Uniwersytet spirytystyczny

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Uniwersytet spirytystyczny

Postautor: Melys » 31 gru 2010, 11:49

Voldo - dziekuje, udało się

a co do wiedzy to zapewniam was że moja wystarczająca też nie jest. Co z tego że przeczytałam kilkadziesiąt książek. Ale przecież dlatego właśnie powstał ten uniwersytet. Ja jako uczeń nie profesor. Po co chodzić do szkoły gdy się wszytko umie. Ja nie umiem wiec do szkoły się zapisałam.. a że przez internet to tylko postępowi dziękować i wam że wam się chce.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 31 gru 2010, 12:37

Ja sam powiem, że jako wykładowca też wszystkiego jeszcze nie wiem, ale przynajmniej przygotowywanie wykładów i zajęć będzie świetną motywacją, żeby poszperać i poszukać odpowiedzi na niektóre nurtujące nas kwestie. :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: dankamik » 31 gru 2010, 16:28

Wobec tych wszystkich budujących postów chyba się zdecyduję. Aczkolwiek dalej mam trochę wątpliwości. Jestem ekonomistką i z góry proszę o "litość" jeśli będę miała jakieś wpadki. Szczere życzenia na nowy rok 2011 dla wszystkich forumowiczów. Sylwestra spędzam na "białej sali" więc mam dużo czasu na szlifowanie literatury. Pozdrowionka
Wiedzcie, że dla poety jedna tylko droga: W sercu szukać natchnienia i dążyć do Boga!
- Adam Mickiewicz
dankamik

Postautor: Ewa Fortuna » 01 sty 2011, 10:08

Dankamik,nie masz sie co bać ;)
Ja na temat spirytyzmu tez nic nie wiem. Nie przeczytałam ani jednej ksiązki chociaz niedawno kupiłam,ale jakos nie moge sie za nie zabrać,a nie lubie robić nic na siłe. Takich jak my jest pewnie wiecej :D
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: dankamik » 01 sty 2011, 20:51

Ewunia, dziękuję. Ja literatury przeczytałam mnóstwo ale ...? Nie wiem czy dam radę. Akademia ekonomiczna jest niczym w porównaniu z uniwersytetem spirytystycznym. Tam wystarczyło wykuć.
Wiedzcie, że dla poety jedna tylko droga: W sercu szukać natchnienia i dążyć do Boga!
- Adam Mickiewicz
dankamik

Postautor: Voldo » 01 sty 2011, 21:25

dankamik pisze:Nie wiem czy dam radę.

Dasz radę, dasz. Będziemy na Ciebie czekać ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 04 sty 2011, 23:17

Dziękuję wszystkim za przybycie na dzisiejszy czat. :)

Niestety zła wiadomość jest taka, że nie udało się nagrać wykładu :( Wystąpił jakiś błąd chyba, którego nie zauważyłem... Następnym razem po prostu nagram wszystko na dyktafon - tak chyba będzie najlepiej :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 05 sty 2011, 09:52

To bylo bardzo fajne spotkanie...dzieki!
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ewa Fortuna » 05 sty 2011, 10:00

I spore zainteresowanie jest! Myslałam,ze ludzie wejdą,posluchają 15 min i zaczna sie wykruszać,a jednak do końca było 29 osób :D Fajnie. Mój znajomy wraca za parę dni z urlopu,to mu powiem o kursie,bo tez lubi takie klimaty,a on powiadomi swoich znajomych ;) Może na spotkanie w Krakowie też przyjdą?
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: Rafał » 05 sty 2011, 10:35

Wykład był naprawdę interesujący. A co do wykruszania się, to wykładu słuchałem z moim bratem, siostrą, z kumplem i z drugim kumplem, no i po 40 minutach się wykruszyli. Może w przyszłości z mieniom zdanie. A jeśli chodzi o mnie, to ja wytrwałem do końca i byłem naprawdę pod wielkim wrażeniem. pozdrawiam Pana Konrada i forumowiczów :D
Rafał

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce