Uniwersytet spirytystyczny

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Uniwersytet spirytystyczny

Postautor: konrad » 30 gru 2010, 18:57

Studentem jest każdy kto się zarejestruje. Pozostali są słuchaczami. A to, czy ktoś skończy kurs będę uzależniał od tego, czy regularnie uczestniczy w spotkaniach, odsłuchuje wykłady, zadaje pytania itp. Czyli nie ma się co przejmować, jeśli kogoś nie będzie czasami. Tym bardziej, że kurs długi, więc jak ktoś dotrwa do końca, to będzie chyba najlepsze potwierdzenie tego, że mu się podoba spirytyzm i że mu zależy na tym, żeby go poznawać :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 30 gru 2010, 19:58

Przydałaby się jakaś informacja o kursie na stronie głównej portalu (prócz informacji na FB). Nie ma żadnego linka, za to jest link do starego czatu - zupełnie niepotrzebny. Myślę, że zapisałyby się kolejne osoby, które trafiają na portal, a nawet się o kursie nie dowiedzą.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: dankamik » 30 gru 2010, 20:04

Witajcie. Chętnie uczestniczyłabym w tym kursie ale obawiam się, że moja wiedza jest na tyle skromna, że naprawdę nie będę w stanie Wam wszystkim dorównać. Myślę, że przede mną jeszcze dużo czasu na zgłębianie tajemnic spirytyzmu. Ale życzę wszystkim wytrwałości i powodzenia. :?
Wiedzcie, że dla poety jedna tylko droga: W sercu szukać natchnienia i dążyć do Boga!
- Adam Mickiewicz
dankamik

Postautor: Melys » 30 gru 2010, 20:24

cthulhu87 pisze:Przydałaby się jakaś informacja o kursie na stronie głównej portalu (prócz informacji na FB). Nie ma żadnego linka, za to jest link do starego czatu - zupełnie niepotrzebny. Myślę, że zapisałyby się kolejne osoby, które trafiają na portal, a nawet się o kursie nie dowiedzą.

właśnie właśnie potrzebuje link bo muszę sobie kliknąc myszką.. :lol: żeby tam wejść.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 30 gru 2010, 21:08

Dankamik,mysle,że w kursie nie chodzi o to,czy jedni posiadają większą wiedzę od innych i być moze beda nią epatować. Kurs prowadzony jest od podstaw,po to,by ludzie ,którzy dotychczas o spirytyzmie wiedzieli niewiele,mogli się z nim zapoznać i dowiedzieć się,o co w tym wszystkim chodzi.Z czasem wiedza wszystkich uczestników osiągnie podobny poziom-tego jestem pewna.
Gorąco Cię zachęcam do uczestnictwa.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 30 gru 2010, 21:16

atalia pisze:Może LF nie chce sie pospolitowac?

Nie lubię czatów, a na forum internetowym udzielam się tylko dlatego, że nie mam możliwości spotkać się z wami osobiście. Gdybym mógł częściej was widzieć tutaj też by mnie nie było.

Rozumiem też, że z racji pełnionej funkcji w PTSS powinienem brać bardziej aktywny udział w internetowych spotkaniach, ale skoro jest Konrad i C87 to nie sądzę aby moja osoba wniosła do dyskusji coś nowego.

Może następnym razem?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 30 gru 2010, 22:35

Ja uważam,że Twoja osoba wnosi nowe... :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 30 gru 2010, 22:37

Melys pisze:właśnie właśnie potrzebuje link bo muszę sobie kliknąc myszką.. :lol: żeby tam wejść.

http://uniwersytet.spirytyzm.pl/index.php :)

dankamik pisze:Witajcie. Chętnie uczestniczyłabym w tym kursie ale obawiam się, że moja wiedza jest na tyle skromna, że naprawdę nie będę w stanie Wam wszystkim dorównać.

Takie wymówki to nie do nas ;)
To nie jest sprawdzian, żebyś musiała coś umieć, to jest Uniwersytet, żebyś się mogła czegoś nauczyć!
Więc bez takich, i jeśli tylko chcesz, to zapisuj się i się nie bój, że będziesz niewiele wiedzieć.
Powiem to tak - ja siedzę w tym od lutego... A wątpię, żebym wiele wiedział z tego, co tam będzie. Ale wiesz czemu chcę w tym uczestniczyć? Żeby się czegoś nauczyć :)

No i poza tym - w trakcie będzie dużo czasu na nadrobienie zaległości. No i forum/PW, do zadawania pytań, jeśli się ich nie zdąży zadać na danym spotkaniu.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 31 gru 2010, 02:08

W zajęciach uniwersytetu będziemy dawać priorytet osobom, które wiedzą mniej albo nic :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 31 gru 2010, 10:20

sigma pisze:ps.: Może te okoliczności, czaty, US, to okoliczności które są dla Ciebie zaproszeniem do wejrzenia w siebie samego ?

Może?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce