autor: Natasza » 08 gru 2016, 12:33
OneNight pisze:Natasza pisze:posiadamy także już możliwości tworzenia hologramów - czyli takich obrazów za pomocą , których zjawiają się duchy ludzi
uważam, że będziemy mieli za 500 lat takie możliwości, jakie wyprzedzają dzisiaj najbardziej odważne filmy SF
nie możemy patrzeć już z pozycji tego czym dysponujemy dzisiaj, bo dzisiaj to już przeszłość dla godziny później
teraz jest 11:06 ale za godzinę technologia będzie dalej
Mylisz się. Podam przykład - miecz świetlny. Ktoś mi to tłumaczył, że wiązki lasera nie da się zatrzymać i nie da się tego zbudować. Nie warto ufać filmom, bo już teraz wiele rzeczy w nich zawartych jest sprzecznych ze współczesną nauką. Kiepski przykład podałaś. Filmy SF to nie prognoza, ale pomysł.
Mówię do Ciebie z przyszłości, godzina 11:50. Moja wiedza jest aktualniejsza o 44 minuty.
One - w moim słowniku nie ma słów ,, nie da się,,
to co z dzisiejszej godziny wydaje się niemożliwe jest ledwie zabaweczką w rękach tych co tym władają jak chcą
dziś z naszej godziny nie da się wędrować po wymiarach, podczas gdy inni wchodzą w naszą czasoprzestrzeń jak chcą i kiedy chcą
nie pętajmy się naszą technologiczną niemocą - przynajmniej naszych umysłów
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,