Dzieci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Dzieci

Postautor: enka » 04 lut 2017, 21:45

Witam wszystkich serdecznie!
chciałabym się dowiedzieć co z duszami dzieci które nie przeszły na drugą stronę? znam różne historie o duszach błąkających się dzieci, czy w ogóle dzieci które po prostu zostały po śmierci w jakimś miejscu i nie daje mi to spokoju. Teoretycznie mamy opiekuna, jestesmy zaopiekowani, a w takim razie co z takimi dzieciecymi duchami, one przynajmniej wedle moich wyobrażań powinny dostać szczególną opiekę po tamtej stronie, więc dlaczego??
Bardzo przepraszam, jeżeli temat już został poruszony..
enka

Re: Dzieci

Postautor: Pablo diaz » 04 lut 2017, 22:39

enka pisze:Witam wszystkich serdecznie!
chciałabym się dowiedzieć co z duszami dzieci które nie przeszły na drugą stronę? znam różne historie o duszach błąkających się dzieci, czy w ogóle dzieci które po prostu zostały po śmierci w jakimś miejscu i nie daje mi to spokoju. Teoretycznie mamy opiekuna, jestesmy zaopiekowani, a w takim razie co z takimi dzieciecymi duchami, one przynajmniej wedle moich wyobrażań powinny dostać szczególną opiekę po tamtej stronie, więc dlaczego??
Bardzo przepraszam, jeżeli temat już został poruszony..

Witaj Enka :)

Duchy dzieci nie są dziećmi,jak dorosłymi.Pozostawiając ciało (dziecka) powierzane są pod opiekę Duchów Wyższych
które orientują ich w jakiej sytuacji się znajdują,o tym że ich inkarnacja na Ziemi była tylko szybkim karmicznym
przejściem.Kiedy duch przypomna sobie kim był - zanim inkarnował jako dziecko w naturalny sposób wraca do poprzedniego stanu-dorosłego.

http://www.portal.spirytyzm.pl/los-dzie ... ga-duchow/
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 04 lut 2017, 22:50

Gorzej jest z dziećmi z aborcji. Ten stan dorosły zostaje w zawieszeniu, bo zniszczony został jego plan dotyczący tej rzeczywistości, zraniona dusza i zwykle raz odrzuconej do zaistnienia tutaj trudno jest znaleźć następnych rodziców, powstaje zakłócenie, choć nie ma takiego wykluczenia, że nie może po raz drugi i z innego pola do swej emisji skorzystać, by stało się to możliwe, ale jest trudne, a mówiąc znanym Wam językiem - może jeszcze raz spróbować, by się tu narodzić i tego właśnie szuka w naszej rzeczywistości.
danut

Postautor: Pablo diaz » 04 lut 2017, 23:12

Kwestia duchów (rudymentarnych) bardzo niskich,które są w tranzycie ku człowieczeństwu jest zwykłą uniwersalną ewolucją.
Wielkie doktryny kulturowe jak teozofia Olcota i Bławatskiej oraz magiczne i primitywne religie jak np. afro brazylyjskie
przykałdają wielką uwagę w tej dziedzinie do podstawowych manifestacji,które mogą być tylko badane poprzez jasnowidzenie.
Ponieważ ta forma badawcza jest bardzo nieścisła i błędna w interpretacji,spirytyzm w badaniach jakie prowadzi
zaineresowany jest głównie manifestacją Duchów Wyższych,ponieważ dają możliwość potwierdzenia faktów,które
wykorzystywane są dla dobra ludzkości ich ewolucji.
A więc historie o błąkających się dzieciach są niewierygodnymi przekazami otrzymanymi od elementarnych duchów które zabawiają się ignorancją człowieka.

Pewnego razu duch Andre Luiz odwiedził kolonie o niskiej wibracji.Został on poinformowany o tysiącach stworzeń,które
dedykowały się w służbie natury.W skali ewolucji byli pomiędzy zwierzętami a fazą hominalną.Wielu ezoteryków
twierdzi,że istoty te są lepsze od człowieka ,w przeciwieństwie od konceptów i wiedzy spirytystycznej,
gdzie gnomy,elfy ,skrzaty itd są istotami ,których rozumowanie jest fragmentaryczne,proste o rozumowaniu człowieka primitywnego.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 04 lut 2017, 23:19

A to jest dobra uwaga - te dzieci często( te z aborcji), rzeczywiście są pod opieką Duchów Wyższych i często, to one nawet szukają dla nich nowych rodziców :D .

Tylko jest jedno ale Pablo diaz, nie wszystkie dzieci pomimo iż nimi są i umierają młodo to "aniołki". Osobiście miałam wizję złego dziecka jako ducha i wiesz co najlepsze, a tak dziś pozwoliłam sobie przejrzeć profile na Fb i co tam znalazłam? - Zdjęcie tego dziecka z mojej wizji - oczywiście zachowam się godnie i jego personali nie zdradzę, zostanie to dla mojej wiadomości.
danut

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 08:20

enka - zwróciłaś uwagę na bardzo trudny aspekt , o którym także pisałam w moim temacie
także jak Ty , mam ogromny dylemat związany z egzystencją świadomości po śmierci - rozszerzam to także na pozostałe istnienia
zarówno ludzi jak i zwierząt

jeśli ktoś pisze w swych teoriach , że coś występuję ,, często,, lub , że ,,zdarza się ,, to w swoich wypowiedziach wskazuje nieświadomie na brak systemu , brak regulacji w danym aspekcie o jakim chce mówić

w tak zdawałoby się jak piszą ludzie w książkach - ułożonym pięknym systemie życia pośmiertnego powinna istnieć prosta zasada
ale tu kiedy się tak naprawdę przyjrzysz okazuje się, że w gruncie rzeczy jest to tylko książka ludzi
rozumiesz co chcę przez to powiedzieć?

a tymczasem to co słyszałaś o duchach dzieci to prawda! bo jeśli nawet założyć , że tym dzieciakiem jest stara świadomość, to ja stawiam pytanie ,, hej, i co z tego, czym ci to dziecko zawiniło skoro umarło nie jako stara baba ale dzieciaczek,,?

i na koniec- oczywiście nie mówię o podszywach - że stara baba po śmierci udaje dziewczynkę - tu wiele takich cwaniaków jest a i zakapturzonych również
ale to inny temat, teraz mówię o prawdziwie zmarłych dzieciakach
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 lut 2017, 11:25

Niestety wędrówka dusz nie ma prostego rachunku i nie można selekcjonować ich drogi według jednego szczegółu np. ktoś popełnił samobójstwo jest potępiony, dziecko zabite i od razu jest pod ochroną wyższych sił, itp. Dlatego takie rzeczy się zdarzają, lecz nie są regułą tym określoną. Rzeczywistość jest o wiele bardziej skomplikowana niż ci się wydaje, a wolna wola doprowadza do nieskończonych możliwości wyborów. "stara baba po śmierci udaje dziewczynkę" - nic bardziej mylnego. Dusza nie ma wyglądu naszego tu ciała, bo istnieje ona na wielu poziomach i ma swoje odbicie w wielu rzeczywistościach, i nie jest zależna od czasu. Zatem może zobrazować Siebie wybierając do tego celu odpowiedni swój obraz z tych wszystkich swoich istnień.
danut

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 12:11

to nie jest żadna wędrówka ale stanie w miejscu

wędrówka to by był szczyt luksusu
chyba, że duch przechodzi między pokojami albo domami - ale to rzadkość

ty wyciągasz tylko wnioski na podstawie tego co przeczytałaś i resztę uzupełniasz własnym mniemaniem

ja mówię z punktu praktyka i taka jest nasza różnica w tym co przedstawiamy
i jak myslisz po czym rozpoznałam , że nie jesteś praktykiem?
no domyśl się
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pablo diaz » 05 lut 2017, 12:14

danut pisze:A to jest dobra uwaga - te dzieci często( te z aborcji), rzeczywiście są pod opieką Duchów Wyższych i często, to one nawet szukają dla nich nowych rodziców :D .

Tylko jest jedno ale Pablo diaz, nie wszystkie dzieci pomimo iż nimi są i umierają młodo to "aniołki". Osobiście miałam wizję złego dziecka jako ducha i wiesz co najlepsze, a tak dziś pozwoliłam sobie przejrzeć profile na Fb i co tam znalazłam? - Zdjęcie tego dziecka z mojej wizji - oczywiście zachowam się godnie i jego personali nie zdradzę, zostanie to dla mojej wiadomości.

Manifestacje duchów dzieci zmarłych są oczywiste, przedstawianie się np.rodzicom ma na celu tylko identyfikację.
Podczas pracy mediumicznej jedenj z grup spirytystycznej ośmioletnie dziecko na obawy rodziców zareagowało w ten sposób:

,,Nie jestem już dzieckiem.Śmierć sprawia ,że szybko stajemy się dorosli.Stałem się dorosły w ciągu kilku dni.Ale jestem
tym samym duchem jakim mnie znaliście kiedy byłem dzieckiem.Spełniłem swoją misję,a teraz muszę kontynuować swój rozwój.Zawsze będę z wami,ponieważ was kocham.Nie myślcie o mnie jako umarłym lub jako dziecko ,bo nie jestem żadnym z tych dwu ,,

Kodyfikator spirytyzmu Allan Kardec w swoich studiach nad materializacją badał duchy dzieci,które jak się okazwało
były duchami dorosłych między innymi dziewczynki o imieniu Rachel,córki Federico Fignera...
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 12:24

Drogi Pablo - powiedz, ale szczerze , czy jesteś przekonany w sto procentach, że ten przekaz to prawda????

zastanowiłabym się nad tym nie dwa ale sto albo więcej razy jeśli zaistniałaby taka potrzeba
ten tekst nie brzmi jak tekst prawdziwego zmarłego dziecka
i uważam , że albo ten co pisał ssał z palca te poematy i to niezbyt wysokiego lotu
raczej takie co na ambonach można usłyszeć lub katechizmach
albo ten co przemawiał niby jako dziecko tychże rodziców wcale nim nie był

dlaczego
ta pseudo górnolotność tekstu jest sztuczna, wybrzmiewa nieprawdziwie
kto tak mówi?

pomyślcie, jesli bym umarła, a czytacie mnie na tyle , że mniej więcej wiecie jaki mam styl mówienia, to jakim stylem będę mówiła?

nie zastanowiłby się żaden z Was , że coś nie jest tak??? jak zacznę piać pieśniami i innymi falcetami?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi