danut pisze:A druga rażąca sprawa to to wściekanie się o to, że tylko oni nas mogą"przenosić w inną rzeczywistość" oraz straszenie więzieniem nawet zmarłych, już pomijam straszenie śmiercią, która nie istnieje.
1) śmierć
śmierć nie istnieje? a to nowość dla świata ; ja rozumiem próbę radzenia sobie ze stratą ukochanych ludzi w tym wizji własnej śmiertelności - poprzez różne metody , w tym tworzenie teorii, że śmierć nie istnieje
ale ludzie nie chowają 2 m pod ziemią urojonych hologramów, a inni leżąc w agonii i prosząc o morfinę chyba jednak nie udają co?
istnienie życia po śmierci nie może zasłaniać faktów
to życie jest materialne i jest fizycznością
inaczej na ulicy wychodziło by nie 10 ale 1000 dziennie szaleńców przeświadczonych , że można strzelać do ludzi jak do kaczek bo są wytworem jaźni
niektórzy ludzie odeszli tak daleko od realności odczuwania życia, że żyją ,,życiem po życiu ,,- to jak być martwym za życia
po co się leczyć i walczyć o życie swoje czy innych skoro nie ma śmierci
niech zamkną kliniki i wywalą do domu chorych , którym się tylko wydaje
2) więzienie dla zmarłych
poświęciłam wiele swojego cennego czasu by napisać o całej menażerii jaka czeka na świadomości , które opuszczą strefę fizyczną
,, straszenie więzieniem,, - jasne, lepiej bym kłamała i dalej słodziła o tym, że czeka na ludzi raj i sawanna
moje zadanie wypełniłam danut - bo zostawiłam informacje o cyrku na kółkach
i o tym, że ludzkie pragnienia są przewidywalne i nikt nie chce iść do piekła, więc wizja świętych będzie ukazana dokładnie tak jak ukształtowane jest pragnienie - świątynie są i czekają i każda piękna i biała i złota - światła tam nie brakuje - byłam tam tylko raz i widziałam i przekazałam
ale ci , którzy zarządzają cyrkiem - mogą dowolnie przerzucać świadomości do wyizolowanych więzień
są też zaniedbania w postaci pozostawionych w tej lokalizacji ,, dusz,, - uwięzionych w parominutowej klatce pamięci - trudno się z nimi dogadać bo mało pamiętają i są jak chore , upośledzone istoty
prawda nie jest różowa i nie jest słodka
jeśli liczy się, że śmierć wynagrodzi nam życie
i wszystko co dziwne dzieje się wg woli człowieka, czyż to nie ironia ?
danut pisze:A gdzież to więzienie jest, skoro nie tu, skoro właśnie tego "tu" strzegą strażnicy? Która rzeczywistość jest wykrzywiona najbardziej, co w niej zachodzi? Buddystom nakazują czytanie księgi pośmiertnej, a w niej jakiejś nauki byleby tylko nie przejść gdzie indziej tylko tu wrócić,
A O CZYM JA MÓWIĘ????!!!! ale mylisz Strażników - MÓWIĘ , ŻE MYLISZ TWARZE
danut pisze:nas strzegą by mieli nad kim sprawować kontrolę i kim się bawić. "Nie jesteśmy z tego świata, jak i wy nie jesteście" Co tu dużo mówić. Po to tu jestem, by przez własne doświadczenia pokazać jak działa rzeczywistość i kto ją tworzy i jak ta nasza jest zdeformowana. Ale to oni "ale nie przejdą tam dalej" - to zdanie z twojej wypowiedzi jest prawdziwe.
Strażnicy strzegą granicy przejścia do innego świata / wymiaru - ich świata i zapewniam Cię, że kurz się tam nie przeciśnie
ani nie przejdą ci, którzy zarządzają tym światem , stoją w szeregu równych , pisałam o tym akurat z CzarnymMagiem , który chyba wróci do nich, niestety wg swojej woli
niestety danut dobrze mówiąc o podziemiu i tych , którzy zarządzają tą rzeczywistością omijasz jedną rzecz, wskazujesz nas za tych, którymi nie jesteśmy
i pomyśl, czy mówilibyśmy o kuglarskich sztuczkach opisując ich twarze?
prosiłam Cię o zastanowienie się - mówimy o tym samym, ale inaczej
i na koniec : istota, która wciela się z zadaniem w strefę fizyczną podlega prawu - więzieniem w tym znaczeniu jest zawieszenie międzywymiarowe - nie jesteś ani w świecie świadomości ludzkich ani w tym z jakiego pochodzisz - jesteś w czymś co przypomina szereg równych sobie ( patrz to co przeżył Mag)
kolor jaki tam panuje opisywałam - nie masz poczucia czasu, co doprowadza do obłędu i jest gorsze od śmierci