Wspólczesne media w Polsce(propozycja)

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Wspólczesne media w Polsce(propozycja)

Postautor: Melys » 19 sty 2011, 15:46

przypominam że już tym tematen na forum sie zajmowaliśmy. Sama rok temu z wielką gorliwością szukałam takiej osoby. Temat pani Fijałkowskiej / ponieważ jestem z Łodzi / też poruszałam. Powtarzanie tego nie ma sensu.
To był czas że chyba spróbowałam wszystkiego.
Dziś wiem że chłopaki mają racje... a ja straciłam czas.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 19 sty 2011, 17:00

Te ponad 1000 robi wrażenie,ale i tak nie bije medium,które chciało 6 tys.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: lokio » 20 sty 2011, 14:41

Wrażenie? :shock: To normalna cena za to, że ktoś sie do ciebie zwraca i chce nawiązać kontakt. Dobro rzadkie kosztuje. Nieczęsto ma się możliwość porozmawiania ze zmarłym. Najczęściej nie ma się żadnej. Raczej nie spotyka się ludzi, którzy z umarłymi rozmawiają jak z żywymi...
lokio

Postautor: atalia » 20 sty 2011, 15:10

Przykro mi,ale dla mnie nie jest to "normalna"cena,to jest zdzierstwo,i tyle....
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: methyl » 20 sty 2011, 18:31

lokio pisze:Dobro rzadkie kosztuje

Bezinteresownoć to prawdziwe dobro.
Kto jest zdolny pojąc znaczenie tych słów, ten ustrzeże siebie przed pułapkami zwodniczych Duchów.
lokio pisze:ale może zaoferować prognozowanie kartami klasycznymi i Tarotem oraz zrobienie i analizę kosmogramu. Cena za pełną konsultację to 250 zl.

Czy nie warto lepiej zainwestować 50 zeta w Księgę Duchów niż marnowac pieniądze na głupoty?
lokio pisze:Jeśli duch nie przyjdzie nie bierze pieniędzy za kontakt, tylko za diagnoze i wyrownanie pola magnetycznego...

Grunt to sie dobrze zabezpieczyć przed mozliwościa "nieprzyjścia" Ducha :mrgreen:
W biznesie nie ma miejsca na sentymenty.
Tak jak i nie ma miejsca na biznes wśród Duchów.
:lol:
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: Voldo » 20 sty 2011, 22:03

Myślę, że temat już został wystarczająco omówiony i nie ma sensu go kontynuować :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 22 sty 2011, 12:59

Jezeli ktos bierze pieniadze za mediunizm to powinien brac tylko male kwoty....bo te ceny sa naprawde zabojcze...

Nie jestesm przeciwna placeniu komus za jego prace ale nie lubie takich wygorowanych cen...

Wynika to tylko z ludzkiej chciwosci niestety...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 22 sty 2011, 13:01

Apropos mediow to na naszym forum jest przeciez Leszek, ktory bral udzial w wielu seansach...zawsze czytalam jego relacje z wielkim zainteresowaniem...szkoda, ze ostatnio malo pisze...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Melys » 23 sty 2011, 12:48

Nikita pisze:Jezeli ktos bierze pieniadze za mediunizm to powinien brac tylko male kwoty....bo te ceny sa naprawde zabojcze...

Nie jestesm przeciwna placeniu komus za jego prace ale nie lubie takich wygorowanych cen...

jeśl ktoś jest medium i w ten sposób pomaga ludziom - nie powinien wogóle brac za to pieniędzy. To nie praca bo to co daje to nie towar. To misja, powołanie nie zawód. Jesli daje coś z siebie coś co ma pomóc to nie biorę za to pieniędzy. Nie wyobrażam sobie brać kase ze moją prace przy umierajacych czy za rozmawy lub /nielubiane przez was słowo/ za karty. Tak samo jest z medium wg mnie.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Sebastian » 20 maja 2011, 11:36

Forum działa od dwu lat a już stało się tubą ziejącą nienawiścią do mających inne zdanie.

No dokładnie. Banujemy każdego, kto się z "nami" nie zgodzi :D Ale zanim wyrzucamy z forum po drodze jeszcze zjedziemy samą osobę, że jest głupia i "fokle" :D

Widzę, że ktoś tu lubi korzystać karabinu maszynowego w obronie przed komarami.

(spiryt - duch, czyli rzecz o świecie duchowym)

Duchowy świat to niezwykle szerokie pojęcie. Seanse spirytystyczne to tylko jeden z wielu elementów.

ale forum fanatycznych, zaślepionych wyznawców nowej religii

Odsyłam do definicji słowa "religia".

Spirytyzm, czy spirytualizm - Bez różnicy.

Hm... nazwę rzeczy po imieniu: to się nazywa ignorancja. Każdy spirytysta jest spirytualistą, natomiast nie każdy spirytualista jest spirytystą. Owszem, słowa Kardeca trzeba czytać ze zrozumieniem. A z jego słów jasno widać grubą granicę między tymi pojęciami. Żyd czy prawosławny jest spirytualistą. Jak się dowie, że nagle jest bez różnicy czy zostanie nazwany spirytystą czy spirytualistą to dopiero wtedy będzie odczuwana "ziejąca nienawiść" ;)

To nie są "tylko słowa". Bo te słowa to nasz główny sposób komunikacji! Jeśli ktoś nie potrafi posługiwać się słowem, myli definicje i pojęcia, to dyskusja jest kompletnie bezcelowa! Równie dobrze można prowadzić rozmowę z osobą autystyczną, która ma swój świat, swoje pojęcia i swoje słowa. I póki jesteśmy w ziemskiej materii to pozostaje nam dbać o to "słowo", bo tylko je mamy aktualnie. Na błyskawiczną komunikację myśli trzeba poczekać do śmierci.

I jak zauważyłaś nie ma tu prawdziwych mediów. Dlaczego? Ano dlatego, że cenią sobie spokój ducha i tłum teoretyzujących "spirytystów" im niepotrzebny.

A my szanujemy ich spokój ducha i nie mamy zamiaru mącić go jakimiś naciskami. Działalność spirytystyczna jest całkowicie dobrowolna.

Atalia, z uporem godnym innych celów, starasz sie deprecjonować media. Dlaczego? Co ci zrobiły złego?

Omatkoboska. Przed chwilą było coś o tolerancji, własnym zdaniu itp. Atalia wyraziła tylko własne zdanie. A odpowiedź co najmniej taka jakby stwierdziła, że media trzeba palić na stosie ;x

To samo mogę powiedzieć o waszych dążeniach do kontrolowania mediów i decydowaniu o tym, co mogą robić a co nie.

:lol:
A na czym polega nasza kontrola mediów? Nie robimy żadnego spisu powszechnego, czarnej listy, nie wydajemy żadnych pozwoleń czy zaświadczeń.
Nie decydujemy też o tym co jakieś media mogą robić, a co nie. Nikomu nie zabraniamy jakichś praktyk.
Mamy swoje określone zdanie i zasady (których nie musisz akceptować, ale miło by było jakbyś uszanowała) i jeśli jakieś medium chciałoby współpracować ze spirytystami z PTSS to musi sobie zdawać sprawę, że czekają go pewne wymogi do spełnienia. Ale nikt nie jest zmuszany do takiej współpracy! Jak komuś nie pasuje nasze zdanie i nie może znieść tego jacy jesteśmy "zawistni", "okrutni" i "despotyczni" to nie musi w ogóle utrzymywać z nami kontaktu. Gdzie Ty tu widzisz kontrolę?

Chcesz używać ostrych słów, to poproszę konkretne cytaty.

No to szkoda,ze sie ukrywa tak zaciekle to medium,bo chętnie bym poczytała o jego pracy.

Dla zaspokojenia ciekawości polecam Księgę Mediów i Jak kontaktować się z tamtym światem. Techniki, czucia i inne tego typu sprawy są tam opisane.

jak ludzie proszący o pomoc odbieraja takie przekazy...

Bardzo kiepski i naiwny wyznacznik. Odsyłam do historii sióstr Fox. Ich klienci zapewne bardzo dobrze odbierali ich przekazy.

Wrażenie? :shock: To normalna cena za to, że ktoś sie do ciebie zwraca i chce nawiązać kontakt. Dobro rzadkie kosztuje. Nieczęsto ma się możliwość porozmawiania ze zmarłym. Najczęściej nie ma się żadnej. Raczej nie spotyka się ludzi, którzy z umarłymi rozmawiają jak z żywymi...

Ach, jakież to miłosierne. Przychodzi samotna matka, której mąż i syn zginęli w wypadku samochodowym. Jest zdruzgotana, błaga o pomoc. A szanowne medium stuka swoimi kartami Tarota w cennik i mówi: albo tysiąc złotych, albo się nie dogadamy proszę pani. Wywoływanie duchów nie jest takie proste. To dobro wyższe. A więc kosztuje. Albo pani płaci, albo wychodzi. JA w końcu też muszę z czegoś żyć. Jako Duch nigdy bym nie pomógł takiemu medium w jego działalności gospodarczej...
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce