Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 03 wrz 2016, 10:48

Xsenia nie popełniła żadnego błędu w ocenie sytuacji ani w rozumowaniu. Zwłaszcza, ze rozmowa toczyła się wokół wewnętrznego, czy zewnętrznego kształtowania się naszej duszy. Były tam wskazówki ogólne bez wskazania na konkretne grupy, filozofie , religie i nie było żadnego wytypowania do której z nich miałoby się to zdanie odnieść. To tak jakby nie wolno było napisać zdania - Ten kto kradnie jest złodziejem, bo miałoby być ono obraźliwe, dla kogo??

OneNight - Nie ma co, lepiej przestać ciągnąc ten temat. :)
danut

Postautor: 1Prawda1 » 03 wrz 2016, 12:50

Pytanie tylko, czy byłbyś obiektywny? ;)

Nie wątpie.

Forum tworzą ludzie. Jeżeli sami nie będziemy potrafili odpuszczać to będzie to stało w miejscu. Jeśli mamy swoją osobistą wiedzę i ktoś nam zarzuca błąd - pamiętajmy, że możemy się mylić. W ten sposób otrzymujemy coś takiego:

Obrazek
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Xsenia » 03 wrz 2016, 21:18

Natasza pisze:nie odpowiedziałaś na moje pytanie : gdzie jest Konrad ? więc proszę o informację czy jest z nim jeszcze kontakt poprzez to forum na priv, dziękuję

Natasza pomyśl. Konrad jest odrębną osobą. Mieszka nie w moim mieście. Zresztą nawet nie wiem gdzie mieszka. Nigdy, przenigdy nie spotkałam go osobiście. Nawet nie rozmawiałam z nim osobiście, ani telefonicznie. I jak ja mam ci odpowiedzieć na pytanie gdzie jest Konrad? Niby skąd miałabym to wiedzieć? A czy jest z nim kontakt na priv, to jesteś w stanie sie zorientować w taki sam sposób jak ja, pisząc do niego.

Moja odpowiedź dla ciebie Nataszo:
Jestem tylko i wyłącznie człowiekiem. Nie jestem nikim lepszym, i nikim gorszym. I jak każdy normalny człowiek popełniam też błędy.
Zastanawiające jest, że cały czas mnie oceniasz i piszesz co mi wolno, a czego mi nie wolno. Ja tylko przedstawiłam własny wywód na temat słów Danut. Możesz się z tym nie zgadzać, w końcu to twoje prawo. Jednakże ciągle mi sie wydaje, że próbujesz wymusić na mnie zmianę stanowiska i potępienie wroga publicznego nr 1. No cóż, jestem ostatnia do rzucania kamieniami w innych tylko dlatego, że powiedzieli coś nie tak jak trzeba.
Jeśli uważasz, że moje stanowisko w tej sprawie jest niepoprawne, zawsze możesz poprosić o opinię i interwencję innego moderatora np.: cthulhu87, konrada, Krzysztoffa, Voldo, 000Lukas000, atalia, danvue, lub Sebastiana.
I dodam tylko, że akurat tego postu Danut NIKT nie zgłosił, jako urażającego czyjąś godność.

Natasza pisze:i popierała obrażanie ludzi / grup czy jednostki

Zadziwiasz mnie Natasza. "Motłoch" robi się znikąd, to nie jest konkretna grupa, stale tych samych ludzi. I tu nie chodzi o konkretne jednostki ludzi, ale tak naprawdę chodzi o postawę grupy ludzi. Słowo "motłoch" ocenia nie ludzi, ale ich postawę w pewnej konkretnej chwili czasu. I rozumiem z twojej wypowiedzi, że popierasz taką postawę. Jak chociażby ostatnio w Harlow grupa złożona z 20 nastolatków zabiła Polaka, a drugiego poważnie zraniła. I rozumiem, że ty stajesz w obronie tych ludzi i uważasz, że to nie motłoch i słowo "motłoch" obraża tych ludzi. No cóż dla mnie, Basi-Xseni, nie moderatora, to postawa motłochu i raczej tego popierać nie będę.
I dlaczego piszesz o obrażaniu jednostki, skoro cały czas piszemy (ja i Danut) o grupie ludzi?

Natasza pisze:prosiłabym cie abyś zastanowiła się, dlaczego osoby potrafią mówić poprzez priv mówiąc cyt: że boją się pisać na ogólnym bo...- i tu zostawiam cię z odpowiedzią ; temat , który otworzyłam był zainspirowany tym co do mnie napisali, a czego nie ujawniają i nigdy zapewne o tym wam nie powiedzą

Chwalisz sie, że do ciebie napisali, a my się nie dowiemy? :shock:
Jeśli do ciebie piszą, to im pomóż w miarę możliwości i wiedzy. A nie chwal sie tym. I nie będę zgadywać dlaczego nie chcą pisać na ogólnym, bo pewnie każdy ma swoje własne powody (i nie wierzę, że wszyscy nie piszą tylko i wyłącznie z jednego powodu). I jeśli pisali do ciebie incognito, to dobrze byłoby nie zawieść ich zaufania i nie opisywać tego na ogólnym.

Natasza pisze:i na koniec, jeśli tu w tym miejscu nie ma ani jednej osoby z grup MOTŁOCHU, to jak nazwiesz mówienie o tej grupie poza jej plecami

Hmm mówienie o tej grupie poza jej plecami, czyli czyimi plecami? Czy możesz palcem wskazać mi kogoś należącego do takiej grupy ludzi? Za czyimi plecami ich obgaduję i obrażam? Potępiam pewną postawę ludzką i pewną cechę grupy ludzi, a nie samych ludzi. To cecha ludzka, niedobra zresztą. Tłumaczę, bo widzę, że nie rozumiesz różnicy pomiędzy tymi dwoma aspektami.

Prawda, oczywiście, że każdemu może się zdarzyć, że nie będzie miał racji w pewnej, konkretnej dyskusji :) Zawsze to twierdziłam i twierdzę. I zawsze prosiłam by jeśli sie mylę w moich wywodach, by uzasadniono mi tą pomyłkę. Nie lubię się mylić (jak zresztą każdy) i cieszę sie jeśli ktoś mnie poprawia. W ten sposób się uczę i poprawiam. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 00:49

Czy to jest bełkot? https://www.youtube.com/watch?v=FF6CGXApJcE
Proszę o szczerą odpowiedź!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 05:39

czy to jest bełkot Magu? tak - jeśli zaczniemy od tego, że ten człowiek to człowiek , nie kosmita, za którego się podaje.
Co nie przekreśla tego, że nie jesteśmy sami w kosmosie jak co niektórym jeszcze tak się wydaje :P :P :P :P :P
skąd oni pochodzą? jak się nazywają? nie mam zielonego pojęcia
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 12:48

No dobra to: https://www.youtube.com/watch?v=FF6CGXApJcE
nie pochodzi ode mnie ale od forumowicza "Kris" - to są materiały na których tenże forumowicz opiera swą prawdę!

Tam niema nic negatywnego ale liczyłem na własną wypowiedź forumowiczów - przeliczyłem się jednak! Tylko forumowicz "Natasza" odpowiedziała w sposób który oczekiwałem - ale to nic nie zmienia :) Niech ci Plejadanie spróbują wylądować na Ziemi to zobaczymy :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 15:11

Drodzy forumowicze - jednak prosiłbym o jakieś dowody w sprawie wiary bo naprawdę - gów... mnie obchodzi na czym się opieracie ale takiego ewenementu jak ja :) nikt nie kalkuluje - a My jednak znamy wartość swoją - były religie przed którymi klęczeli wasi przodkowie a Mój ród NIE :twisted:
[MODERACJA: proszę o tonowanie wypowiedzi]
Więc jest co mógłbym uznać za prawdę?! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: 1Prawda1 » 05 wrz 2016, 15:18

Więc jest co mógłbym uznać za prawdę?! :twisted:

Ciężko póki masz ciało. Poczytaj sobie o oglądzie idei w filozofii Platona - istnieje prawdopodobieństwo, że Ci ulży, pamiętaj tylko by czytając bardzo głęboko analizować tekst, gdyż filozofia Platona jest bardzo trudna.

http://pwtw.pl/wp-content/uploads/wst/10/Socho%C5%84.pdf

Ps. widzę, że się zdenerwowałeś jednak nie widzę sensu aby ubliżać poglądom innym. Jako że nerwy to ludzka sprawa, to ja jednokrotnie mogę to wymazać. Byłeś troszkę za ostry.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 06 wrz 2016, 12:58

Do Nataszy:
"ale mówiłam jakiś czas temu, że sama mam od paru tygodni ,, ducha kobiety" jak mniemam nie bez powodu jest, a powód mam nadzieję, że wkrótce się ujawni"

Jak odbierasz to że "masz ducha kobiety"? Że ogólnie masz ducha? Rozmawiacie?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 06 wrz 2016, 13:04

ze względu na pewną sytuację i rozmowy na priv nie mogę o tym przypadku powiedzieć
informacje trafiły do prawdopodobnego adresata na razie tyle w temacie co mogę powiedzieć
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi