autor: Natasza » 05 lut 2017, 08:20
enka - zwróciłaś uwagę na bardzo trudny aspekt , o którym także pisałam w moim temacie
także jak Ty , mam ogromny dylemat związany z egzystencją świadomości po śmierci - rozszerzam to także na pozostałe istnienia
zarówno ludzi jak i zwierząt
jeśli ktoś pisze w swych teoriach , że coś występuję ,, często,, lub , że ,,zdarza się ,, to w swoich wypowiedziach wskazuje nieświadomie na brak systemu , brak regulacji w danym aspekcie o jakim chce mówić
w tak zdawałoby się jak piszą ludzie w książkach - ułożonym pięknym systemie życia pośmiertnego powinna istnieć prosta zasada
ale tu kiedy się tak naprawdę przyjrzysz okazuje się, że w gruncie rzeczy jest to tylko książka ludzi
rozumiesz co chcę przez to powiedzieć?
a tymczasem to co słyszałaś o duchach dzieci to prawda! bo jeśli nawet założyć , że tym dzieciakiem jest stara świadomość, to ja stawiam pytanie ,, hej, i co z tego, czym ci to dziecko zawiniło skoro umarło nie jako stara baba ale dzieciaczek,,?
i na koniec- oczywiście nie mówię o podszywach - że stara baba po śmierci udaje dziewczynkę - tu wiele takich cwaniaków jest a i zakapturzonych również
ale to inny temat, teraz mówię o prawdziwie zmarłych dzieciakach
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,