Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Kris » 12 gru 2015, 12:54

Jak zwiedzam to co nazywamy przyszłością, to tam już jest teleportacja, a to znaczy że nauka się z tym uporała.
Jeśli to dobrze odebrałem , a nie jest to takie znów łatwe, to już kilka razy wyszło mi że to potrwa jeszcze jakieś 10 lat.
Dlatego wasze ciężkie zmagania słowne nie dadzą jeszcze odpowiedzi, bo to jest w toku i widzicie jak mało wiemy o tym.
Ja nie jestem naukowcem i nie roszczę sobie do tego pretensji, ale intuicja i telepatia też coś tam może przybliżyć.
Robię sobie czasem testy na prostych sprawach, jak odnajdywanie cieków wodnych,
określanie na co kto jest chory i wiele innych i zazwyczaj mi się sprawdza, nawet często wybiegam przed szereg, bo zdarza się że u kogoś badania niczego nie wykazały a mnie wyraźnie wychodzi że to i to jest w stanie ciężkim.
Jednak po upływie jakiegoś czasu choroba jest wykrywana i wtedy słyszę pytanie: dlaczego ci nie uwierzyłem, a teraz czeka mnie operacja czy tam co innego.
To w jakiejś tam mierze pozwala mi wierzyć że jednak moje informacje są sprawdzalne i mogę się na nich opierać co nieco.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 12 gru 2015, 13:22

Kris, dokładnie i moje informacje są sprawdzalne, dlatego przedstawiłam to wszystko na podstawie własnych doświadczeń, to one zobrazowały temat, którym w tej chwili dopiero zaczyna interesować się nauka i błędem jest tu pisać, że ja udowadniam naukowo swoje doświadczenia, bo tego nie robię. Po prostu dobrze jest wiedzieć, czym tak naprawdę interesują się obecnie naukowcy i do czego możemy się odnieść obserwując ich prace. Ja również parokrotnie byłam w przyszłości i stało się to przez reakcje obiektu mnie w tamtym układzie ze mną w naszej rzeczywistości. I np. niesamowicie ważna wydaje się przy tym uwaga o konieczności wystąpienia stanu splątanego przy teleportacji.

http://kopalniawiedzy.pl/splatanie-kwan ... pola,12361

Mnie się bardzo dobrze rozmawia z Tobą, bo czuję się tak jakbym rozmawiała z bratem :D to on np. pokazał mi i nauczył jak to się dzieje, że odnajdujemy cieki wodne głęboko pod gruntem. Nie jest to na pewno sprawa mechaniczna i dzieje się z podłączeniem naszej świadomości do przyrody, skupienie, intuicję inaczej to sobie można chodzić z tą różdżką jak L. Łobos z wahadełkiem po pustyni i nic nie wykaże :lol:
danut

Postautor: Achill » 12 gru 2015, 14:29

Kris i Danut. nie chodzi o słowne batalie, czy sympatie i antypatię a o wrodzona dociekliwość.
Nie przeszkadz mi, że ktos ma znacznie odmienne zdanie od mojego póki to cos wnosi do dyskusji ;) Przeciez ja nie wiem wszystkiego, ale jak nie będziemy zadawać pytan, czasem niewygodnych i wydawaloby się że czasem może i głupich to niczego się nie dowiemy - nawet tego że pytanie było głupie ;)
Można jak wy wybiegac do przodu i stamtąd próbowac dowodzić że cos jest lub nie jest możliwe. Niestety zyjemy w tym świecie, i aby do czegos dojść musimy wychodzi od znanych nam faktów. Należy je jak najbardziej badać i rozwijac naszą wiedzę bo nie jest ona pełna (bez cienia wątpliwości). Tak rozumiany rozwój opiera się na sprawdzalności. a sprawdzalnośc to w uproszczeniu mozliwość powtórzenia danego efektu niezależnie od osoby która to sprawdza. Póki będą to doświadczenia poszczególnych osób nawet licznej ale jednak ograniczonej grupy, to takie twierdzenia do sprawdzalnych w sensie naukowym nalezec nie będą.
z tym samym problemme boryka się cala duchowość. W moim przekonaniu spirytyzm i tak zbliżył się najbliżej naukowego potwierdzenia wielu aspektów i to daje mu przewagę nad wielu osobami które tylko głosza o swoich doświadczeniach jak mantrę, a tak naprawdę nie robią nic innego co robiły i robią wszelkiego rodzaju kulty do dnia dzisiejszego włącznie - głoszą "jedyna prawdę".
Oczywiście spirytyzm nie daje wszystkich odpowiedzi, ale traktuje duchowość jako obiekt badań a nie kodeks zasad wiary. szuka powiązań z rzeczywistością (tu i teraz - bo tu i teraz mamy te zjawiska).
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 12 gru 2015, 14:33

I powtórzę po Tobie, bo i mnie o to chodzi przez cały ten czas: "W moim przekonaniu spirytyzm i tak zbliżył się najbliżej naukowego potwierdzenia wielu aspektów i to daje mu przewagę nad wielu osobami które tylko głoszą o swoich doświadczeniach jak mantrę, a tak naprawdę nie robią nic innego co robiły i robią wszelkiego rodzaju kulty do dnia dzisiejszego włącznie - głoszą "jedyna prawdę".
Oczywiście spirytyzm nie daje wszystkich odpowiedzi, ale traktuje duchowość jako obiekt badań a nie kodeks zasad wiary. szuka powiązań z rzeczywistością (tu i teraz - bo tu i teraz mamy te zjawiska)."
Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, 14:34 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Mirek » 12 gru 2015, 14:34

danut pisze:
Mirek pisze:Przecież informacja sama w sobie jest już energią, więc skąd ta energia dodatkowa, która by miała przenosić inną energię?

Mirku nie popisuj się, bo zaraz napiszecie, że to ja odgrywam naukowca, a tak wcale nie jest, tylko po prostu niektóre wiadomości to w pewnym wieku powinno się już wiedzieć i to brak tej wiedzy u innych może drażnić. "Przenoszenie informacji odbywa się za pośrednictwem obiektów fizycznych i zjawisk fizycznych zwanych nośnikami informacji". Zjawiska fizyczne to zmiany i procesy zachodzące w przyrodzie przy których wydziela się energia. - Tyle.

Myśl też jest informacją, która jest energią. Za pomocą jakiego fizycznego obiektu lub zjawiska jest ona transportowana? Bo jesteś już w odpowiednim wieku zapewne i to wiesz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 12 gru 2015, 14:39

Mirek pisze:
danut pisze:
Mirek pisze:Przecież informacja sama w sobie jest już energią, więc skąd ta energia dodatkowa, która by miała przenosić inną energię?

Mirku nie popisuj się, bo zaraz napiszecie, że to ja odgrywam naukowca, a tak wcale nie jest, tylko po prostu niektóre wiadomości to w pewnym wieku powinno się już wiedzieć i to brak tej wiedzy u innych może drażnić. "Przenoszenie informacji odbywa się za pośrednictwem obiektów fizycznych i zjawisk fizycznych zwanych nośnikami informacji". Zjawiska fizyczne to zmiany i procesy zachodzące w przyrodzie przy których wydziela się energia. - Tyle.

Myśl też jest informacją, która jest energią. Za pomocą jakiego fizycznego obiektu lub zjawiska jest ona transportowana? Bo jesteś już w odpowiednim wieku zapewne i to wiesz.

Achill a jak komuś wytłumaczysz wszystko wyjaśnisz a on nadal nic z tego nie zrozumie i tak niczego się nie dowie - nawet tego że pytanie było głupie, to co wtedy? :D
danut

Postautor: Kris » 12 gru 2015, 15:18

Żeby wyjaśnić energie i informację należało by pierwsze dowiedzieć się coś więcej o samej energii, jak jest zbudowana i jak działa.
W naszym świecie nośnikami informacji są na przykład kryształy.
Świat energii też ma budowę krystaliczną.
Zaczyna się od jednego kryształka, który dzieli się na mniejsze , te mniejsze znów na mniejsze, aż do najmniejszych , niepodzielnych, co nie znaczy że one nie są zbudowane z jeszcze innych elementów, ale nie umiem ich jak na razie nazwać choć z grubsza to poznałem.
W kryształkach wpisana jest informacja, albo głęboko , od poziomu najmniejszego, do najwiekszego.
Jeśli informacja jest wpisana od najmniejszego, to mimo teleportacji będzie ona zachowana.
Jeśli jednak jest wpisana pobieżnie, na przykład na poziomie dużych kryształków, to tutaj może być różnie, jeszcze nie do końca wiem co o tym sądzić , ale mam Was i razem możemy to zgłębiać.
Jeśli teleportacja rozbierze kryształki do najmniejszych to można najdalej sięgnąć w czasie i przestrzeni, nie wiem czy w tedy jest jakaś granica która by to określała.
Jeśli będziemy działali na większych to wyniki się do tego dostosują.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 12 gru 2015, 15:41

Kris, ale sprawa jest prosta wiemy czym jest informacja a czym energia - te pojęcia są już przecież zdefiniowane, choć wiem, że Tobie chodzi o energie układów, których jeszcze nie znamy i z tym się zgodzę o tym potrzeba się nam dowiedzieć więcej.
Energia - skalarna wielkość fizyczna charakteryzująca stan układu fizycznego jako jego zdolności do wykonywania pracy. Informacja - ogólne właściwości pewnego obiektu z odróżnieniem od innych obiektów, bo informacja oznacza pewną właściwość fizyczną lub strukturalną obiektów.
danut

Postautor: Achill » 12 gru 2015, 15:58

Kris pisze:Żeby wyjaśnić energie i informację należało by pierwsze dowiedzieć się coś więcej o samej energii, jak jest zbudowana i jak działa.
W naszym świecie nośnikami informacji są na przykład kryształy.
Świat energii też ma budowę krystaliczną.
Zaczyna się od jednego kryształka, który dzieli się na mniejsze , te mniejsze znów na mniejsze, aż do najmniejszych , niepodzielnych, co nie znaczy że one nie są zbudowane z jeszcze innych elementów, ale nie umiem ich jak na razie nazwać choć z grubsza to poznałem.
W kryształkach wpisana jest informacja, albo głęboko , od poziomu najmniejszego, do najwiekszego.
Jeśli informacja jest wpisana od najmniejszego, to mimo teleportacji będzie ona zachowana.
Jeśli jednak jest wpisana pobieżnie, na przykład na poziomie dużych kryształków, to tutaj może być różnie, jeszcze nie do końca wiem co o tym sądzić , ale mam Was i razem możemy to zgłębiać.
Jeśli teleportacja rozbierze kryształki do najmniejszych to można najdalej sięgnąć w czasie i przestrzeni, nie wiem czy w tedy jest jakaś granica która by to określała.
Jeśli będziemy działali na większych to wyniki się do tego dostosują.

Na chłopski rozum tak.
problem polega wydaje mi się włąsnie na zróżnicowaniu praw fizyki w zależności od wielkości obiektu. mechanika kwantowa działa na cząsteczki elementarne, ale już nie jest w stanie traktować molekuł tak samo jak dajmy na to foton - i to mimo, że te siły zapewne wciąż dzialają. przyczyna jest prosta, molekuła zawiera w sobie wystarczająco dużo własnej masy i energii aby siły fizyki kwantowej nie wpływały na jej funkcjonowanie. podobnie wpsomniana wcześniej piłeczka pingpongowa nie zakrzywi światła mimo, że w pewnym niesamowicie marginalnym stopniu to "robi" (pewnie na przestrzeni kilku lat świeltnych może byśmy zauważyli nieznaczny odchył rzędu ułamka milimetra.) podobnie może więc być w fizyką kwantową. jej wpływ na poziomie molekuralnym ma pewnie podobne wartości.

zatem to co się da przenieść jako miliard cząstek elementarnych, ciężko przenieść jako całość. Rozbicie na poszczególne elementy i złożenie z powrotem stwarza dwa problemy:
prawidlowośc złożenia - nie chcielibyśmy się telepotowac z noga zamiast nosa i patrzeć paznokciami ;)
A drugi powiązany to jak wraz z informacją o samych czastkach zawrzeć dodatkową informację o tym jak maja zostać złożone. Poziom precyzji jaka jest wymagana do wykonania tego "manewru" jest obecnie nieosiągalna.
Zresztą naukowcy od teleportacji sami potwiedzili, że największa trudnością jest właśnie zachowanie pelnej informacji podczas "przeniesienia"

dobra tyle z mojej strony, mój mózg już się zaczął przegrzewać od myślenia nad tym ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 12 gru 2015, 17:14

Trudność zachowania pełnej informacji podczas przenoszenia jest spowodowana utrata informacji o układzie wskutek jego oddziaływania z otoczeniem.
Słyszałeś coś o dekoherencji? Nasze otoczenie i nasze zespolenie z nim powoduje utratę danych o sobie, dlatego podejrzewa się istnienie głębszej rzeczywistości niejawnej mającej w tym bezpośredni udział, a tego środowiska jeszcze nie poznaliśmy i to dlatego pojawia się ten problem. Jeszcze fragmencik jak przedstawia poruszana kwestię moja współautorka książki : "Inne pola fizyczne mogą więc także z powodzeniem stanowić poszukiwany nośnik informacyjny świadomości i wymaganego do działania zasobu energetycznego. Problemem pozostaje wciąż identyfikacja tych pól. Przedstawiane są już pewne hipotezy, ale uznanie ich za słuszne wymaga jeszcze niejednej weryfikacji. Jak już wcześniej wspomniano, obecnie wysuwa się koncepcję wszechobecnego pola punktu zerowego, przenikającego całą otaczającą nas rzeczywistość, jako globalnego magazynu informacji gromadzonych w toku ewolucji wszechświata (obok innych spełnianych przezeń funkcji). Każdy z nas mógłby być powiązany z częścią tego pola i zawartego w nim globalnego banku danych jako indywidualny soliton, który wyodrębnił się z macierzystej struktury, pozostając nadal jej integralną częścią."
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka