Divaldo Franco w Polsce - maj 2011

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Divaldo Franco w Polsce - maj 2011

Postautor: atalia » 08 cze 2011, 11:01

Tak,to tylko chwila...czym jest życie ziemskie w obliczu wieczności?
Ciepło pozdrawiam :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 08 cze 2011, 14:02

Można powiedzieć, my nie umrzemy, my wrócimy do domu :D
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: animus » 08 cze 2011, 14:06

Niooo:) Może nawet do Taty. :D

Pozdrawiam serdecznie!:)
m.
animus

Postautor: oran » 08 cze 2011, 21:43

Tak Atalio to było cudowne doświadczenie dla Ciebie ale i mnie podniosło wiarę.
Szkoda,że tak rzadko mamy okazję do kontaktu z p.Divaldo lub z kimś podobnym...
Cieplutko Wszystkich Pozdrawiam.
oran

Postautor: atalia » 09 cze 2011, 20:42

Pozwolisz,Andrzeju,że podzielę się z forumowiczami Twoja historyjką ze spotkania z Divaldo.
Otóż Andrzej dał Divaldo do podpisu książkę,ale nie czytał wpisu,myśląc ,że jest po portugalsku,którego to jezyka nie zna.Po przyjeździe do domu pokazał ksiażkę córce,która stwierdziła,że wpis jest po angielsku(dziewczyna zna ten język perfekcyjnie)i mówi "Mojemu Andrzejowi,dobremu człowiekowi-Divaldo"-tak jakby ten wiedział,że w domu bedzie ktoś,kto bedzie umiał ten wpis przetłumaczyć...Taka ciekawostka...
Ciekawe,w jakim jezyku Divaldo zwykł podpisywać ksiażki-pewnie Konrad będzie wiedział...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Paweł2 » 09 cze 2011, 23:13

Czy Divaldo podpisując książkę wiedział że stoi przed nim Andrzej? Wiem że często autorzy książek przy podpisie pytają "dla kogo...", czy w tym przypadku było tak?
Paweł2

Postautor: 000Lukas000 » 10 cze 2011, 07:18

atalia pisze:Pozwolisz,Andrzeju,że podzielę się z forumowiczami Twoja historyjką ze spotkania z Divaldo.
Otóż Andrzej dał Divaldo do podpisu książkę,ale nie czytał wpisu,myśląc ,że jest po portugalsku,którego to jezyka nie zna.Po przyjeździe do domu pokazał ksiażkę córce,która stwierdziła,że wpis jest po angielsku(dziewczyna zna ten język perfekcyjnie)i mówi "Mojemu Andrzejowi,dobremu człowiekowi-Divaldo"-tak jakby ten wiedział,że w domu bedzie ktoś,kto bedzie umiał ten wpis przetłumaczyć...Taka ciekawostka...
Ciekawe,w jakim jezyku Divaldo zwykł podpisywać ksiażki-pewnie Konrad będzie wiedział...

Atalio tu raczej wystarczy trochę błyskotliwości w wypadku autora, każdy wie że język angielski jest językiem uniwersalnym, i prędzej czy później na pewno ktoś by mu to przetłumaczył, a przecież raczej Divaldo nie napisał by po portugalsku, bo ten język nie jest tak powszechnie znany jak angielski.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 10 cze 2011, 08:17

Relacjonuję tylko przeżycie mojego przyjaciela,a do takich wniosków chyba jestem w stanie dojsć na własną rekę.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: oran » 10 cze 2011, 08:48

Lukas, bydż może nie jestem tak błyskotliwy niemniej całość tej krótkiej historyjki można przyjąć i tak i tak ja przyjąłem ją tak jak by Divaldo wiedział, że za krótki czas ktoś mi przetłumaczy jego słowa myślę też, iż doskonale wiedział, że nie umiem nawet tego powszechnie znanego języka i to już nawet ze zwykłej obserwacji.
Pozdrawiam :)
oran

Postautor: konrad » 10 cze 2011, 09:45

Divaldo podpisywał właściwie książki na dwa sposoby:
1) albo samo imię i nazwisko + data
2) albo po angielsku "To my dear friend XXXX"; rzadko dopisywał cokolwiek więcej, a jeśli napisał Andrzejowi, że jest dobrym człowiekiem, to chyba dlatego, że Andrzej naprawdę jest dobrym człowiekiem i na to zasługuje :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce