autor: neuron » 15 gru 2016, 16:21
chyba tak samo jak każdy , w pewnym momencie w życiu ,wcześniej czy pózniej ,zadaje sobie pytania na które tak naprawde nie ma odpowiedzi ......
bo jeśli wszechświat jest odpowiedzą to jak może brzmieć pytanie ??
i tak sobie jedną reką dłubie w nosie ,drugą kręce gałkami , myślę i nie myślę , niesie mnie muzyka ........
pisałem z kolegą Prawda na pw , takie tam, nasze luzne rozważania na poważne tematy , i ten facet mnie zainspirował , ze zderzenia dwóch tak różnych światów powstaje nowa IDEA (kolego Prawda) czy to nam sie podoba czy nie , i to wtedy zrozumiałem coś o czym mu napisałem, to tylko moje i chyba nawet nie powinienem tutaj o tym pisać bo co to kogo , ale napiszę to ....
nie chce znac prawdy o nas samych , nie potrzebna mi ona , to błąd który mógł kosztować mnie wszystko , uff ledwo się z tego wykręciłem (mam nadzieje)
niebanalne poszukiwania zakończone w banalny sposób .......a przecież w życiu nic nie jest banalne ........
żyć stale na granicy poznania , to mnie bardziej interesuje i bardziej mi odpowiada , przyglądać się wieczności z bezpiecznej granicy ....... olimp jest dla bogów , nie dla nas .....
i to prawda co napisał Nietzsche , kiedy zbyt długo patrzysz w otchłań to , otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie ......
to nieznośne uczucie , wiecznej pustki , mattaru , nasze przekleństwo i nasze zbawienie , dom do którego i tak wszyscy wrócimy .........
i co bym nie zrobił , jak bardzo nie pragnął , nie nadam niczemu większego znaczenia niż jest mi dane ........ ta dziura w nas nigdy sie nie wypełni
słuchacie muzyki ? na pewno , dostaje wczoraj wiadomość z usa od mlodej wykształconej dziewczyny , wysyła mi swoje tracki , jej nowej piosenki i pytanie czy miałbym ochote popracować z nią nad tym , i na końcu dodaje tylko jedno zdanie które dla mnie mówi mi wszystko , ta dziewczyna śpiewa tak że głowa mała, technicznie , brak uwag , kompozycja taka że mi rece opadły i uczciwie jej pisze że nie wiem czy udzwignę coś takiego , i co ona mi pisze ???
i need your love .........
tylko tyle , nic wiecej , jeśli nie ma w tym ducha to jesteś tylko monochromatycznym wojownikiem w świecie którego nie ma ......
lodowa pustynia
dziękuje
Nie można się przygotować do skoku w przepaść
droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą