Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 09:44

Mirek pisze:
danut pisze:Można tak ująć. Duże wrażenie kiedyś na mnie wywarła relacja w tv - człowiek, który miał odstrzeloną prawie całą połowę mózgu nie dość, ze przeżył ten wypadek, to jeszcze druga półkula przejęła wszystkie funkcje potrzebne mu do życia i człowiek ten ukończył studia i żył całkowicie normalnie.

I tu masz danut potwierdzenie na to, że wszystko jest przechowywane w naszym umyśle, który istnieje poza mózgiem. Pisał już o tym Dimitri Wereszczagin.

I tu się nie zgadzam. Owszem uszkodzona część mózgu przestaje pracować i jej funkcje przejmuje druga połowa. To jasne. Ale gdyby wszystko było przechowywane w umyśle poza mózgiem, to przechowywane byłyby tam też wspomnienia i umiejętności. Natomiast ludzie po tak ciężkich urazach mają nie dość że częściową amnezję na wspomnienia sprzed wypadku, to jeszcze tracą część umiejętności (mowę, pisanie, chodzenie). Dlatego nie zgadzam sie, że "wszystko jest przechowywane w naszym umyśle, który istnieje poza mózgiem".
Historia dziewczynki po odcięciu półkul:
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: blackbitch » 01 kwie 2016, 10:19

Xsenia , nie wiem czy jesteś aż tak zaślepiona , czy tak nieuważnie czytasz posty. Straszy wiele razy że wiedza jej zostanie odebrana itd. co to jest według ciebie ? Wiele razy prosze o wyjaśnienie przekazu nie udało się doprosić . Ma uprzedzenie do Danut nie wiem o co wam chodzi. Oceniam to co widzę mam do tego prawo , a jakie prawo ma Natasza do tego zeby wprowadzać ludzi w błąd? Jak może pisać że jestem płci męskiej heheh . To już jest śmiech na sali. Nie będę z wami dyskutować bo nie przyjmujecie krytyki i innego zdania .Jest nagonka na Danut i ja to widzę i wiele innych osób też. Pozdrawiam
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: danut » 01 kwie 2016, 10:49

Xsenia Twoje posty są tak samo niespójne jak Nataszy, a Twoje zrozumienie ich przestaje mnie dziwić w tym układzie.

Polecam link o funkcjach mózgu i przeczytaj go uważnie - http://www.rehabilitacjawgdyni.pl/BLOG/ ... cjonalnej/

Amnezje po wypadkach i inne utracenia wspomnień zostają w powolnym procesie przywracane, podobnie jak inne funkcje mózgowe po zniszczeniu kory mózgowej i możliwości jej odbudowy. Jak to możliwe, skoro te wszystkie dane miałyby być zapisane tylko na "tej taśmie", a ona już nie działa i nie istnieje, bo uległa zniszczeniu?? Byłoby to niemożliwe, gdyby nie istniało studio nagrań i możliwość przegrania tych samych danych na inny materiał.

Nadto jak bardzo kłóci się to z Waszym pisaniem o przeżywaniu świadomości poza grób i śmierć.. Jak byłoby to możliwe gdyby ona istniała w mózgu?? Czy wy nie wiecie co dzieje się z mózgiem po naszej śmierci?? Co z niego zostaje po procesach gnilnych, gdzie on jest??
danut

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 12:10

blackbitch pisze:Xsenia , nie wiem czy jesteś aż tak zaślepiona , czy tak nieuważnie czytasz posty. Straszy wiele razy że wiedza jej zostanie odebrana itd. co to jest według ciebie ?

Tak widzę, OSTRZEŻENIA a nie STRASZENIE.
SJP:
"straszyć
1. «wzbudzać w kimś strach»
2. «cechować się czymś odstraszającym, zagrażać czymś»
3. pot. «grozić komuś czymś»"
Powiedź mi, czym Natasza mogłaby zagrozić Danut? Nie ma na nią wpływu, nie spotyka się z nią w realnym życiu. To jakim cudem mogłaby zagrozić Danut?

"ostrzegać - ostrzec - ostrzegać «zwrócić komuś uwagę na niebezpieczeństwo»"
Jeśli nie widzisz w tym różnicy, to już twój problem z rozumiem tekstu pisanego. Zamiarem Nataszy nie jest straszenie, ale ty ciągle jej to przypisujesz.

blackbitch pisze: Oceniam to co widzę mam do tego prawo , a jakie prawo ma Natasza do tego zeby wprowadzać ludzi w błąd?

Skoro ty masz prawo oceniać, to i ja mam. A wiesz co widzę? Natasza opisuje swoje wizje, przemyślenia, ostrzeżenia, a Danut i ty ciągle na nią naskakujecie, oskarżacie o kłamstwa, straszenie, brak logiki i sensu. Natasza ma prawo pisać co uważa za stosowne, ale wy nie macie prawa oczerniać ją i wyśmiewać. Wystarczy raz napisać, że do was to nie przemawia, ale każdy niech sam sobie przemyśli to co napisano. Manipulacji umysłami innych nigdy nie tolerowałam. Każdy ma myśleć SAM i sam wyciągać wnioski.

blackbitch pisze:Nie będę z wami dyskutować bo nie przyjmujecie krytyki i innego zdania .

Krytyka jest zawsze mile widziana, bo daje do myślenia. Ale szacunek do drugiej osoby powinien być zawsze zachowany.

danut pisze:Xsenia Twoje posty są tak samo niespójne jak Nataszy

Ciekawe. :) Jeśli moja logika jest "niespójna" to wykaż to.

danut pisze:Amnezje po wypadkach i inne utracenia wspomnień zostają w powolnym procesie przywracane, podobnie jak inne funkcje mózgowe po zniszczeniu kory mózgowej i możliwości jej odbudowy.

Hm a według medycyny:
"Amnezja, amnezja organiczna (Ἀμνησία, amnesia) – całkowity lub czasowy zanik pamięci deklaratywnej.
Wyróżnia się 2 typy amnezji[1]:
Amnezja następcza – typ amnezji polegający na utracie zdolności zapamiętywania nowych informacji.
Amnezja wsteczna – amnezja polegająca na utracie pamięci w odniesieniu do zdarzeń, których dana osoba była świadkiem przed urazem, będącym powodem amnezji.
Całkowitą lub przejściową amnezję może spowodować uraz głowy (amnezja pourazowa)"

danut pisze:Jak to możliwe, skoro te wszystkie dane miałyby być zapisane tylko na "tej taśmie", a ona już nie działa i nie istnieje, bo uległa zniszczeniu?? Byłoby to niemożliwe, gdyby nie istniało studio nagrań i możliwość przegrania tych samych danych na inny materiał.

HM przeczytałaś artykuł. który sama wkleiłaś? Tam to jest wyjaśnione:
"Zdolność przetwarzania informacji oraz pojemność mózgu nie zależą od ilości komórek nerwowych lecz od liczby połaczeń pomiędzy neuronami. Mózgowe sieci neuronowe rozwijają się w ciągu całego życia człowieka a wpływ na ten rozwój mają czynniki genetyczne i zdolności poznawcze pod postacią zdobytego doświadczenia. [...] W ciągu całego życia trwa ciągła reorganizacja połączeń w sieci neuronowej, która powodowana jest zarówno wpływem czynników genetycznych jak i środowiskowych."
Inaczej to może napiszę, tak bardziej przystępnie. Pamięć zachowana jest w neuronach, ale za myślenie i przetwarzanie informacji odpowiedzialne są synapsy łączące neurony. Jeśli neurony umrą zachowana tam informacja zostaje utracona (amnezja całkowita), jeśli synapsa zostaje uszkodzona, to możliwe jest połączenie z neuronem przez inną synapsę lub tworzy sie nowa synapsa (amnezja czasowa)."

danut pisze:Nadto jak bardzo kłóci się to z Waszym pisaniem o przeżywaniu świadomości poza grób i śmierć.

Jeśli się kłóci, to przedstaw te posty zamiast pisać o sprzecznościach dla samego pisania.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 01 kwie 2016, 12:18

Jak mogę Ci cośkolwiek wskazać skoro Ty nie rozumiesz nawet tego co sama piszesz, wyżej przytaknęłaś wszystkiemu temu co ja napisałam wcześniej a niby to miało temu przeczyć. Nie jest możliwa poważna rozmowa z Tobą oparta o argumenty. Ty wiesz co to jest Synapsa? Proszę przeczytaj :)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Synapsa
danut

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 12:36

danut pisze:nie rozumiesz nawet tego co sama piszesz,

W którym miejscu?

danut pisze:wyżej przytaknęłaś wszystkiemu temu co ja napisałam wcześniej a niby to miało temu przeczyć

Napisałaś, że "utracenia wspomnień zostają w powolnym procesie przywracane". A ja napisałam, że jest jeszcze coś takiego jak amnezja całkowita. I mój post nie miał twojemu przeczyć tylko go rozbudować.

danut pisze:Nie jest możliwa poważna rozmowa z Tobą oparta o argumenty.

Ciekawe dlaczego? :) Bo nie potrafisz znaleźć odpowiednich argumentów? :)

danut pisze:Ty wiesz co to jest Synapsa?

Xsenia pisze:synapsy łączące neurony

i ze strony podesłanej przez ciebie: "Synapsa – miejsce komunikacji błony kończącej akson z błoną komórkową drugiej komórki".
"Łączące neurony" i "miejsce komunikacji błony komórki nerwowej z błoną drugiej komórki" to jedno i to samo.

Tak, wiem co to synapsa. Ale ty chyba nie ....
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 01 kwie 2016, 12:45

No nie rozumiesz, że nie jest to żadne trwałe ani gotowe miejsce a wytwarzane na potrzeby przyjęcia impulsów. Impuls nerwowy zostaje przeniesiony z jednej komórki mózgowej na drugą przy udziale neuroprzekaźnika, lub tylko drogą samego impulsu elektrycznego. I tak tworzy się nowa synapsa.
danut

Postautor: OneNight » 01 kwie 2016, 12:54

Natasza pisze:Heh a co to za wątek bez związku z tematem , one night scieme lokujesz skrywając sie za technologia poza tym rozwinąłeś myśl nie mająca sensu odniesienia do zdania jakie napisalam

Twierdzisz, że technologia to niskie pobudki. Gdyby nie technologia, to niepisałabyś takich głupot w internecie. Spróbuj żyć jak człowiek pierwotny, bez niej. Ja ścieme lokuję? Ja się chowam za technologią? Sama piszesz, żeby żyć tu i teraz. Pochwal się jaki Ty masz wkład w rozwój ludzkości.

Ze względu na Twoje dość specyficzne poglądy, nie będę Ci dalej tłumaczył mojej myśli.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 13:04

Nową biologię tworzysz Danut? :)
Synapsa to miejsce, a nie impuls.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Synaptogeneza
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 13:09

Natasza pisze:heh i jeden z was pisze w stylu ,, niech dadzą nam swoją technologię,, - jakie to niskie pobudki kierują ludzkimi umysłami - rasa...

OneNight pisze:Nataszo, Ty uważasz technologie za niskie pobudki, a ja się nią zajmuję na codzień z pasji i dla mnie niskimi pobudkami hamowanie postępu przez chęć bogacenia się(ropa, gaz). Twierdzisz, że powinniśmy żyć tu i teraz, ulepszać nasze życie, a więc co przez to rozumiesz? Mamy jak bezmózgie istoty wrócić do natury i czekać aż słońce spali naszą planetę?

OneNight pisze:Twierdzisz, że technologia to niskie pobudki. Gdyby nie technologia, to niepisałabyś takich głupot w internecie.

Natasza nie napisała, że technologia to niskie pobudki. Przeczytaj jeszcze raz uważnie jej post, wkleiłam wyżej. Jeśli dalej nie będziesz rozumiał co miała na myśli, to ci wytłumaczę.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm