Mój kurs też był otwarty i też problemów nie było - ale myślę, że to co innego.
Zresztą kiedyś już były spotkania otwarte dla zainteresowanych w dany dzień o danej godzinie - nikt na nie nie przychodził (może reklama zła, ale szczerze to ja się na reklamowaniu nie znam, więc ktoś inny musiałby się tym zająć)
Ja nie zamierzam w żadnym wypadku kompletnie zignorować dobrego wychowania, bo wiem, że to nigdzie nie prowadzi. Jednak pytanie - skoro dla Duchów ważna jest punktualność, to czy jeśli ustalone jest, że Ewangelia trwa do 21, czy ma się przeciągać do 21.20, bo jakaś dyskusja, która czasami kończy się odejściem od tematu? I co wtedy mam robić? Niech sobie gadają, czy też przerwać taką dyskusję (o tym mówiłem w sensie braku dobrego wychowania) - to mnie ciągle zastanawia.
Po 21 powinna być modlitwa po EwS, bo kto wie, może Duchy przyszły posłuchać EwS i później chcą coś innego robić - a tak nie ma modlitwy po EwS, bo ktoś lubi sobie pogadać. Myślę, że najlepiej będzie to zrobić tak, że jeśli dyskusja będzie się ciągnąć do ponad 21:05, to zrobimy modlitwę, a potem będzie sobie można dalej rozmawiać.