danut pisze:I te ostatnie wpisy dają mi świadectwo temu jak mało wiecie. Klasycznego przykładu w cytacie OneNight zmiany rzeczywistości, kreacji naszej poprzez inną rzeczywistość nie potraficie ogarnąć, więc wkładacie ten przykład pomiędzy bajki. Dobry lekarz hipnotyzer powinien na tym właśnie się mocno skupić i wyciągnąć to co stało się z tym człowiekiem tego dnia, gdy leżąc na kanapie widział babcie szukającą czegoś w szafce np. co tam znalazła, co go doprowadziło do tak mocnego przeżycia, jaki wstrząs, z którym nie umiał się zmierzyć. Jaka niesprawiedliwość skoro odezwał się Bóg- Wszechświat i też ją zauważył i wykrył jako wirus? A zaszła wtedy zamiana klatek, wyparcie tych zdarzeń aż do nocy ze świadomości tego bohatera, historia zmieniła bieg wydarzeń i nałożyła się na ten nasz hologram inna rzeczywistość. Nikt już nie odgadnie co tam zaszło, bo to zostało wymazane, a "taśma" została sklejona inaczej. "wyszarpało mnie z kanapy i niosło na rękach" - a potem został wklejony tu z powrotem. Brzuch prostokątny to oczywiście ściana pokoju, a za nią drzewa - błyskawiczne przemkniecie przez ten obraz dało mu takie skojarzenia z potworem.

danut pisze: jesteś wstawiona
neuron pisze:danut pisze: jesteś wstawiona
też tak myślę
danut pisze:
" kto wgrywa nam pamięć i kiedy chce to ją resetuje tworząc czystą planszę gotową do wymarszu?" - A kto ci resetuje lub wgrywa pamięć, żartujesz chyba. Otóż od chwili poczęcia cały nasz organizm i komórki mózgowe dopiero się tworzą całkowicie od nowa, chyba mi nie powiesz, że jesteś tu wstawiona do rzeczywistości z gotowymi dojrzałymi organami jak superkomputer biologiczny, który wcześniej już ktoś używał tylko wymazał mu pamięć?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość