na początek witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

na początek witam

Postautor: Signus » 19 wrz 2013, 22:27

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Na imię mam Mateusz i mam 27 lat. Wychowałem się w wierze chrześcijańskiej, lecz z czasem moja wiara bardzo podupadła i pomimo, że dalej miałem przyszytą plakietke katolika to tak naprawdę niewiele mnie z nim lączyło, a Kościół był dla mnie miejscem rozmyślań o wszystkim tylko nie o tym co trzeba. Po kilku latach spędzonych na wyławiającym życiu materialnym zacząłem odczuwać pustkę. Kościół nie zdołał jej zapełnić, ponieważ filozofia, w którą niegdyś starałem się usilnie wierzyć była niewystarczająco zwięzła i zdawała się przeczyć sama sobie. Szukałem więc gdzie indziej. Tymczasem odpowiedź na moje pytania przyszła do mnie sama.W ubiegłym roku, gdy moja żona czekała w szpitalu na poród, zupełnie przypadkiem i przez pomyłkę do tej samej sali trafiła jej stara znajoma, która później zapoznała nas ze spirytyzmem. Spirytyzm odpowiedział na wiele moich pytań i przekonał mnie swą logiką. Jestem teraz na etapie wewnętrznej walki o to by umocnić fundament swojej wiary, gdyż po latach niedowiarstwa nie łatwo jest tak poprostu uwierzyć.Trudno jest tym bardziej,że nigdy nie miałem kontaktów z duchami a próby kontaktowania się z moim przewodnikiem duchowym nie przynoszą narazie żadnych efektów (choć mam nadzieję, że kiedyś mi się uda). Kolejna sprawa to walka z własnymi słabościami, gdyż za wiarą muszą iść czyny. Wyzbycie się egoizmu, pychy i lenistwa na rzecz miłosierdzia i pokory jest mi niezbędne by móc za jakiś czas szczerze nazwać się prawdziwym spirytystą
Może głupio to zabrzmi, ale mam nadzieję, że wy drodzy spirytyści pomożecie mi w chwilach zwątpienia i nie pozwolicie by iskra spirytyzmu rozpalona w moim sercu zgasła niepodsycona. Wiara jest jak ogień trzeba ją stale podsycać by zapłonęła w pełni, otaczając dusze swym cudownym blaskiem.
To tyle na początek :D
"Pomagać innym to rozwijać się samemu." Marie-Louise Morton
Awatar użytkownika
Signus
spirytysta
spirytysta

Re: na początek witam

Postautor: megan6 » 20 wrz 2013, 08:06

Witam Cię Mateuszu mam nadzieję że znajdziesz tu swoje miejsce i odnajdziesz drogę, uzyskasz odpowiedzi na pytania. Mi osobiście spirytyzm bardzo pomógł ułożyć swoje życie i ukierunkował drogę życia, wierzę że i ty odnajdziesz to światło :)
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 20 wrz 2013, 09:36

witaj , i powodzenia :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: kalatala » 20 wrz 2013, 18:35

Cześć! Wydaje mi się, że spirytysta to nie człowiek pozbawiony cech, które wymieniłeś, ale taki, który na poważnie stara się życ wg nauk niesionych przez spirytyzm.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 20 wrz 2013, 20:37

Cześć
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 21 wrz 2013, 08:37

Witam serdecznie :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 21 wrz 2013, 18:55

witaj w gronie poszukiwaczy prawdy...ja tez szukalam i wkoncu znalazlam w mistycyzmie i spirytyzmie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: juniperus » 24 wrz 2013, 22:48

Witaj. Wiesz, czego chcesz, a to najważniejsze. Miło Cię poznać.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 26 wrz 2013, 13:38

A wiesz Signus, że jesteś 666 użytkownikiem tego forum? Cóż za liczba :lol:
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Signus » 26 wrz 2013, 14:32

a jak! trzy miechy czekalem w klejce za tym numerem . Teraz tylko czekać aż wypelni sie moje przeznaczenie;)
"Pomagać innym to rozwijać się samemu." Marie-Louise Morton
Awatar użytkownika
Signus
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Witamy!