Luperci Faviani pisze:Uważam, że temat "Czego zabraknie" można było zostawić otwarty.
Dyskusje merytoryczne są bardzo ważne, ale off-topiki urozmaicają, szczególnie gdy chodzi o zdjęcia kotów. Nowy użytkownik forum może życzyć sobie konkretów, ale starzy wyjadacze będą odczuwać lekkie znużenie ciągłym powtarzaniem w kółko tego samego. Jestem przekonany, że KD przynajmniej kilka razy tu przepisaliśmy. Literaturę spirytystyczną mam przy biurku w zasięgu ręki, więc gdy chcę coś sobie przypomnieć sięgam po książki, a na forum wchodzę żeby czerpać z waszego... człowieczeństwa, którego częścią są właśnie off-topy.
forrest pisze:Jak to rozumieć?
Spirytyzm prezentuje wyniki regularnych badań, które wskazują na posiadanie przez ludzi duszy, oraz wskazują na istnienie porządku w rzeczywistości, w jakiej przebywają dusze. Mowa tu o dokonywaniu obserwacji, których nie sposób inaczej wytłumaczyć, jak poprzez odwołanie się do wpływu osób zmarłych. Spirytyzm ze względu na swój eksperymentalny charakter ma do zaoferowania coś. Chrześcijaństwo poza filozoficzno-etycznym przesłaniem Nowego Testamentu nie ma do zaoferowania nic.
Czy spirytyści nawracają? Raczej starają się pokazać rzeczywisty wizerunek spirytyzmu – bo ktoś może bardzo potrzebować tego rodzaju wiedzy; a może się zdarzyć też, że osoba potrzebująca informacji, kiedy napotka na spirytyzm, ominie te informacje ze względu przykład na stereotypowe wyobrażenie na temat spirytyzmu, mówiące, że jest to ruch parareligijny zrzeszający różnego rodzaju ekscentryków.
Czyli nie stała się żadna krzywda z powodu zamknięcia poprzedniego wątku.

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości