Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 13 maja 2016, 20:36

Mirek pisze:Ten co napisał artykuł ma tak samo mocno rozwiniętą wyobraźnię jak Kris. Może zaczną pisać książki s-f? Co o tym myślisz OneNight? ;)

A ci co wiecznie chcą innych uczyć pokory i wymyślili własne konsekwencje dla karmy, to w jakim celu to robią? Pewnie, nie w celu pisania książek, ale w o wiele obrzydliwszym - w celu objęcia nieprzynależnych sobie stanowisk dla ogłupiania tłumów.
danut

Postautor: OneNight » 13 maja 2016, 20:40

Mirek pisze:Ten co napisał artykuł ma tak samo mocno rozwiniętą wyobraźnię jak Kris. Może zaczną pisać książki s-f? Co o tym myślisz OneNight? ;)

Myślę, że to dobry pomysł. Książka będzie się dobrze sprzedawać i być może nakręcą na jej podatawie film.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Kris » 14 maja 2016, 18:20

No cóż Mirku, skoro Cię w jakikolwiek sposób natchnęłam na pomysł napisania dobrej książki to zachęcam.
Jeśli sam nie masz pomysłu, a moja bazgranina mogła by Ci się przydać to masz moje poparcie.
Myślę że mógłbyś napisać dwie książki.
Jedna na kanwie moich treści, a druga tylko od Ciebie, w której udowodnił byś na przykład że wszystko co tam piszę jest tylko i wyłącznie fikcją.
Jak na razie poza nie bo nie, nie dałeś niczego w zamian.
Przydała by się jakaś Twoja teoria czy dowód, chociażby spójna koncepcja, że nie to faktycznie nie, a nie głupie gadanie niedouczone nieuka, którym na pewno nie jesteś i mi to udowodnisz, myślę że mnie przekonasz że to ja jestem niedouczony, za co byłbym wdzięczny.
No postaraj się wreszcie chłopie coś z sensem napisać.
Wiem że wyśmianie innych jest o wiele łatwiejsze, ale Ciebie możne stać na coś bardziej konstruktywnego, albo się sam przestań ośmieszać.
Wierz mi, Stańczykiem to Ty nie jesteś. ;)
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: OneNight » 14 maja 2016, 19:44

Otóż teorie spiskowe, na które się tu powołujecie, mają to do siebie, że nie da się ich udowodnić ani obalić.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 14 maja 2016, 20:12

OneNight pisze:Otóż teorie spiskowe, na które się tu powołujecie, mają to do siebie, że nie da się ich udowodnić ani obalić.

Jak to się nie da udowodnić? Wszystko da się udowodnić, a przynajmniej wykazać, po to by przedstawić co ma mocne podstawy do przyjęcia tego za prawdę, a co jest zwykłym paplaniem by innych otumaniać. W wielu postach sprzeciwiłam się twierdzeniom miedzy innymi Mirka o jego pojmowaniu karmy i przede wszystkim pokory. Gdy wyciągam swoje argumenty przeciw przyjęło się na tym forum udawać, że ich się nie widzi a nawet atakować bym ich już więcej nie zawierała w swoich wypowiedziach i od nowa zaczyna się przywoływać ludzi tu piszących do pokory. Przed kim mamy uniżać te głowy i dlaczego? Dlaczego ktoś ma oceniać tu np. moją duchowość, na jakiej podstawie i jakim prawem? Nadajecie sobie tytuł "nauczycieli duchowych"?
danut

Postautor: OneNight » 14 maja 2016, 20:33

Nikt nie nadaje sobie wyższego tytułu, ale nikt nie lubi jak się ktoś wywyższa.

Nie da się teorii spiskowych udowodnić. Nie ma żadnych dowodów, a wasze wykazywanie to robienie wody z mózgu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 14 maja 2016, 20:40

OneNight pisze:Nikt nie nadaje sobie wyższego tytułu, ale nikt nie lubi jak się ktoś wywyższa.

Nie da się teorii spiskowych udowodnić. Nie ma żadnych dowodów, a wasze wykazywanie to robienie wody z mózgu.

Primo kto tu szerzy jakieś teorie spiskowe :D i chce je udowadniać? Jak już ja wykazywałam istnienie innych rzeczywistości a nie żadnych bogów , diabłów ani kosmitów, wykazywałam pomiędzy nimi zależności i związki z naszym życiem. To ze w podanym artykule są odnośniki to archontów również pomijam ( i zaznaczyłam ze ja patrzę na to symbolicznie) a zwracam uwagę na to co istotne, ponieważ ujęto w ich obrazie prawdziwe spostrzeżenia jakie tu naprawdę zachodzą sprawy, jakie są relacje pomiędzy ludźmi. Diabeł -- to forma zła a ono ma swoje oddziaływanie podobnie jak fałsz i prawda, miłość i nienawiść. I wszyscy jesteśmy poddawani bez przerwy manipulacji i narażani na przyjęcie do siebie fałszywych przekonań, które mogą przekształcić się w fanatyzm.
danut

Postautor: OneNight » 14 maja 2016, 20:43

Jak można traktować poważnie taki artykuł? Nie obchodzi mnie Twoja interpretacja, ale pierwotne znaczenie artykułu, które nadaje wiarygodność Twoim słowom.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 14 maja 2016, 20:46

OneNight pisze:Jak można traktować poważnie taki artykuł? Nie obchodzi mnie Twoja interpretacja, ale pierwotne znaczenie artykułu, które nadaje wiarygodność Twoim słowom.

To wykaż to co w nim jest tak oburzającego, że nie można traktować go poważnie. Nie dostrzegasz w swoim życiu walki pomiędzy złem a dobrem i kształtowania się ludzkich przekonań co do tego?
danut

Postautor: OneNight » 14 maja 2016, 20:48

Nie, nie dostrzegam archonów, reptilianów i innych kosmitów kontrolujących ludzkość.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka