Tast na typ psychologiczny

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Tast na typ psychologiczny

Postautor: animus » 09 sie 2011, 22:19

000Lukas000 pisze:Każdy lubi pobyć w samotności, ale nie każdy ją preferuje.

Większość moich znajomych bardzo boi się samotności. Współczuję każdemu, kto się czegoś czy kogoś obawia, ale jak można bać się samotności, to tego nie rozumiem...
Aaa, uważają też, że samotność jest... nudna. Pewnie mają rację, skoro tak mówią, ale pojęcia "nuda", też jakoś nie rozumiem, a nawet nie znam i mam nadzieję, że nigdy nie poznam. Jest jeszcze tak wiele do zrobienia, poznania, nauczenia, doświadczania, itd., itd. Gdzie w tym wszystkim znaleźć miejsce na nudę? No nie da się.:)
m.
animus

Postautor: animus » 09 sie 2011, 22:22

atalia pisze:Pozdrawiam wszystkich ekstra- i intro-(kurczę,zabrzmiało to jak nazwa jakichś orientacji seksualnych)

Pod tym też się chętnie podpiszę. :)
m.
animus

Postautor: tadyszka » 10 sie 2011, 09:13

ja nie lubie samotnosci, ze wzgledu na to ze zle mi z sama soba..
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 10 sie 2011, 14:20

Ja tam lubie samotnosć "do pewnego stopnia".Po pewnym czasie to "sam na sam ze sobą" zaczyna mi doskwierać.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: _Kacper » 10 sie 2011, 17:10

Kiedy jestem sam i akurat nie mam nic do robienia (nagminna sytuacja w wakacje :roll: ) to wykorzystuję ten czas na zwykłą medytację transcendentalną i polecam to każdemu ;] Jesteś zrelaksowany i nieraz trochę mądrzejszy :] Wszystko mi jedno czy jestem sam czy z kimś, serio.
GG: 1680372
Awatar użytkownika
_Kacper

Postautor: tadyszka » 10 sie 2011, 19:20

dla mnie medytacja to jedno, a samotność drugie. w medytacji się wyciszam.. jakbym znikla na dana chwile z tego świata, a ciało zostawiłam jak wylinkę..

a normalnie jak jestem sama.. bez ludzi.. jest mi źle.. ale to pewnie przez niska samoocenę, kompleksy i brak wiary w siebie
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: September518 » 15 wrz 2011, 21:55

Znowu wyszedł perfekcyjny melancholik.
Może coś jest na rzeczy.
September518

Postautor: 000Lukas000 » 16 wrz 2011, 09:50

Nie mogło być inaczej, to jest profesjonalny test opracowany na badaniach Junga
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Paweł2 » 21 wrz 2011, 21:17

Jestem perfekcyjny melancholik

Potwierdzam test wykonany profesjonalnie. Może w 100% się nie zgadzam z definicją pefekcyjnego melancholika którą znalazłem w sieci (nie wiedziałem do końca co to jest :) i musiałem sprawdzić) ale większość opisu wyjaśniającego ten typ osobowości się zgadza.

Mam uśmiech na twarzy bo ten test tak jak by mnie znał, wypełniłem go szczerze i proszę, definicja się zgadza.

Nawet nie wiedziałem że należę do perfekcyjnych melancholików :)
Paweł2

Postautor: 000Lukas000 » 22 wrz 2011, 18:32

Widzisz Atalia, wszystkim się zgadza, tobie też choleryczko :lol: :lol: :lol: :lol:
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka