Tast na typ psychologiczny

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Tast na typ psychologiczny

Postautor: cthulhu87 » 08 sie 2011, 21:30

animus pisze:O kurczaki!

Mamy podobne charaktery :) , za to Atalia w realu miotałaby mną jak wskazówkami zegara, ew. jak diabeł po kościele czytelnikami Harry'ego Pottera :P
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: September518 » 08 sie 2011, 21:35

Dobrze jest czasami pomyśleć o sobie:
- towarzyski sangwinik 3
- energiczny choleryk 12
- perfekcyjny melancholik 22
- spokojny flegmatyk 3.

Spróbuję innym razem. Ciekawe czy podobnie wyjdzie?
September518

Postautor: atalia » 08 sie 2011, 21:41

Rzecz w tym,że nikim nie miotam...ten cały test to lipa,ot co... :x
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 09 sie 2011, 09:12

Mi wyszło jak to wykonywałem

- towarzyski sangwinik 2
- energiczny choleryk 2
- perfekcyjny melancholik 18
- spokojny flegmatyk 18.

Atalio nie przejmuj się, wszakże ludzie bardziej lubią skłaniających się do choleryzmu niż zdziwaczałych introwertyków jak niektórzy z nas.

A test jest tak zbudowany że co jak co ale nie może dać całkowicie złego wyniku :D

PS: Animus czy ciebie też męczy większa ilość ludzi, bo ja jak jest więcej niż trzech to wychodzę wypompowany z energii, a samotność mnie doładowywuje.

Dodam że introwertyk, osoba skupiająca się na własnym wnętrzu - to ewidentna przewaga melancholika i flegmatyka

Podczas gdy ekstrawertyk, osoba skierowana do zewnątrz, ku światu - to przewaga choleryzmu i Sangwinika
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 09 sie 2011, 12:19

Zdziwił mnie ten wynik,bo jakkolwiek lubię ludzi,jednak czasami uciekam od zgiełku i lubie pobyć w samotnosci,najczęściej czytając,pisząc lub rozmyslając...po pewnym wszakze czasie mam tego dosć i znów garnę się do ludzi...jestem takie ni to ni sio :oops:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 09 sie 2011, 13:40

Każdy lubi pobyć w samotności, ale nie każdy ją preferuje.
Choleryk przecież lubi być z ludźmi, jest to uwarunkowane jego charakterem, a że ma kilka wad i żółć go zalewa...

Na ten przykład ja i Animus może nie w 100% ale jesteśmy już introwertykami, a pamiętaj, i zapamiętaj dobrze ;) że introwertyk jest: niemiłym oschłym gburem, nerdem, niewdzięcznym ponurakiem który psuje zabawę, społecznie niekompetentnym, chorym na depresję, osobnikiem schizoidalnym, mizantropem i wyniosłym dupkiem :lol:

aha introwertyka poznasz po: po zapachu siarki, braku odbicia w lustrze, mokrej plamie na miejscu, gdzie siedział
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 09 sie 2011, 13:55

:lol: A ekstrawertyk jest pewnym siebie zarozumiałym dupkiem,który mysli,ze wszystkie rozumy pojadł i nikt mu nie podskoczy...gwiaździ,mądrzy się,peroruje-musi byc w centrum uwagi i stale na świeczniku.Kiedy widzi,ze traci podziwiajacą go publicznosć,marnieje i popada w depresję...
Autoanaliza charakteru?Hmm...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 09 sie 2011, 14:19

Jednak ekstrawertyk jest zazwyczaj szczery do bólu,szczodry,ze ostatnią koszulę by oddał,uczciwy(nie potrafi kłamac ani niczego ukrywać),chętny do pomocy,przenigdy nie chowa urazy i z największą łatwoscią wybacza... :D bardzo też lubi śmiać się i zartować(również z siebie).
Pozdrawiam wszystkich ekstra- i intro-(kurczę,zabrzmiało to jak nazwa jakichś orientacji seksualnych) :P
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: animus » 09 sie 2011, 22:00

000Lukas000 pisze:PS: Animus czy ciebie też męczy większa ilość ludzi, bo ja jak jest więcej niż trzech to wychodzę wypompowany z energii, a samotność mnie doładowywuje.

Dokładnie Lukasie.:)
Trochę czasem mi smutno, że nie mogę chodzić/jeździć na koncerty, tak bardzo kochając muzykę. Niestety, pobyt w tłumie nie dla mnie.;( Czasem robię wyjątek, to prawda, ale wtedy muszę się bardzo mocno postarać, by tego tłumu-szumu nie słyszeć, a skupić się li tylko na muzyce...
Uwielbiam samotność i zawsze tak było, chociaż... zdaje sobie sprawę, że tak naprawdę, nigdy samotni nie jesteśmy.:) To też tylko iluzja.
Pozdrawiam!:)
m.
animus

Postautor: animus » 09 sie 2011, 22:04

000Lukas000 pisze:Na ten przykład ja i Animus może nie w 100% ale jesteśmy już introwertykami, a pamiętaj, i zapamiętaj dobrze że introwertyk jest: niemiłym oschłym gburem, nerdem, niewdzięcznym ponurakiem który psuje zabawę, społecznie niekompetentnym, chorym na depresję, osobnikiem schizoidalnym, mizantropem i wyniosłym dupkiem

aha introwertyka poznasz po: po zapachu siarki, braku odbicia w lustrze, mokrej plamie na miejscu, gdzie siedział

Zadziera nosa i to już tak mniej więcej właśnie wygląda :lol:
m.
animus

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka