Krzysztoff pisze:neuron pisze:gdzie jest Natasza i dlaczego została zbanowana ?
z powodu zachowania niezgodnego z regulaminem forum
Coś chyba przegapiłem...
Dożywotnio, czy na jakiś czas?
Krzysztoff pisze:neuron pisze:gdzie jest Natasza i dlaczego została zbanowana ?
z powodu zachowania niezgodnego z regulaminem forum
soldado pisze:Coś chyba przegapiłem...
neuron pisze:soldado pisze:Coś chyba przegapiłem...
ja tam nie wiem , nie znam się , zarobiony jestem
ale jesli z powodu złamania reg to w ślad za nią banana powinno dostac kilka innych osob ....
żeby było sprawiedliwie ........
i kilka conajmniej na stałe , aż dziwne że do tej pory nikt sie nie zainteresowal tym co tu ludzie wypisuja ........
a pol tez to czyta , jak przestana sie smiac to wtedy nie bedzie tak leTko .....bo narazie pewnie sie z tego smieja .......ale do czasu

OneNight pisze:A co konkretnie wypisują, że powinni zostać zbanowani?

Mirek pisze:Wybaczenie nie wyklucza surowych działań. Wybaczenie to zachowanie miłości do człowieka, który zachowuje się niegodziwie. Wybaczenie to wykonywanie surowych działań nie dla upokorzenia człowieka postępującego niesłusznie; jest to pomoc dla niego, aby później się zmienił. Jezus w każdym człowieku widział możliwość transformacji i przejścia do nowego stanu. Surowe środki nie odcinały tego człowieka od innych, lecz odwrotnie – musiały mu pomóc ich dogonić.
Osądzanie innego człowieka to podświadome życzenie mu śmierci, czyli osądzanie to zabójstwo na poziomie subtelnym. Jeśli kogoś osądzam, to wychować go, czyli zmienić, jest już niemożliwe.
Trzeba nie niszczyć ludzi niedoskonałych, a pomagać im zmieniać się – z jednej strony poprzez miłość i wybaczenie, a z drugiej poprzez surowe środki.
S. Łazariew "Człowiek przyszłości"
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości