blackbitch pisze:Xsenia , nie wiem czy jesteś aż tak zaślepiona , czy tak nieuważnie czytasz posty. Straszy wiele razy że wiedza jej zostanie odebrana itd. co to jest według ciebie ?
Tak widzę, OSTRZEŻENIA a nie STRASZENIE.
SJP:
"straszyć
1. «wzbudzać w kimś strach»
2. «cechować się czymś odstraszającym,
zagrażać czymś»
3. pot. «
grozić komuś czymś»"
Powiedź mi, czym Natasza mogłaby zagrozić Danut? Nie ma na nią wpływu, nie spotyka się z nią w realnym życiu. To jakim cudem mogłaby zagrozić Danut?
"ostrzegać - ostrzec - ostrzegać «
zwrócić komuś uwagę na niebezpieczeństwo»"
Jeśli nie widzisz w tym różnicy, to już twój problem z rozumiem tekstu pisanego. Zamiarem Nataszy nie jest straszenie, ale ty ciągle jej to przypisujesz.
blackbitch pisze: Oceniam to co widzę mam do tego prawo , a jakie prawo ma Natasza do tego zeby wprowadzać ludzi w błąd?
Skoro ty masz prawo oceniać, to i ja mam. A wiesz co widzę? Natasza opisuje swoje wizje, przemyślenia, ostrzeżenia, a Danut i ty ciągle na nią naskakujecie, oskarżacie o kłamstwa, straszenie, brak logiki i sensu. Natasza ma prawo pisać co uważa za stosowne, ale wy nie macie prawa oczerniać ją i wyśmiewać. Wystarczy raz napisać, że do was to nie przemawia, ale każdy niech sam sobie przemyśli to co napisano. Manipulacji umysłami innych nigdy nie tolerowałam. Każdy ma myśleć SAM i sam wyciągać wnioski.
blackbitch pisze:Nie będę z wami dyskutować bo nie przyjmujecie krytyki i innego zdania .
Krytyka jest zawsze mile widziana, bo daje do myślenia. Ale szacunek do drugiej osoby powinien być zawsze zachowany.
danut pisze:Xsenia Twoje posty są tak samo niespójne jak Nataszy
Ciekawe.

Jeśli moja logika jest "niespójna" to wykaż to.
danut pisze:Amnezje po wypadkach i inne utracenia wspomnień zostają w powolnym procesie przywracane, podobnie jak inne funkcje mózgowe po zniszczeniu kory mózgowej i możliwości jej odbudowy.
Hm a według medycyny:
"Amnezja, amnezja organiczna (Ἀμνησία, amnesia) –
całkowity lub czasowy zanik pamięci deklaratywnej.
Wyróżnia się 2 typy amnezji[1]:
Amnezja następcza – typ amnezji polegający na utracie zdolności zapamiętywania nowych informacji.
Amnezja wsteczna – amnezja polegająca na utracie pamięci w odniesieniu do zdarzeń, których dana osoba była świadkiem przed urazem, będącym powodem amnezji.
Całkowitą lub przejściową amnezję może spowodować uraz głowy (amnezja pourazowa)"
danut pisze:Jak to możliwe, skoro te wszystkie dane miałyby być zapisane tylko na "tej taśmie", a ona już nie działa i nie istnieje, bo uległa zniszczeniu?? Byłoby to niemożliwe, gdyby nie istniało studio nagrań i możliwość przegrania tych samych danych na inny materiał.
HM przeczytałaś artykuł. który sama wkleiłaś? Tam to jest wyjaśnione:
"Zdolność przetwarzania informacji oraz pojemność mózgu nie zależą od ilości komórek nerwowych lecz od liczby połaczeń pomiędzy neuronami.
Mózgowe sieci neuronowe rozwijają się w ciągu całego życia człowieka a wpływ na ten rozwój mają czynniki genetyczne i zdolności poznawcze pod postacią zdobytego doświadczenia. [...]
W ciągu całego życia trwa ciągła reorganizacja połączeń w sieci neuronowej, która powodowana jest zarówno wpływem czynników genetycznych jak i środowiskowych."
Inaczej to może napiszę, tak bardziej przystępnie. Pamięć zachowana jest w neuronach, ale za myślenie i przetwarzanie informacji odpowiedzialne są synapsy łączące neurony. Jeśli neurony umrą zachowana tam informacja zostaje utracona (amnezja całkowita), jeśli synapsa zostaje uszkodzona, to możliwe jest połączenie z neuronem przez inną synapsę lub tworzy sie nowa synapsa (amnezja czasowa)."
danut pisze:Nadto jak bardzo kłóci się to z Waszym pisaniem o przeżywaniu świadomości poza grób i śmierć.
Jeśli się kłóci, to przedstaw te posty zamiast pisać o sprzecznościach dla samego pisania.