O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: soldado » 13 paź 2016, 22:15

Krzysztoff pisze:
neuron pisze:gdzie jest Natasza i dlaczego została zbanowana ?

z powodu zachowania niezgodnego z regulaminem forum

Coś chyba przegapiłem...
Dożywotnio, czy na jakiś czas?
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: neuron » 15 paź 2016, 02:24

soldado pisze:Coś chyba przegapiłem...

ja tam nie wiem , nie znam się , zarobiony jestem

ale jesli z powodu złamania reg to w ślad za nią banana powinno dostac kilka innych osob ....
żeby było sprawiedliwie ........

i kilka conajmniej na stałe , aż dziwne że do tej pory nikt sie nie zainteresowal tym co tu ludzie wypisuja ........
a pol tez to czyta , jak przestana sie smiac to wtedy nie bedzie tak leTko .....bo narazie pewnie sie z tego smieja .......ale do czasu
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: OneNight » 16 paź 2016, 11:20

neuron pisze:
soldado pisze:Coś chyba przegapiłem...

ja tam nie wiem , nie znam się , zarobiony jestem

ale jesli z powodu złamania reg to w ślad za nią banana powinno dostac kilka innych osob ....
żeby było sprawiedliwie ........

i kilka conajmniej na stałe , aż dziwne że do tej pory nikt sie nie zainteresowal tym co tu ludzie wypisuja ........
a pol tez to czyta , jak przestana sie smiac to wtedy nie bedzie tak leTko .....bo narazie pewnie sie z tego smieja .......ale do czasu

A co konkretnie wypisują, że powinni zostać zbanowani?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: neuron » 16 paź 2016, 13:12

OneNight pisze:A co konkretnie wypisują, że powinni zostać zbanowani?

no prosze Cie , jak Ci koleś pisze o zabijaniu , o tym ze krew sie bedzie lala po scianach to czego sie spodziewac?

gość pisze że "bedziemy was zabijac" itp

to nie jest zabawne bo nie wiesz z kim masz do czynienia , nikt nie wie ..... wiec mozna spodziewac sie wszystkiego
niby kazdy tu jest dorosly ale odpowiedzialnosci za słowa zero , krv tu wchodza ludzie ktorzy maja powazna traume, strata bliskich itp w ciezkiej depresji
a tu jakis typ z d*** jeszcze im doklada

nigdy nie wiesz co i jak na kogo zadziala
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Xsenia » 17 paź 2016, 21:16

Wobec tego to dziwne, że prawie nikt nic nie zgłasza do moderatorów. A moderatorzy mają sami sie doszukiwać "nieodpowiednich" postów. Może niech każdy forumowicz poczuje się choć trochę odpowiedzialny za to forum i powinno być dobrze.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 18 paź 2016, 20:57

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 19 paź 2016, 21:09

Dobrze do swego czasu opisał Konrad
viewtopic.php?f=15&t=412

dodał bym do tej listy : agresywne ataki personalne

Do tego forum trafiają osoby w różnej sytuacji mentalnej , czasami z bardzo poważnymi problemami albo też ludzie wrażliwi , którzy bardzo silnie odczuwają te wszystkie wojny. Sporo takich osób opuściło forum z powodu ciągłych walk tutaj panujących

No więc jeżeli ktoś łamie te zasady - udzielamy ostrzeżenia , nie chce się stosować do zasad dalej - żegnamy się
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 20 paź 2016, 19:42

Wybaczenie nie wyklucza surowych działań. Wybaczenie to zachowanie miłości do człowieka, który zachowuje się niegodziwie. Wybaczenie to wykonywanie surowych działań nie dla upokorzenia człowieka postępującego niesłusznie; jest to pomoc dla niego, aby później się zmienił. Jezus w każdym człowieku widział możliwość transformacji i przejścia do nowego stanu. Surowe środki nie odcinały tego człowieka od innych, lecz odwrotnie – musiały mu pomóc ich dogonić.
Osądzanie innego człowieka to podświadome życzenie mu śmierci, czyli osądzanie to zabójstwo na poziomie subtelnym. Jeśli kogoś osądzam, to wychować go, czyli zmienić, jest już niemożliwe.
Trzeba nie niszczyć ludzi niedoskonałych, a pomagać im zmieniać się – z jednej strony poprzez miłość i wybaczenie, a z drugiej poprzez surowe środki.

S. Łazariew "Człowiek przyszłości"
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 25 paź 2016, 20:57

Mirek pisze:Wybaczenie nie wyklucza surowych działań. Wybaczenie to zachowanie miłości do człowieka, który zachowuje się niegodziwie. Wybaczenie to wykonywanie surowych działań nie dla upokorzenia człowieka postępującego niesłusznie; jest to pomoc dla niego, aby później się zmienił. Jezus w każdym człowieku widział możliwość transformacji i przejścia do nowego stanu. Surowe środki nie odcinały tego człowieka od innych, lecz odwrotnie – musiały mu pomóc ich dogonić.
Osądzanie innego człowieka to podświadome życzenie mu śmierci, czyli osądzanie to zabójstwo na poziomie subtelnym. Jeśli kogoś osądzam, to wychować go, czyli zmienić, jest już niemożliwe.
Trzeba nie niszczyć ludzi niedoskonałych, a pomagać im zmieniać się – z jednej strony poprzez miłość i wybaczenie, a z drugiej poprzez surowe środki.

S. Łazariew "Człowiek przyszłości"

Przytaczasz sekwencje, których chyba nie rozumiesz.
Wcześniej piszesz o tym, że ocenianie kogoś jest równoznaczne z ,,podświadomym życzeniem mu śmierci....''
Nie przeszkadza ci to oceniać w innych tematach różne osoby.
Albo myśl co tutaj wklejasz, albo daj sobie z tym spokój.
A duże litery nie zmienią faktu, że nie kumasz z tym wszystkim bazy i śmiem twierdzić, że robisz to bezmyślnie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 26 paź 2016, 08:33

Masz takie prawo. To Twoja ocena. Ocena nie jest równoznaczna z osądem. Jako osoba uduchowiona, mająca kontakt z drugą stroną powinna to wiedzieć.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm