Ewangelia według spirytyzmu - opinie

Re: Ewangelia według spirytyzmu - opinie

Postautor: Nikita » 23 sty 2011, 20:13

Znam E.Tolle....to wspolczesny oswiecony...mam jego ksiazke Nowa Ziemia...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Robert » 23 sty 2011, 22:41

Również polecam Eckharta Tolla oraz jego wykłady na YT:)

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Postautor: Nikita » 26 sty 2011, 10:44

Nareszcie ktos kto zna Ekckharta Tolle....ja go bardzo bardzo lubie sluchac...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Sylwina » 23 gru 2012, 13:39

przekaz ciezko sie czyta za duzo tam jest bibli , bardziej lepszym jezykiem Newton pisze , nie ze wszystkim sie zgadzam , nie jestem katoliczka , choc w reinkarnacje wierze , bo nie było by mnie na tym forum,
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: konrad » 10 kwie 2013, 21:15

Sylwina pisze:przekaz ciezko sie czyta za duzo tam jest biblii

W sumie ciężko, by w Ewangelii według spirytyzmu nie było Biblii ;)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Lukasz » 09 lip 2013, 11:00

Czytam po raz kolejny, trudna lektura, ale niezmiernie inspirująca ku objęciu włąsciwej postawy wobec siebie jak i innych. Latarnia, która zbliża nas nieuchronnie do celu. Lustro dane każdemu człowiekowi, które mówi: "patrz, jak postępujesz! Jeżeli chcesz cierpieć teraz i po śmierci, to żyj sobie dalej wedle swych zachcianek. Ja ci niczego nie narzucam, ale zrzucam z twych barków niepotrzebny balast i zalecam wyłącznie jak przebyć najprostszą drogę rozwoju duchowego, drogę mało co uczęszczaną, drogę w której najważniejszym przewodnikiem jest twoje własne sumienie."
Ewangelia według Spirytyzmu jest dużym wsparciem, ale nawet mimo tego nadal mamy wybór - żyć szczęśliwie, lub na własne życzenie nadal cierpieć i prosić Boga o coś, do czego już mamy dostęp. Do Ewangelii, jak i do własnego serca, sumienia.
Lukasz

Postautor: juniperus » 10 lip 2013, 14:12

Lukasz, świetnie to ująłeś :)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Lukasz » 10 lip 2013, 22:01

Dzięki, choć teraz patrząc na to co napisałem, to wydaje mi się że nieco przesadziłem, tak jakbym sobie żartował z tego dziela :)
Lukasz

Postautor: WERONIKA9 » 05 mar 2014, 21:49

Książkę tą powinien mieć każdy w domu-takie jest moje zdanie. Dzięki niej znalazłam przyczynę cierpienia i sens sytuacji. Wyjaśniła mi bardzo wiele. Kiedyś parokrotnie próbowałam przeczytać Biblię - nie dałam rady, ponieważ sposób w jaki jest napisana dla mnie jest ciężki. Zaczytując się w Ewangelię pochłonęła mnie całkowicie. To co się działo czytając ją to druga sprawa! Wszystkie książki o tej tematyce czytam z ołówkiem w ręku-dlaczego?- ma to dla mnie istotne znaczenie. :) W każdej chwili gdy mam jakiś problem sięgam po nią ...sięgam po odpowiedź.
''...Bóg nas nie karze.Kiedy sobie to uświadomisz, że to nie kwestia indywidualna i Twój własny plan, Twój punkt widzenia zmieni się.''
Awatar użytkownika
WERONIKA9

Postautor: Krzysztoff » 06 mar 2014, 09:58

Trafnie to napisałaś , ja uważam że "Ewangelia wg. spirytyzmu" to najważniejsza pozycja spirytystyczna
Swoją drogą - spotykamy się co tydzień na video-czacie i dyskutujemy na temat fragmentów ewangelii , może wpadniesz i się podzielisz przemyśleniami ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ewangelia według spirytyzmu