Spirytystka rozwiązuje zagadki z przeszłości!!!

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: Spirytystka rozwiązuje zagadki z przeszłości!!!

Postautor: Voldo » 24 mar 2011, 22:43

tadyszka pisze:po prostu kazdy jest inny

Każdy inny, wszyscy równi ;)

tadyszka pisze:rodzajów duchów jest wiele( porównajmy to do , barw skóry człowieka)

W sumie to znamy 10 "głównych" grup, lecz kto by zliczył, ile pomiędzy nimi jest etapów...

A co do książki - tak, Księgę Duchów zdecydowanie trzeba przeczytać. Zmieniła ona już niejedno życie (wiem z autopsji ;))
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: blondynka » 25 mar 2011, 10:25

Witam,kochani :D .Piszę szybciutko,bo potem będę dopiero wieczorem. Voldo,przyjacielu,podziwiam Twoją wnikliwość,skrupulatność,dokładność no i aktywność.Tak trzymaj :!: Tadyszka,dziękuję,dziękuję :!: Atalia,hm,buziaki,napiszę wieczorkiem,pogadam do Ciebie o zródłach...i ufam,że Cię nie zanudzę ;) .A teraz muszę lecieć(wiem,Voldo,JECHAĆ). Miłego dnia,pa.
blondynka

Postautor: Voldo » 25 mar 2011, 16:01

blondynka pisze:Voldo,przyjacielu,podziwiam Twoją wnikliwość,skrupulatność,dokładność no i aktywność.Tak trzymaj :!:

Z tego wszystkiego to co najwyżej zgodziłbym się z aktywnością, z resztą jest słabiutko :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: blondynka » 26 mar 2011, 20:40

Dobry wieczór,przepraszam za wczoraj.Blondynka wróciła do domu i padła na nos ze zmęczenia. Voldo,jeszcze skromność... Chyba jesteś perfekcjonistą.Czy jesteś spod znaku lwa? Atalia,nie uważam się za znawcę tematu.Mam swoją teorię i to mi wystarczy.Coś powstrzymuje mnie od wymienienia pozycji,które czytałam. Wpadłam na to forum,jak bomba,pod wpływem impulsu,nic o Was nie wiem,ale dowiem się,zaraz poczytam.Kurczę,dobrze mi z Wami. I bardzo chciałabym wiedzieć:czy mieliście bezpośredni kontakt z duchami?Czy to pytanie nie jest nietaktem?
blondynka

Postautor: Voldo » 26 mar 2011, 21:09

blondynka pisze:Chyba jesteś perfekcjonistą.Czy jesteś spod znaku lwa?

No nie powiedziałbym, że jestem ;)
A tak poza tym - Ryby :)

blondynka pisze:I bardzo chciałabym wiedzieć:czy mieliście bezpośredni kontakt z duchami?

Cóż, zależy jak się postrzega "bezpośredni kontakt"...
Każdy z nas każdego dnia, o każdej godzinie (i tak dalej), ma kontakt z Duchami w sensie takim, że go otaczają, chronią, inspirują myślami (najbardziej nasz Duch opiekun), czasem pokazują się w snach, żeby porozmawiać czy pomóc...
Ale jeśli chodzi o kontakt w sensie seansu... To z mojej strony odpowiedź brzmi: nie.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 27 mar 2011, 08:47

blondynka pisze:I bardzo chciałabym wiedzieć:czy mieliście bezpośredni kontakt z duchami?Czy to pytanie nie jest nietaktem?

Pośredni kontakt miał każdy ;)

A bezpośredni miała na pewno część forumowiczów.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: blondynka » 31 mar 2011, 20:12

Dobry wieczór.Poczytałam o Was.Ludzie - SZACUN :!: Dawno nie spotkałam ludzi takich,jak Wy. Cieszę się,że JESTEŚCIE. Księgi Duchów jeszcze nie przeczytałam,mam mało czasu dla siebie. Tak,miałam na myśli seanse.Ja też nie brałam udziału w seansach spirytystycznych. Voldo,piszesz,że Duchy otaczają nas w każdej chwili,chronią inspirują... Czyżbym miała rację nieśmiało przeczuwając,że to mój zmarły rok temu tata podsuwa mi pomysły upraszczające wykonywanie różnych prac,np.domowych? Czy Duch Opiekun i Anioł Stróż to ta sama "osoba"? Bo opieki Anioła Stróża doświadczyłam nie raz.Mówię,że jest fajnym facetem,bo niejednokrotnie ustrzegł mnie przed niebezpieczeństwem. No i przypuszczam,że nie przypadkowo trafiłam na to forum... Pozdrawiam Was serdecznie.
blondynka

Postautor: Voldo » 31 mar 2011, 20:47

blondynka pisze:Czyżbym miała rację nieśmiało przeczuwając,że to mój zmarły rok temu tata podsuwa mi pomysły upraszczające wykonywanie różnych prac,np.domowych? Czy Duch Opiekun i Anioł Stróż to ta sama "osoba"?

Z aniołami jest ten problem, że z reguły uważa się je za istoty doskonałe od zawsze...
A to przeczy sprawiedliwości Boga (dlaczego jeden ma się rozwijać od zera, a drugi jest doskonały od samego momentu stworzenia).
Więc, co za tym idzie, aniołów takich jak przedstawione powyżej nie ma.
Jeśli chodzi o Ducha opiekuna a Anioła Stróża - owszem, jest to ta sama istota. Tylko po prostu pod inną nazwą.
Bezpieczniejsze jest używanie terminu "Duch opiekun", bo po prostu pomaga uniknąć niedomówień ;)

Jeśli chodzi o Twojego tatę - bardzo możliwe jest to, że inspiruje Cię myślami.
Może być on wręcz Twoim Duchem opiekunem, lub "po prostu" jednym z tych dobrych Duchów, które Cię otaczają (zakładając, że jesteś dobrą osobą ;))

blondynka pisze:Mówię,że jest fajnym facetem,bo niejednokrotnie ustrzegł mnie przed niebezpieczeństwem.

Duchy są bezosobowe 8-)
:D

blondynka pisze:No i przypuszczam,że nie przypadkowo trafiłam na to forum...

Być może wszyscy mieliśmy to wpisane w listę "do zrobienia"... (Trafienie na forum; ja też mam wrażenie, że musiałem tutaj trafić, żeby zmienić swoje życie :))
Jedno jest pewne - poznanie tego, co poznaliśmy zobowiązuje nas do cięższej pracy (i jakoby surowszego rozliczenia). Ponieważ mamy świadomość tego, co będzie jak nasze serducho przestanie bić.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 01 kwie 2011, 21:20

Voldo,co do tego,czy Duchy są bezosobowe,miałabym wątpliwosci.W wielu lekturach spotkalam opinię,ze Duchy opiekunowie są takiej płci, w jaką najchętniej sie wcielali,lub w swojej ziemskiej ostatniej postaci.Wcale nie muszą być to bezpłciowe twory.A Emmanuel?A Joanna de Angelis chociażby?
Ja np.otrzymałam informację,że moim Duchem Opiekunem jest staruszek imieniem George.Wierzę w Niego i kocham Go. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 01 kwie 2011, 21:45

atalia pisze:Voldo,co do tego,czy Duchy są bezosobowe,miałabym wątpliwosci.W wielu lekturach spotkalam opinię,ze Duchy opiekunowie są takiej płci, w jaką najchętniej sie wcielali,lub w swojej ziemskiej ostatniej postaci.

No to może nie bezosobowe, a takie jakie chcą być :)

A to, że ktoś jest dla kogoś ojcem w tym wcieleniu, wcale nie musi oznaczać, że w świecie Duchów też chce być facetem :D
Zresztą, nie ważne jest imię, nie ważna płeć, ważna jest obecność :)

atalia pisze:moim Duchem Opiekunem jest staruszek imieniem George.

A staruszek z punktu widzenia ziemskiego czy duchowego? ;)
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie