznego powodu, stąd nie jestem pewna do czego on jest im potrzebny, być może do przetrwania w innym miejscu, nie wiem, to jest poza moją wiedzą, ale doszło do tego więc jest cel\

widziałam jak OneN. wznowił temat o RH minus
mam swój wniosek - że rh minus im pasuje z jakiegoś powodu, dlatego Estii także pobrano komórki
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 lis 2016, 16:18

Natasza pisze:nie wiem czy chodzi o jakieś ,, rozwarstwienie ,, rzeczywistości, segregację, ale coś się stało, ewidentnie to odbieram

To jest normalny proces, właściwie sens "wielkiej gry" zachodzący, dziejący się od zawsze.. O alternatywnych rzeczywistościach, w których istniejemy jednocześnie dość się już napisałam, przedstawiłam dokładnie o co w tym chodzi, ale od was zależy to jak je ogarniecie. Zresztą nie może być wtedy żadnych przekrętów i żadnego oszukiwania systemu - to jest jedno sprawiedliwe, więc żadna magia nie wchodzi tu w grę, choćby jak się kto nie prężył i jak nie kombinował - odzwierciedla się i kopiuje wtedy prawdziwy wygląd duszy i to on wsysa nas w odpowiedni kierunek. Jeśli piszecie o mordercach musicie wziąć pod uwagę morderców/-czynie nienarodzonych dzieci, bo w moich wiadomościach był na to wielki nacisk na przyszłe czasy - "i koniec świata zupełnie nie taki jak ludzie myślą" :). Ten cały bunt, agresja, manifestacje ostatnie były pewno spowodowane tym właśnie sygnałem. Cóż "czucie i wiara więcej mówią do mnie niż "mędrca" szkiełko i oko"....
danut

Postautor: Natasza » 29 lis 2016, 16:28

Twoje teorie mnie nie przekonały, sorry ale rozpędzasz się
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 29 lis 2016, 16:42

Wystrzegajcie się fałszywych proroków. Straszenie, to ich domena ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 29 lis 2016, 16:43

Teorie? :D Aha... Pożyjemy, zobaczymy, bo już są akceptowane i dają wyjaśnienie tym co potrafią "patrzeć", ale nie w formie, niby z nich zaczerpniętej, ale poprzekształcanej na cudze widzi mi się..
danut

Postautor: danut » 29 lis 2016, 16:44

Mirek pisze:Wystrzegajcie się fałszywych proroków. Straszenie, to ich domena ;)

Brawo. :D
danut

Postautor: neuron » 29 lis 2016, 16:48

Natasza pisze:neuron- myślisz, że jakiś kraj może na nas ruszyć?
że grozi nam śmierć?

powiem tak , nie mam pojęcia i szczerze powiem ze nie chce mieć ....
zobaczymy , nie ma co sie spinać .......

ale moze cos jest na rzeczy , moj diabelek jakies bzdury mi wkręca ale mysle ze sie nie rozumiemy i raczej kłamie , on nie ogarnia tematu ale uparcie odpowiada twierdząco na pewne pytania , za kazdym razem to samo , juz mi sie nawet nie chce sprawdzac czy wie o czym w ogole mowie bo twierdzi ze wie ,ale i tak mu nie wierze ......

soldado pisze:Na świecie rodzi sie coraz wiecej bardzo niezwyklych dzieci z ogromnymi zdolnościami

hehehe tak to prawda :) mój młody dziś , pytam go czy był w szkole a on mi na to że nie , więc mówię jak to nie byles? czemu nie byles itp .....a ten na całkowitym luzie , pełen chill mówi mi .........a , nie czułem się na siłach :) hahaha wiec pytam czy cos sie stalo czy cos jest nie halo a on do mnie :) tata , mam katar :)

no ale to on kiedy miał 4 lata czy cos niewiele ponad ,podbił do mnie i jak gdyby nigdy nic poinformował mnie całkiem poważnie że , tata , a kosmos jest okrągły :)

tak, dzieci dzis są niezwykłe ........

heh przecież ja nawet napisałem opowiadanie o tym :) hahaha przypomniałem sobie teraz o tym , ale gdzie ja to mam to nie wiem :) ale mocno śmieszne i zabawne :)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2016, 18:08 przez neuron, łącznie zmieniany 1 raz
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 29 lis 2016, 17:14

danut pisze:

fałszywe schlebianie i cudowne moralne treści - już to przerabialiśmy aż do znudzenia
co do karania ,, morderczyń,, hahahah nie jednemu mina wykrzywi usta gdy zobaczy czym jest prawdziwa moralność
ta znana z indoktrynacji danego osobnika, który wyrósł w swojej znanej kulturze stoi w zaprzeczeniu do tej , która rządzi wszechświatem

p.s.
aborcja to nie temat w moim i zakończę to podsumowaniem :
nastanie zdziwienie gdy okaże się chociażby to , że despotyczne nakazy powoływania dla własnej , egoistycznej religii i chorych przekonań upośledzonych i skazanych na okrucieństwo i męczeńską śmierć lub okrutną egzystencję ludzi, jest barbarzyństwem i mina opadnie wszystkim , którzy usłyszą , że to sadyzm ego zdrowego bytu i jego fanaberycznych moralności;
czytałam wiele pięknych historii z czasów wojen gdy na polu bitwy ciężko ranni żołnierze błagali swoich przyjaciół o skrócenie ich cierpień ; z jednej strony czytam jak to życie w ustach niektórych osób jest przereklamowane i nie powinniśmy przedkładać go nad wszystko inne bo nie jest jedynym, a z drugiej strony trzymamy sie go kurczowo jakby było kresem wszystkiego, to takie obłudnie fałszywe bełkotanie niezdecydowanej egzystencjalnie istoty
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 29 lis 2016, 17:24

neuron pisze:
tak, dzieci dzis są niezwykłe ........

niektóre dzieci mówią różne zadziwiające dorosłych rzeczy , rysują dziwne obrazki - warto się temu przyjrzeć jako rodzic , skąd ta wiedza, czy usłyszał jakieś wypowiedzi dorosłych, czy wszechobecnych mediach, czy nie mógł nigdzie usłyszeć tu i teraz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 lis 2016, 17:37

Natasza pisze:
danut pisze:

fałszywe schlebianie i cudowne moralne treści - już to przerabialiśmy aż do znudzenia
co do karania ,, morderczyń,, hahahah nie jednemu mina wykrzywi usta gdy zobaczy czym jest prawdziwa moralność
ta znana z indoktrynacji danego osobnika, który wyrósł w swojej znanej kulturze stoi w zaprzeczeniu do tej , która rządzi wszechświatem

p.s.
aborcja to nie temat w moim i zakończę to podsumowaniem :
nastanie zdziwienie gdy okaże się chociażby to , że despotyczne nakazy powoływania dla własnej , egoistycznej religii i chorych przekonań upośledzonych i skazanych na okrucieństwo i męczeńską śmierć lub okrutną egzystencję ludzi, jest barbarzyństwem i mina opadnie wszystkim , którzy usłyszą , że to sadyzm ego zdrowego bytu i jego fanaberycznych moralności;
czytałam wiele pięknych historii z czasów wojen gdy na polu bitwy ciężko ranni żołnierze błagali swoich przyjaciół o skrócenie ich cierpień ; z jednej strony czytam jak to życie w ustach niektórych osób jest przereklamowane i nie powinniśmy przedkładać go nad wszystko inne bo nie jest jedynym, a z drugiej strony trzymamy sie go kurczowo jakby było kresem wszystkiego, to takie obłudnie fałszywe bełkotanie niezdecydowanej egzystencjalnie istoty

To jest mowa nienawiści właśnie i fałszywe bełkotanie, pozdrawiam :)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm