atalia pisze:Luperci-czyżby miał tu miejsce jakis asekuracjonizm malutki?

Luperci Faviani pisze:A ja nie mam plakietki "Spirytysta" i mogę sobie tu pisać co mi się podobai podtrzymuję to, co napisałem o doskonałości człowieka.

konrad pisze:Istnieje pewna teoria, zgodnie z którą duchy osiągnąwszy doskonałość powracają znów do stanu początkowego, by raz jeszcze przejść tę samą drogę. Jest to w pewnym sensie sensowne, gdyż jak widzimy w naturze wszystko umiera, by się odrodzić, a zatem czas nie jest linią, a bardziej przypomina sinusoidę lub okrąg. To ciekawe spostrzeżenie, choć wydaje mi się, że na dziś nie ma dla nas większego znaczenia, czy tak naprawdę jest, czy nie. Powinniśmy najpierw się skupić nad pracą u podstaw i doskonaleniem się, a nie przejmować się, co będzie z nami, jak już tę doskonałość osiągniemy

konrad pisze:Istnieje pewna teoria, zgodnie z którą duchy osiągnąwszy doskonałość powracają znów do stanu początkowego, by raz jeszcze przejść tę samą drogę. Jest to w pewnym sensie sensowne, gdyż jak widzimy w naturze wszystko umiera, by się odrodzić, a zatem czas nie jest linią, a bardziej przypomina sinusoidę lub okrąg.

atalia pisze:Twoje ego,Lukasie,zajadle broni swego stanu posiadania.
Moje obecne stanowisko w sprawach duchowych wynika z wielu przemysleń, lektur i doswiadczen "bezposrednich"-w tej chwili wydaje sie być ostateczne, ale kto to wie...

Wróć do Spirytyzm w Internecie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości