Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 28 sie 2016, 12:40

Kris - czciciele ufo dysponują także sztucznym programem transmitowanych im do głów. Działa na tej samej zasadzie co budowanie wyobraźni o bogach i demonach. Nie złamałeś kodów hipnozy, a hipnotyzujesz inaczej :D . Przerobiłam mnóstwo przygód w swoim życiu ale rozłożyłam je na łopatki nie pozwoliłam sobie na łykanie ich bez własnego zrozumienia i dotarcia do sedna możliwości ich powstania.
danut

Postautor: Natasza » 28 sie 2016, 12:42

Pawle, wg mnie czyli obserwacji życia na naszym globie i wg zdania jakie usłyszałam od ,, głosu,, mężczyzny , który mi się nie ukazał ale , który mówił gdy szłam za postacią w białym kombinezonie - najważniejszym prawem jest prawo do życia
co do moralności każda grupa jakąś ma w swoim obszarze, mają je nawet zwierzęta , których wartości nie doceniamy lub nie widzimy
moralność możesz prześledzić w biblii - która świetnie odpowiada lepiej niż ja to potrafię - kodyfikacja zmieniała się zależnie od czasów
nasza ocena za czasów nowożytnych przeszła ogromne przemiany by w chwili obecnej nabrać ogromnego tempa , przesuwając granice akceptacji i tolerancji
czym jest moralność jak nie poziomem akceptowania zachowań i co znamienne - nie swoich, ale innych
nie znam granic moralności innego życia we wszechświecie , być może to co my uważamy za niemoralne - choćby cierpienie , tam jest czymś niezauważalnym
czy człowiek zastanawia się nad cierpieniem robaka albo zwierzęcia , które konsumuje? czy to jest moralne? myślę, że warte początku rozmyślania

Kris- na pewno byłam kilkukrotnie przed nimi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 28 sie 2016, 12:53

Czyli wychodzi na to, że moralność ewoluuje razem z nami :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 28 sie 2016, 12:55

jest wizytówką naszych czasów
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 28 sie 2016, 13:50

Natasza pisze:jest wizytówką naszych czasów

Co jest wizytówką naszych czasów? Piszesz wyżej, że nawet zwierzęta wykazują swoją moralność i cały czas jak wskazałam we wcześniejszym linku mylisz pojęcia etyka a moralność. Widzisz moralność to jest coś o wiele głębszego niż etyka, ma swoje naturalne głębsze źródło, to pierwiastek indywidualny, to sumienie, nasza głębia. Etyka to czynniki zewnętrzne, które mogą stymulować naturalną moralność, osłabiać ją lub wzmacniać. Co jest wizytówką naszych czasów? To, ze sumienie traci na znaczeniu, a autorytety i czynniki zewnętrzne wychodzą na plan pierwszy?
danut

Postautor: danut » 28 sie 2016, 14:18

Kris pisze:Tak troszkę żartowałem i nie po to żeby Cie w jakikolwiek sposób urazić.
Co do tego czy to bzdura to tak przecież nam wgrywają i nie jest łatwo to zdjąć z siebie.
A oczywiście nie będę więcej pisał o Tobie.
Aha zabierają przede wszystkim tych 3 helisowych, 2 najwyżej 10%

Tu koniecznie trzeba wziąć jeszcze aspekt psychologiczny. Widzisz bardzo często na nasze nieposkromione żądze reaguje zagłuszane sumienie, tak wyraziście, że zaczynają się pojawiać urojenia i omamy aż mylone z rzeczywistością i to wszystko działa na zasadach konfliktu i zaprzeczeń. Podam Ci przykład, kobieta która bardzo obawia się zajścia w ciążę może doprowadzić do ciąży urojonej. Nieposkromienie żądz seksualnych ( też znane psychologii doskonale) doprowadza tę osobę do urojonych nocnych jej odwiedzin i gwałtów. Przy czym postacie te, które ją odwiedzają przez zdanie sobie w podświadomości sprawy z tego, że takie zachowania nie są moralne, przybierają obrzydliwy wygląd. Jak nic setki uprowadzeń przez kosmitów z zabieraniem kobietom płodów to ich odzew sumienia na aborcje, dlatego nie nabierajcie się aż tak szybko na te wszystkie opowieści...
danut

Postautor: Pawełek » 28 sie 2016, 14:30

danut pisze:
Natasza pisze:jest wizytówką naszych czasów

Co jest wizytówką naszych czasów? Piszesz wyżej, że nawet zwierzęta wykazują swoją moralność i cały czas jak wskazałam we wcześniejszym linku mylisz pojęcia etyka a moralność. Widzisz moralność to jest coś o wiele głębszego niż etyka, ma swoje naturalne głębsze źródło, to pierwiastek indywidualny, to sumienie, nasza głębia. Etyka to czynniki zewnętrzne, które mogą stymulować naturalną moralność, osłabiać ją lub wzmacniać. Co jest wizytówką naszych czasów? To, ze sumienie traci na znaczeniu, a autorytety i czynniki zewnętrzne wychodzą na plan pierwszy?

Danut nie potrzebnie czepiasz się Nataszy. Pisałem wyżej, że moralność rozwija się razem z nami, a Natasza pisząc, że "jest wizytówką naszych czasów" podejrzewam że miała na myśli to że inna była moralność dwa tysiące lat temu, a inna jest teraz i ona świadczy o naszym poziomie rozwoju, która przypomina naszą wizytówkę. Tu nie ma drugiego dna.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 28 sie 2016, 14:36

A ja nie piszę, że ma drugie dno, bo nawet wyraźnie napisałam, że naszą moralnością można sterować, a to czy ona wzrasta, czy zostaje zastąpiona zachowaniami automatycznymi narzuconymi nam przez etykę danego czasu i środowiska to jeszcze inna sprawa. Znów nietykalna Natasza jest przeze mnie skrzywdzona tym, bo to ona musi mieć zawsze rację co by nie napisała?
danut

Postautor: Pawełek » 28 sie 2016, 14:46

danut pisze:A ja nie piszę, że ma drugie dno, bo nawet wyraźnie napisałam, że naszą moralnością można sterować, a to czy ona wzrasta, czy zostaje zastąpiona zachowaniami automatycznymi narzuconymi nam przez etykę danego czasu i środowiska to jeszcze inna sprawa. Znów nietykalna Natasza jest przeze mnie skrzywdzona tym, bo to ona musi mieć zawsze rację co by nie napisała?

Dyskutowałem z Nataszą o moralności, po czym napisała ciekawą metaforę co do tego w postaci tej wizytówki. A Ty znikąd "Co jest wizytówką naszych czasów?". Skoro wcześniej rozmawialiśmy o moralności, to chyba jasno wynika z tego, że chodzi o moralność, prawda? Więc nie wiem skąd te pytanie, jakbyś na siłę chciała by Natasza odpisała byś się mogła do czegoś doczepić. Nawet jeśli Natasza się myli, to to jest jej sprawa i ma do tego pełne prawo. Nie musi się z Tobą zgadzać jeśli nie chce. Ma prawo rozumieć to wszystko na swój sposób ;)

A ostatnie zdanie, które napisałaś było zbędne.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 28 sie 2016, 14:50

Pawełku no przepraszam, ale oszczędź sobie wstydu :D Tu jest forum dyskusyjne a nie wychwalanie produktów Nataszy. Ja nie zmieniam jej postrzegania a prezentuje swoje na dany temat. Powtórzę zatem raz jeszcze, co jest wizytówką naszych czasów, wysoka moralność? To gdzie, kiedy i w czym ona się przejawia?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka