O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Anka » 23 lut 2017, 02:00

Hmm Swiat jest piękny ale niektóre rzeczy ktore dzieją sie w świecie juz nie To ze pisze odnosnie mojej wiary nie znaczy ze patrzę na swiat przez różowe okulary
Troche mnie zaskoczyłaś ta ocena Bo tak naprawde sie nie znamy i nie znasz mnie ale myslalam ze mnie wyczuwasz chociażby tak jak ja wyczuwam ciebie

Nie wiem jak odpisać ci na temat mojej "wyobraźni " -czuje sie dotknięta twoim osadem
Nie wiem czemu zakładasz ze Boga nikt nie widział ?
Naiwna i nieprawdziwa byłaby moja odpowiedz w związku z pytaniem Jak sie zachowam w zwiazku z tym czy z tamtym Człowiek często zaskakuje sam siebie w rożnych sytuacjach tzn często reaguje na rożne rzeczy w sposób sobie sprzeczny
Wiarę moja ujawniłam chociażby we wcześniejszej wypowiedzi i nic sie do tej pory nie zmieniło
Wierze ze czyste serce bedzie w stanie rozpoznać prawdę lub fałsz Jest to dla mnie oczywiste
"Ile widzę prawdy w świecie "
Widzę i czuje wystarczająco duzo prawdy w świecie. Widzę co sie dzieje i czuje jakie uczucia targają ludźmi i jest to mocno przytlaczajace Jak natłok myśli z ogromnym smutkiem, żalem, zazdrością, niezadowoleniem, zawiścią, niechęcią. Odczuwam to wszystko fizycznie
A jednak staram sie dostrzec w ludziach dobro.
Bóg jak piszesz moze sie okazać kims innym niz wierzący w niego ludzie oczekują A skąd wiesz czego ci ludzie oczekują ? Z twoich wypowiedzi widać ze wiara jest ci obca i obce jest ci uczucie jakim ludzie wierzący sa obdarzeni
Skromność
Bóg moze byc tylko albo az ziarenkiem piasku
Ważne jest ze dzieki niemu i z nim ide każdego dnia pod górkę lub z górki w słońcu czy mrozie lub deszczu Ważne jest jaka energię poprzez to daje innym których spotykam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 23 lut 2017, 05:37

Anko dziękuję za refleksję

zadając Ci pytania zaznaczyłam byś nie szla w kierunku czegoś takiego jak filozoficzna koncepcja boga - bo wiedziałam w co to pójdzie
i poszło jak nic czytaj: ziarenko piachu i pozytywna energia

widzisz, energię generują ludzie i żywy otaczający nas świat
pozytywnej i najszczerszej energii dodają rośliny i zwierzęta choćby śpiewający ci nad uchem ptak
kot , pies i szczurek - potrafią kochać człowieka i dawać mu szczęście , choć człek myśli , że te bez duszy
ale to czy zobaczysz w tym coś o czym mówię zależy od Ciebie
bo możesz kopnąć szczurka i wydłubać oczy niewinnemu kotu

bóg powiadasz , że potrafi przejawić się w piachu- może właśnie Ty tam go widzisz

Anko , zadam Ci jeszcze raz konkretnie pytanie i proszę byś na nie odpowiedziała : TAK lub NIE
- wiesz, bez jakiś odskoków w bok
zatem:

Natasza pisze:

JESTEŚ GOTOWA TAK SAMO GO WIELBIĆ JEŚLI SIĘ OKAŻE BYĆ NA OBRAZ GADOPODOBNEJ ISTOTY?
ODPOWIEDZ PROSZĘ JAK SIĘ ZACHOWASZ GDY WYSTAWIONA BĘDZIE TWOJA WIARA NA UJAWNIENIE

jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Anka » 23 lut 2017, 08:36

Nieważne cokolwiek bym napisała ty zinterpretujesz moja odpowiedz pod swoje utarte myślenie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Natasza » 23 lut 2017, 08:44

nie odpowiesz???

mając tak silną wiarę jak Twoja nie zawahałabym się nawet przez moment a tym bardziej nie obawiała tego co inni sobie
o mnie pomyślą

dałaś odpowiedź bez słów
i to jest dowód na to czym jest wiara , o której piszę i jaką ma rzeczywistą moc

ale może jak nie Ty, to ktoś inny wierzący odpowie

hmm.. wątpię
wiedziałam to pisząc swoje ,, refleksje,,

powołanie do ujawnienia stwórcy / stwórców jest bolesną konfrontacją
dlatego jeszcze raz powiem:

GDY STWÓRCY UJAWNIĄ SWOJĄ TWARZ- LUDZIE STANĄ SIĘ ATEISTAMI
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Anka » 23 lut 2017, 08:58

Moja odpowiedz jest dla wszystkich oczywista z wyjątkiem ciebie samej

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Anka » 23 lut 2017, 08:59

Dowód czym jest wiara bedziesz miała nie raz okazje zobaczyć na własne oczy w swoim życiu Nie próbuj ich wtedy sobie wydłubać

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Natasza » 23 lut 2017, 10:23

Anka pisze:Dowód czym jest wiara bedziesz miała nie raz okazje zobaczyć na własne oczy w swoim życiu Nie próbuj ich wtedy sobie wydłubać

ludzie piszą poematy na temat tworu jaki sobie w głowach wymyślili, potrafią pisać pięknym , wzniosłym piórem niczym wyrwanym ze skrzydła pegaza
mówią ,że ich bóg jest we wszystkim na co spojrzą , nawet w ziarnie piachu
i wystarczy jeden ruch by wydobyć
na wierz czym to wszystko jest
i ile w tym miłości boga o jakim mówią wierszem

i w ich głowach poukładane są piękne obrazy mistrzów malarstwa
między epokowego
ale kiedy wystawisz na próbę , na jedną małą chwilę
odsłoniętą twarz okaże się, że ich miłośc nie tak miała wyglądać
nie takim wzrokiem na nich spozierać i nie takimi ustami się uśmiechać
i nie takich praojców oni oczekiwali
tylko takich co można pisać wierszem
i mówić , że są eteryczną mgławicą

konfrontacja zbija wyidealizowany obraz utkany wg
własnych standardów obrazek

taka ,,stylówa,,. taka cukierkowa postać miała być
hmm, tak
wnioski są takie, że to ja patrzyłam przez różowe okulary
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 23 lut 2017, 11:24

Ani chodzi chyba o to, że Bóg jest we wszystkim.
Jest w każdym z nas, zarówno jak i w ziarenku piasku, tak jak i w Stwórcach ludzi, o których piszesz.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Anka » 23 lut 2017, 12:02

Przykra jest dla mnie ta cała rozmowa Myslalam ze to forum jest dla ludzi którzy chcą sie podzielić swoimi doświadczeniami strony duchowej Poprzez zapoznanie sie z doświadczeniami innych użytkowników rozjaśniło sie duzo w mojej głowie Ale tych użytkowników juz tutaj nie ma Odeszli Ich wiedza odeszła A teraz sie spieram niepotrzebnie odnosnie mojej wiary Nie nakłaniam nikogo i nikogo nie probuje przekonać do niej Mój przewodnik mowi mi ZAWRÓĆ
Przykro mi bardzo pozdrawiam wszystkich serdecznie Miło sie z wami wszystkimi rozmawiało
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: agnieszkag » 23 lut 2017, 12:16

Nie odchodz Aniu.
Musimy sie tutaj wszyscy jakos dogadac I nauczyc sie traktowac wzajemnie z szacunkiem.
Osobiscie tez uwazam, ze Bog istnieje.
Moze nie jako starszy Pan z broda na chmurze, ale jako sila sprawcza, jako nieograniczona milosc.
Wiem, ze NMP I Jezus Chrystus to realne byty I wiele otrzymalam modlac sie I proszac o pomoc.
Kazdy ma prawo do swojego zdania.
Wiele razy czytalam co pisze Natasza I wiele razy sie nad tym zaastanawialam. Bo to jest troche zatrwazajace.
A co jesli po smierci zabiora nam pamiec?
A co jesli zabiora gdzies I nie pozwola dolaczyc do reszty ( tych ukochanych, ktorzy odeszli przed nami?)
agnieszkag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm