Piątek ze spirytyzmem

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: Piątek ze spirytyzmem

Postautor: konrad » 01 cze 2013, 16:54

Co do fluidoterapii, myślę, że możemy na najbliższym kongresie zrobić warsztaty, omówić temat i zrobić ćwiczenia praktyczne. Potem uczestnicy będą mogli dalej w tym kierunku się rozwijać. A co do spotkania, dwie pierwsze części trwały po około godzinę każda, a fluidoterapia góra dziesięć minut.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 07 cze 2013, 09:25

Krzysztoff pisze:jeszcze pytanie , w takim razie ile trwało całe to spotkanie licząc wszystkie te części ?

Ponieważ byłem wczoraj na spotkaniu już od początku do końca, a w środę byłem na jeszcze innym, które przebiega w podobnej formule, mogę potwierdzić, że pierwsza część poświęcona studiowaniu Ewangelii trwa jednak dużo krócej, czyli pół godziny. W tym czasie omawiana jest jedna, góra dwie strony.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 07 cze 2013, 10:19

na mediumicznym spotkaniu też byłeś ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: konrad » 07 cze 2013, 10:27

Krzysztoff pisze:na mediumicznym spotkaniu też byłeś ?

Nie.

Wrażenia ze spotkań z tego tygodnia opiszę na portalu, ale pewnie dam radę dopiero w sobotę.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 11 lip 2013, 09:17

Okazuje się, że piątki są dla mnie zawsze zabójcze, więc przeniosę chyba moje wpisy blogowe na weekend. Będzie łatwiej i nie będzie już mam nadzieję tylu opóźnień. Moje pytanie, czy są jakieś tematy, które chcielibyście, żebym poruszył?
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: megan6 » 11 lip 2013, 17:31

Konradzie ja mam pytanie, mianowicie chciałabym zagłębić się w kwestie Duchów Opiekunów. Jak można zacieśnić więź łączącą mnie z moim Duchowy przewodnikiem oraz czy są jakieś określone metody np. medytacji które pozwalają się bardziej otworzyć na drogę duchową?
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: megan6 » 11 lip 2013, 18:43

A z tematów mnie interesujących to chciałabym dowiedzieć się więcej na temat naszych prób i kar w życiu obecnym. Mianowicie jak wygląda wybieranie prób i czy nie zaliczona próba jest powtarzana do skutku tak jak to jest opisywane w książce "Niebo i piekło". Czy można odgadnąć bądź czy możemy sobie przypomnieć (a jeśli tak to czy jest na to jakiś sposób)albo może nam zostać przypomniane co jest naszą próbą? A jeśli domyślamy się tego bo zostało nam to przekazane to dlaczego tak się dzieje? Z jakiego powodu zostaje nam pokazana nasza przeszłość i nasze wcześniejsze wcielenia?? Czy można pokazanie nam przeszłości uznawać bardziej jako nagrodę czy wyróżnienie, mimo że nie jest ona niczym czym można by się chwalić.
To chyba tyle jak na razie :D
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 23 sie 2013, 14:40

Konrad coś ostatnio nic nie opublikowałeś :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Poprzednia

Wróć do Spirytyzm w Internecie