Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.
Najbliżej Zabrza są chyba spirytyści z Oświęcimia i Krakowa.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Co do spirytyzmu w Zabrzu, to póki co jest pewna posucha, bo póki co chyba jesteś jedyną osobą z tego miasta, która jest zainteresowana tematem. Tak, jak wspomniał cthulhu87, znamy spirytystów z Oświęcimia i Krakowa, ale także na naszym forum działają także osoby z innych miast na Śląsku np. z Dąbrowy Górniczej, o ile dobrze pamiętam.
Jestem jestem, tylko niestety warunki na razie nie sprzyjające, ale to się kiedyś zmieni, i się o wiele bardziej zaangażuje
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;