vinitor pisze:Miejmy nadzieję, że ceny i koszty wysyłki nie będą wyśrubowane, jak to daje się dostrzec w innych księgarniach i punktach dysponujących tego rodzaju asortymentem.
Jednym z celów jest udostępnienie książek w rozsądnych cenach. Z pewnością te, które będziemy wydawali w naszym zakresie, nie będą droższe niż 30-35 zł. Postaram się też, by koszty wysyłki były atrakcyjne. Myślę, że będzie to powiedzmy 5 zł w przypadku przedpłaty na konto, ale nie wykluczam promocji dla forumowiczów

vinitor pisze:Wydaje mi się, że w zasobach samego portalu także powinny znajdować się do ściągnięcia darmowe e-booki jakie ukryte są gdzieś w zakamarkach sieci, a w księgarni e-booki będące w cenie znacznie niższej w porównaniu z oryginałem na papierze.
To właśnie jedno z naszych zamierzeń. Jedynym problemem jest to, że umieszczamy w sieci jedynie książki, do których mamy prawa autorskie, albo też prawa do nich już wygasły (np. książki wydane przed wojną lub w XIX wieku). Niestety książek takich w sieci za dużo nie ma, więc musimy po prostu je skanować, obrabiać i umieszczać na portalu. To zresztą już powoli robimy, niestety proces ten jest dość czasochłonny.
Co do e-booków sprzedawanych w księgarni - tłumaczenia książek Kardeca docelowo i tak będę chciał umieścić za darmo na portalu np. Ewangelię według spirytyzmu. Jestem przekonany, że książki te i tak ludzie będą chcieli kupić, a i tak nikt nie da rady przeczytać ich na ekranie komputera (mają po 300-400 stron). Jeśli chodzi o pozostałe, sprzedaż ich pod postacią e-booków jest myślę również dobrym pomysłem - jedyny problem to zorganizowanie tego od strony technicznej. To jednak też jest przeszkoda, którą będzie można pokonać.