Szukam medium

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Szukam medium

Postautor: Gosia038 » 29 cze 2016, 21:24

OneNight pisze:Wszystkim symbolom sennym nadał jakieś skomplikowane znaczenie, które wymaga posiadania pewnej wiedzy, której autorka nie posiada. To tak, jakbym ja będąc duchem kontaktował się za pomocą alfabetu ASCII, zapisanego za pomocą szesnastkowego zapisu liczb. Dla mnie prościzna - dla niewtajemniczonych jest to czarna magia. Czy duch kontaktowałby się z kimś w ten sposób? Raczej szukałby słów i obrazów, które odbiorca by rozumiał.

To co zrozumiałam mi wystarczy, napisał w miarę łatwy do zrozumienia sposób...
Gosia038

Postautor: agnieszkag » 29 cze 2016, 21:26

No dobrze. Tylko skad ta pewnosc? Moze Oni rzadza sie swoimi prawami?
agnieszkag

Postautor: OneNight » 29 cze 2016, 21:29

Skąd ta pewność? To już moja tajemnica :) W każdym razie ja mam pewność.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 29 cze 2016, 21:48

W marzeniach sennych zanika kontrola jaźni nad przepływem treści psychicznych, dlatego też przenikają się w nich rozmaite elementy i symbole, spośród których nie wszystko musi się odnosić do kontaktów z duchami. Np. czasami śnią nam się jednocześnie osoby żywe i zmarli bliscy, czasami podświadome treści psychiczne przenikają się z wpływami z zewnątrz i tworzą się sceny pozornie absurdalne. Z drugiej strony właśnie w marzeniach sennych odrywamy się duchowo od naszego materialnego, powierzchownego bytowania, dlatego sen od zawsze był obiektem fascynacji człowieka.
Wydaje mi się, że najlepiej analizę snu zaczynać od elementów najpewniejszych, które wskazują na kontakt ze zmarłym, a pozostałe rzeczy nie zawsze da się tą drogą wyjaśnić i być może ich wyjaśnienia trzeba szukać w sobie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 29 cze 2016, 22:22

Gosia038 pisze: nagle z pokoju wyszła moja mama z kartką w duża kratę, niektóre kratki pomalowane były na niebiesko i powiedziała: widzisz tutaj jest i tutaj i tutaj.

Hej :) Gosia, a moze ta kartka nie odnosi sie do terazniejszosci, tylko do najblizszej przyszlosci, tak mniej wiecej w czasie do czterech miesiecy.
Moze kiedys - gdzies, zobaczysz taka, lub podobna kartke. Wtedy juz bedziesz wiedziec , ze jest ona czescia dawno zaplanowanego waznego dla ciebie wydarzenia.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Gosia038 » 01 lip 2016, 10:57

Dzisiaj w nocy Tato śnił się mojej mamie. Podobny sen -znowu to samo dawne nasze mieszkanie, mama jest w pokoju i lezy na podłodze na kołdrze. Do pokoju wchodzi Tato, jak gdyby z łazienki (miał ręcznik na szyi), nie widziała jego twarzy. Pyta: dlaczego położyłaś tę kołdrę tak blisko (na przeciwko) okna, wszystko będzie widać? Mama wstała przesunęła kołdrę w kąt, wtedy On położył się koło niej. Za chwile do pokoju weszłam ja z moją 2letnią córeczką. W tym momencie mama się obudziła...
Gosia038

Postautor: Gosia038 » 07 paź 2016, 11:24

Witam ponownie...
Od jakiegoś czasu czuję obecność Taty... nie wiem... zwariowałam? Bardzo często wydaje mi sie, katem oka widzę, ze ktoś przeszedł korytarzem lub że ktoś kręci się koło budynku gospodarczego- to było ulubione miejsce Taty. Nawet gdy juz był bardzo chory, lubił tam siedzieć na krześle, krzesło stoi nadal, nie mam serca go usunąc stamtąd.
Pies wyje bardzo często... Kiedyś córka bawiła sie telefonem i włączyła się piosenka Szymona Wydry "Duch"... słowa bardzo adekwatne do sytuacji. Pisaliscie kiedyś, żeby wsłuchiwac się w piosenki, słowa obcych ludzi itd. Czy On chce coś ode mnie?
Strasznie za nim tęsknię, mimo, że minęło prawie 5 mies ból jest ogromny... :(
Gosia038

Postautor: czarnyMag » 07 paź 2016, 12:33

Gosia038 pisze:Czy ktoś może wytłumaczyć mi mój sen?
Dzis nad ranem śnił mi się mój Tato, który zmarł ponad miesiąc temu. Mianowicie sniło mi się, że spałam na materacu w przedpokoju naszego dawnego mieszkania, nagle z pokoju wyszła moja mama z kartką w duża kratę, niektóre kratki pomalowane były na niebiesko i powiedziała: widzisz tutaj jest i tutaj i tutaj. Za Nia wyszedł ktoś, z poziomu podłogi zobaczyłam dzinsy i dół swetra, poznałam, ze to mój tatuś i pomyślałam jak to mozliwe skoro On nie zyje. Zawołałam TATO, wtedy on jakby zapadł się w podłogę do mojego poziomu i widac było tylko Jego głowe i kawałek torsu, reszta była jakby w podłodze. Chwyciłam jego dłon i poczułam Jego uścisk, pytalam czy mu dobrze, czy jest szczesliwy, nie odpowiedział nic ani jednego słowa, usmiechał się tylko a twarz miał młoda bez zmarszczek, zdrową cerę, wyglądał bardzo dobrze. Wtedy ja rozpałakałam się i powiedziałam, ze bardzo mi jest źle bez niego i bardzo tęsknię, wtedy on zakrył twarz dłoNmi jakby w gescie rozpaczy, zmartwienia i zapadł sie w podłogę.
Pomoże mi ktos zinterpretowac moj sen?

Twój tata cię kocha i jest z Tobą ale musisz się oprzeć o siebie i podążać swoją drogą (a On jest i będzie przy tobie! :) ...nie wierzysz w to - uwierz w Ojca! :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: moyen » 27 paź 2016, 08:20

Witam,
Gosiu uważam że dusza twojego taty jest z wami bo bardzo was kochał i wzajemnie co do snu to myśle że kartki mogly oznaczać okres w którym jeszcze będzie że tak to nazwe ,,namacalnie" potem pozwólcie mu odejść aby zaznał spokoju duszy pomagają modlitwy bo wasz żal( co jest naturalne w takiej sytuacji ) i tęsknota trzymają go przy was .Trzymaj się
moyen

Postautor: Anka » 27 paź 2016, 20:29

Mysle ze twoj tato jest troche zagubiony ale ze jest w dobrym stanie. Młody i zdrowy tak go opisujesz. Ludzie których znałam a którzy umarli śnili mi sie i widziałam ich twarze. Zapytaj sama siebie ty bedziesz wiedziała bo znasz swojego tatę. Czego chce i czego potrzebuje. Mysle ze cie słyszy za każdym razem jak o nim mówisz. Musisz sie pogodzić z jego odejściem on nadal cie kocha.
Awatar użytkownika
Anka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!