Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Kris » 06 kwie 2016, 07:32

Od dawna zauważyłem że sporo negatywnych energii-przekazów pochodzi od naszych ciemnych aspektów, które jakby z za winkla w naszym imieniu takimi zarzucają naszych rozmówców.
Jeśli by dokładnie się przyglądnąć przepływowi informacji, to okaże się że jesteśmy robieni w konia aby nas skłócić.
Oczywiście są źli ludzie i tacy mieszają z rozmysłem, ale cała sztuka polega na rozpoznaniu kto jest kto.
Czasem przykro patrzeć jak pełne miłości osoby przegadują się ze sobą bo zostały oszukane przez wcielenia i złych ludzi, a takich nie brakuje i na tym forum też, nawet się tym chełpią jacy to są czarni i straszą, jacy groźni, ale wiedzcie że ten kto straszy jest słaby i nadrabia miną i pozorami.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Natasza » 06 kwie 2016, 11:05

rany bossssskieee trzeba mieć pojemny umysł by to udźwignąć - w sumie nie wiem jakie mam uczucia, może takie jakby mnie z pręgierza zdięto
nie wiem czy ktoś tu na forum był poddany takiej psychodelicznej chłoście, ale jak jest ochotnik po mnie to bardzo proszę
eeeee
no sekunda niech ochłonę...

dziś nie byłam na treningu więc mam mało endorfinki

Xseniu- po pierwsze jak Ty to dziewczyno uniosłaś - wielkie dzięki !

teraz do paru innych głosów:
forum spirytystyczne - czym jest i jaki był cel jego istnienia?
są wśród Was osoby skostniałe w swoich poglądach, zamknięte na NOWE TREŚCI nie zgodne z tym co znacie - ok szacunek takie macie prawo

wg mnie , bez względu na to kto kim jest a szczególnie umysły reprezentujące jakąś ideologię - grupę mówiące o wysoko rozwiniętym duchu
powinny odzwierciedlać to wysokie dobro w relacjach z innymi choćby najbardziej krańcowo odmiennymi ludźmi i ich poglądami
znalazłam tu ludzi i tych , którzy tworzą dialog i potrafią wymieniać się skrajnie odmiennymi opiniami nawet jeśli ich drogi się rozjadą i poglądy nigdy nie złączą
pozostaną w życzliwych relacjach - bo możesz mieć czarną skórę a ja czerwoną i nic nas nie rozdzieli

kiedyś napisałam, że nie wiem na ile się otworzę, bo nie jest łatwo pisać o sobie obcym ludziom - kto spróbował się tak obnażyć publicznie ten wie, zwłaszcza, że to co pisze to treści totalnie obce dla większości;a do tego jak zaczynasz już pisać ktoś rzuca ci padliną pod twarz i czujesz smród jak możesz czynić to w sposób spokojny

o wiele łatwiej stać po stronie hejterów niż dać się chłostać :)
ucieknę?

ja decyduję kiedy i co zrobię bo jestem wolna

sekta? jak możesz zarzucać mi coś takiego gdy piszę , że nie należę do żadnej religii, doktryn i dlatego nie należę do chociażby spirytyzmu
jestem wolna pod każdym względem
może plakietkę mi założysz na awatara ?

wolność umysłu, wolność światopoglądowa jest jednym z najwyższych etapów na jakie można się wznieść z ziemskiego futerału
dlatego osoby , które widzą więcej niż sięga ludzkie oko nie będą rozumiane przez osoby, które utknęły w swoim skostnieniu

Kris - czekałam na Ciebie
dobrze wiesz
masz wiedzę, choć jak piszesz, wiedza może być cząstkowa
i jestem pewna tego co piszesz - że jest w tym racja
element do elementu
obraz do obrazu
puzzle
ale to tylko mogłoby udać się we współpracy
inaczej jest jak jest
każdy sam a jest nas więcej jak widzisz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 07 kwie 2016, 08:47

Wczorajszy mail jednej osoby z forum ( zachowuję jej anonimowość) zainspirował mnie do napisania tego postu - gdyż temat dotyczy większej liczby osób, zwłaszcza tych, które doświadczają i duszą to w sobie, nie mając na tyle może odwagi by mówić o tym publicznie.

Droga Osobo- chcę Ci powiedzieć, że to co przeżywasz nie jest Twoją wyobraźnią:) dostałeś/aś możliwość niejako dotknięcia czegoś czego inni nie mają szans zobaczyć ;

Doświadczenia - dla mnie nie są niczym mistycznym i bajkowym a jedynie jeszcze nie odkrytą możliwością umysłu.
Umysł może być też pobudzony przez Istoty, znajdujące się powiedzmy w lepszej sytuacji wynikłej z ich świata i praw jakie nimi tam rządzą.
W ten sposób mogą na nas niejako wpływać i zapraszać do oglądania Ich rzeczywistości bądź pozwalać nam doświadczać rzeczy obcych naszym prawom, dziś znanej fizyki. Przyszłość będzie dla nas łaskawsza bo odsłoni dzisiejsze czary- mary i obnaży prawdziwą stronę nauki. Przez to musieli przechodzić nasi przodkowie zamieniając boskie prawa przyrody na naukowe uzasadnienia ; dziś przechodzimy my ; Cierpliwości...

jacy są dzisiejsi ludzie ?
przede wszystkim kształtuje ich edukacja - powiedzmy bardziej lub mnie staranna, ale jakaś; zostaje też kwestia światopoglądu czerpana ze środowiska, mass mediów i własnego JA

więc jeśli weźmiesz to pod uwagę - nie możesz się dziwić, że to co Ciebie spotyka ( doświadczenia) to dla nich absurd bo oni tego nie mogą podpiąć pod nic co jest im znane. TAK, szalenie to trudne bo jak nie dzielić się tym co przeżywasz z najbliższymi ? jak masz szczęście to wysłuchają Cię , może w część uwierzą a może nie uwierzą Ci wcale. I co z tego??? Zajmij się swoimi zdolnościami bo możesz je tylko rozwijać ale możesz je uśpić, jeśli tylko chcesz. jesteś wolnym człowiekiem i sam dokonujesz wyborów.

ze swojej strony osobom doświadczającym rzeczy mogę podpowiedzieć co można z tym robić

1) spisuj - wszystko spisuj, chyba , że masz pamięć absolutną ; zapisz każdy nawet najmniejszy drobiazg , który wydaje się mało istotny, bo może on się powtarzać i da to kolejne wskazówki

2) analizuj - przede wszystkim z prawami znanej nauki - tylko nauki, bez religijno filozoficznych nauk bo pójdziesz jak woda w nurcie rzeki;

3) postaraj się a to trudne mieć wolny , niczym nie zmącony umysł - żeby móc przyjąć i zaakceptować i zrozumieć to co się dzieje musisz być wolnym umysłem - białą kartką

4) nie przejmuj się jeśli nic nie przychodzi Ci do głowy, nie zniechęcaj się - bo jak szukasz to znajdziesz a trwać to może całe życie

5) sprawdzaj czy to co się dzieje ma cel - np. otrzymujesz informacje - zobacz czy się wypełniają ;
6) przyjrzyj się kto Ci przekazuje informacje - jaka to postać , przypatrz jej się uważnie, czy np. zmarły to na pewno w 100% on? obrazki , projekcje potrafią nas wprowadzić w błąd oceny
7) zobacz co wynika z Twoich doświadczeń i czy pomagają Tobie lub może innym
8) nie liczy się spektakularność zjawiska - nie musisz mieć fajerwerków by poczuć sens tego, że są
9) to co zrobisz ze swoimi doświadczeniami należy do Ciebie i jest Twoją decyzją ; za każdym razem słuchaj tylko siebie
10) nie wywołuj nigdy sam żadnych bytów - jeśli nie masz wystarczająco silnego zaplecza psychicznego, doświadczalnego - możesz nie rozpoznać z kim masz do czynienie; nie przyjdzie do Ciebie rogaty stwór z przestworzy ale człowiek , który nie przeszedł dalej

powodzenia, trzymam kciuki :P

p.s.

co do rogaczy z przestworzy , tak sobie teraz przypomniałam, że takich akurat nie widziałam, ale kto wie może jakaś rasa tak właśnie wygląda i jestem gotowa im podać dłoń na przywitanie - o ile dłoń posiadają:) a jak nie to powiedzieć ,, witajcie,, :D
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 07 kwie 2016, 11:48

Nataszko nie przejmuj sie i tak jak robisz, rob dalej swoje :). Duzo sily Ci trzeba aby to udzwignac ale dasz rade.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 07 kwie 2016, 14:36

Arronax wystarczy usłyszeć jedno dobre słowo a siły same się odradzają
dziękuję Tobie także :)))))

z mojego dzieciństwa na dobre popołudnie dla Was
https://www.youtube.com/watch?v=KQBoeBg ... tml5=False
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 08 kwie 2016, 22:03

Natasza pisze:Arronax wystarczy usłyszeć jedno dobre słowo a siły same się odradzają
dziękuję Tobie także :)))))

z mojego dzieciństwa na dobre popołudnie dla Was
https://www.youtube.com/watch?v=KQBoeBg ... tml5=False

Ja też Ci ślę dobre słowo :)

Ostatnio dosyć długo zastanawiałem się, dlaczego jest czas gdy odbieram wszystko bardzo mocno, a jest też czas, gdy nie czuję się w tym na siłach...
Cały czas niejako słyszę ,,bo nie medytujesz'' ... - nie za bardzo mam na to czas, ale bardzo często właśnie taki odbieram komunikat :)
Tak sobie myślę, że z tą medytacją można niejako iść na skróty.
Od dawna podali mi inny sposób, ale nawet na ten sposób miałem mało czasu.
Ale to się musi zmienić.
Muszę znaleźć czas, ważna jest DYSCYPLINA ;)
Dlatego wielu osobom nie odpowiedziałem ostatnio na pw, bo... nie czuję się na siłach bo... nie miałem czasu na to co istotne...
Ale klepię się w pierś i obiecuję, że się zmienię.
Pozdrawiam i przepraszam :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 08 kwie 2016, 22:28

Zbyszek pisze:
Natasza pisze:Zbyszku - nie musisz martwić się o soldado; on da sobie świetnie radę, to co robi nie pochodzi z książek; to co on tu i teraz robi to rozgrzewka, czeka go kiedyś inne zadanie i chętnie będę je obserwowała:)

Kto ci powiedzial ze moje wiadomosci sa tylko z ksiazek,/ choc przeczytalem ich bardzo duzo/. Pracuje w Centrum Spirytystycznym i na codzien mam do czynienia z mediums podobnymi do niego i zapewniam cie, ze robi wielki blad. Duzo by tu tlumaczyc. Jedna sprawa jest pracowac i pomagac, ale inna sprawa jest pobieranie energii. Wplyw na nas jest bardzo negatywny. Mimo asysty Braci Duchowych,czesto podczas prac musimy udzielac medium fluidoterapii, i nikt sam nie moze narazac sie na to.

Naprawdę myślisz, że jest tylko jeden schemat?
To co robię, to stara droga medium, fakt bardzo niebezpieczna, ale właśnie przez to można tylko jeszcze bardziej przyspieszyć.
Poprzez takie doświadczenia można mieć ogromną wiedzę, którą nie daje żadna książka.
Wiesz co się bardzo liczy w świecie duchowym?
Liczy się ambicja.
Niektóre ambitne Istoty aby przyspieszyć swój rozwój dzielą nawet swoją duszę.
O tym chyba nie przeczytasz w swoim Centrum Spirytystycznym..
Mi jej trochę ostatnio brakuje, ale obiecuję, że nadrobię zaległości.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 09 kwie 2016, 08:29

soldado pisze:
Ostatnio dosyć długo zastanawiałem się, dlaczego jest czas gdy odbieram wszystko bardzo mocno, a jest też czas, gdy nie czuję się w tym na siłach...
Cały czas niejako słyszę ,,bo nie medytujesz'' ... - nie za bardzo mam na to czas, ale bardzo często właśnie taki odbieram komunikat :)
Tak sobie myślę, że z tą medytacją można niejako iść na skróty.
Od dawna podali mi inny sposób, ale nawet na ten sposób miałem mało czasu.
Ale to się musi zmienić.
Muszę znaleźć czas, ważna jest DYSCYPLINA ;)
Dlatego wielu osobom nie odpowiedziałem ostatnio na pw, bo... nie czuję się na siłach bo... nie miałem czasu na to co istotne...
Ale klepię się w pierś i obiecuję, że się zmienię.
Pozdrawiam i przepraszam :)

medytacja -wyciszenie umysłu by móc widzieć i słyszeć; gdy spalałam moją energię na odpieranie ataków niestety mój umysł nie mógł sobie pozwolić na spokojne uwolnienie; stąd także muszę publicznie przeprosić osoby, którym nie odpisałam bądź odpisałam w sposób bardzo lakoniczny - ale szczery i prawdziwy.

co do osób , do których przymierzałam się by dam im pewne informacje na temat ich zmarłych bliskich- uzyskałam przypomnienie , że nie to było moim celem przyjścia w takie miejsce jak to forum; nie jestem sama i INNI mają swoje zadania;

otrzymałam też informację , którą pragnę przekazać , że nie można słowa POMOC przywoływać jedynie do jednego : przywoływania kontaktów ze zmarłymi już osobami; stąd nie zawsze nawet Osoba, która jest niejako powołana do tego ma dostęp do kontaktów;

POMOCY mamy szukać wśród żywych nie wśród zmarłych
z tego komunikatu wyciągam wnioski, że zmarli pokonują jakąś przestrzeń ( nie miałam do niej dostępu) i ta granica jest niczym ich azyl
Komunikat o wspieraniu siebie nawzajem nas żywych to kolejny raz powtarzana mi treść - słyszę ją wciąż
nie wiem jak ktoś inny kto ma z NIMI kontakt, ale nie odbieram miliona informacji ale pojedyncze zdanie a czasami kilka
nie jest to żaden ciąg złożonych zdań - strasznie skąpe są te informacje i bardzo ale to bardzo dawkowane
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 09 kwie 2016, 08:40

Niektóre ambitne Istoty aby
przyspieszyć swój rozwój dzielą
nawet swoją duszę.
O tym chyba nie przeczytasz w swoim
Centrum Spirytystycznym. .
Mi jej trochę ostatnio

Taka informacja jest już od dawna zapisana na niezniszczalnych kartach internetu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 09 kwie 2016, 10:34

OneNight pisze:
Niektóre ambitne Istoty aby
przyspieszyć swój rozwój dzielą
nawet swoją duszę.
O tym chyba nie przeczytasz w swoim
Centrum Spirytystycznym. .
Mi jej trochę ostatnio

Taka informacja jest już od dawna zapisana na niezniszczalnych kartach internetu.

i zobacz OneNight jak pożytkujesz swoją energię na poznawanie?
do czego ona się sprowadza?
mając możliwość kontaktu z taką osobą jak soldado zrobiłabym wszystko by go pytać i zadałabym mu milion pytań o jego doświadczenia

np.
1) co było jego największym wyzwaniem w doświadczeniach? z czym musiał się zmierzyć ?
2) co było jego największym sukcesem w doświadczeniach?
3) co pozostaje dla niego w sferze niewyjaśnienia danego zjawiska?
4) czy miał doświadczenia ewidentnie ratujące jego życie?
5) ilu osobom pomógł poprzez swoje doświadczenia?
6) ile razy przeżył strach?
7) z jakimi bytami miał do czynienia?
8) czy zadawał sobie pytanie dlaczego właśnie ON a nie mln innych ludzi musi tego doświadczać?

i wiele wiele innych

to co przechodzę osobiście i tak nie zostanie do końca przeze mnie zrozumiane natychmiast- bo celem jest analizowanie barier i możliwości ich przekraczania,możliwości zmian myślenia, akceptacji inności, pokonywania zagnieżdżonych stereotypów
przez to nie mamy wyłożonej na tacy podanej odpowiedzi a musimy poświęcać na to czas i własne przemyślenia; szybkość odkrywania zależy od pojemności naszego zasobnika jakim jest mózg i własne JA/ nasz światopogląd
sądzę, że ONI wyprzedzając Nas o lata świetlne zdają sobie doskonale sprawę z naszych ograniczników : materialnego i duchowo- filozoficznego postrzegania całości
mam wniosek , że są to próby, testy - nic czarodziejskiego ale naukowego tyle , że z innego wymiaru rzeczywistości

p.s. do soldado - byłabym wdzięczna gdybyś zechciał odpowiedzieć choć na kilka z pytań do Twoich doświadczeń
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm