Podszepty duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Podszepty duchów

Postautor: atalia » 17 kwie 2012, 18:29

No a ja byłam królową Kleopatrą,a co? ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 17 kwie 2012, 18:33

Kto wie Atalio, może faktycznie tak było :lol:
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 17 kwie 2012, 18:37

Trochę dziwi to,ze tak wiele osób utrzymuje,jakoby poprzednio byli kapłanami jakichś dawnych religii(zwolennicy egiptologii są tu chyba w znacznej przewadze),królami,rycerzami,cesarzowymi,westalkami,wodzami indiańskimi,etc...No to kto u licha był chlopem pańszczyźnianym czy sługą na panskim dworze?Zdaje się,że mamy tu do czynienia z myśleniem życzeniowym...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 17 kwie 2012, 19:18

Kardec był druidem:)

Myślę Atalio że w wielu wypadkach ma to logiczne uzasadnienie, tacy ludzie już w tamtych czasach byli rozwinięci intelektualnie i duchowo, więc i w tych czasach ich umysły się wybijają.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Paweł2 » 17 kwie 2012, 19:37

Voldo pisze:Jeśli filmiki są warte obejrzenia - pewnie, bardzo chętnie :)

Uwaga moce. Zobaczcie całe od cz1 do cz4. Gość jest mistrzem.

cz1 http://www.youtube.com/watch?v=7Bun9shhOGk

cz2 http://www.youtube.com/watch?v=Swo0TX1U_ZE

cz3 http://www.youtube.com/watch?v=CSUckLdCIYM

cz4 http://www.youtube.com/watch?v=fc817UylUvo
Paweł2

Postautor: 000Lukas000 » 17 kwie 2012, 20:42

Dzięki Bogu jestem introwertykiem :lol:

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 17 kwie 2012, 21:16

Lukasie,ja mówię o zwyczajnych ludziach,a nie wybitnych osobach w rodzaju Kardeca...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Paweł2 » 18 kwie 2012, 02:26

000Lukas000 pisze:Dzięki Bogu jestem introwertykiem :lol:

Tutaj jeszcze link do podświadomości http://www.youtube.com/watch?v=hMjH1bvADII
Paweł2

Postautor: kalatala » 19 wrz 2013, 13:38

Już dawno chciałam się z Wami podzielić opowieścią o pewnej sytuacji, która się mi zdarzyła. To chyba odpowiedni wątek do tego, bo chodzi o "intuicję", czyli podpowiedzi duchów, głównie Opiekuna.

Mieszkam z ojcem, człowiekiem ponad 70 letnim, któremu powoli coraz częściej zdarza się zapomnieć gdzie coś położył. Pewnego dnia wybierał się do lekarza. W pewnym momencie przyszedł do mnie i siostry i grobowym głosem oznajmił, że zaginęła mu cała jego dokumentacja medyczna, została sama pusta teczka. Był załamany i strasznie zdenerwowany. Po minucie wymiany zdań na ten temat nagle zaczęłam go przekonywać, że NA PEWNO przełożył te dokumenty do innej teczki, bo mu się w starej juz nie mieściły, przecież jest taka cienka i zapomniał o tym. W sumie logiczne i proste rozumowanie, prawda? Zeszłam z nim do jego pokoju, gdzie zaczął wyciągać rózne teczki i pokazywać mi, że w tej nie ma, bo jest to, w tej jest tamto, a w tamtej jeszcze cos innego... Mi ciągle wzrok się kierował na cienki żółty skoroszyt stojący na innej półce. Gdy skończył pokazywać mi swoje różne teczki moim pierwszym odruchem było szukanie metodyczne, po kolei. Sprawdziłam jeden, dwa skoroszyty. W końcu zrobiłam to, do czego mnie strasznie korciło - sięgnęłam po ten żółty skoroszyt. Patrzę, czytam - a tam same wyniki badań. Dałam ojcu, kamień mu spadł z serca.

Gdyby nie ta ochota sięgnięcia po żółty skoroszyt tobym zignorowała nagłą "wiedzę" o tym, co zaszło. Ale sami powiedzcie, czy nie trochę dziwne? Oczywiście inne przebłyski intuicji nie są mi obce, raz się posłucham, innym razem nie... Ale staram się słuchać :-P
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 19 wrz 2013, 14:20

Zdarzaja się takie rzeczy, oj zdarzają...mam tu historię, której, mam nadzieję tu jeszcze nie opisywałam...
Mój maż któregoś dnia szukał pewnego niezbędnego kabelka do sprzętu RTV, bez którego nie mógł zdać do dilera dekodera, no mniejsza z tym, w każdym razie był on wtedy niezbędny.
Po przeszukaniu całego domu z przyleglosciami łącznie ze strychem chcieliśmy już dac za wygraną, ale w pewnym momencie mąż ot, tak sobie powiedział "synu,pomógłbyś staremu i podpowiedział, gdzie jest kabelek".
W tej samej chwili otrzymał w mysłach odpowiedź, ze kabelek jest w pewnym kartoniku - rzecz jasna leżał tam sobie w najlepsze!
Moze przypadek, moze nie...
Któż to wie!
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi