Wkrótce umrę. Boję się...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wkrótce umrę. Boję się...

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 17:57

[quote="Emmeline"]Myślałam, że moje posty są dla wszystkich jasne - chcę pomocy w odzyskaniu ich.[/quote

Jest to ogólny opis sytuacji dlatego sprawa nie jest taka prosta na jaką może ci wyglądać. Rozumiem że chcesz odzyskać swoje umiejętności a czy w takim razie nie możesz tego zrobić w takim sam sposób w jaki zrobiła to ta istota będąc Duchem niewcielonym?
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 18:01

W sensie odebrać mu je? Tak, da się to zrobić, jak najbardziej. Ale on jest bardzo mściwy, a nie chcę znowu ponosić niewiadomojakich konsekwencji...
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: kalatala » 24 paź 2013, 18:06

Napisałaś, że praktycznie jestes pewna, że odzyskasz te umiejętności. A mimo to prosisz o pomoc. Może nie ma po prostu się czym przejmować? Poczekaj tylko troszkę, niedługo umrzesz i się przekonasz.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 18:07

Emmeline pisze:
A zaczęło się od tego, że chciałam mieć więcej mocy niż miałam - przez własną głupotę on mnie zniewolił i straciłam wszystko...
.

W tym przypadku widzę to tak chciałaś mieć umiejętności które cię przerastały i z jakiegoś powodu je dostałaś by się przekonać jak to jest, ale ponieważ pragnienia mają swoją cenę i nie ma nic za darmo, Bóg mógł pozwolić tej istocie by ci zabrała te umiejętności ponieważ w twoim sercu mogła zapanować pycha i chciwość. To Bóg wszystko daje i w dowolnej chwili może to zabrać. Jeśli chciałaś mieć te umiejętności z powodu pychy i chciwości a cechy te są dalej w tobie to niestety ale nie odzyskasz już nigdy tych umiejętności chyba że wyzbędziesz się tych negatywnych emocji.
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 18:13

kalatala:

Tak, jestem pewna, ale jest we mnie nutka niepewności, bo nie do końca wiem jak działać :|
Twoje ostatnie zdanie mnie rozwaliło :mrgreen:

megan6:

Szczerze mówiąc to dawniej byłam strasznie chciwa i dłuuugo miałam wszystko i było dobrze, pozbywałam się danych rzeczy tyko wtedy gdy wiedziałam, że już ich nie potrzebuję. Nawet w jednym wcieleniu stwierdziłam, że nie potrzebuję tyle mocy i rozdawałam ją na prawo i lewo, nie zmieniając swego charakteru. Potem i tak miałam jej nadal dużo.

Mam kłopoty głównie wtedy gdy nie wiem z czym zadzieram, tak jak było w tym przypadku. Po prostu ta istota rozzłościła się na mnie, że czegoś od niej chcę, przez co mnie zniewoliła i na końcu puściła mnie z torbami.

Jeśli chodzi o Boga, to z tego co wiem to on nie ingeruje w wolną wolę innych istot.
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: kalatala » 24 paź 2013, 18:17

Z tego co czytam wynika, że chciwość jest dalej Twoja słabością.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 18:17

Trochę tak, ale bardziej stawiam na egoizm.
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: kalatala » 24 paź 2013, 18:19

Rozumiem, że w ramach kary i odkupienia zostałaś zesłana na świat niższy. Na jakim świecie byłaś inkarnowana poprzednio?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 18:20

Emmeline pisze:W sensie odebrać mu je? Tak, da się to zrobić, jak najbardziej. Ale on jest bardzo mściwy, a nie chcę znowu ponosić niewiadomojakich konsekwencji...

No widzisz skoro się da to zrobić to można tylko czy jest sens o to jest pytanie?? Ile jesteś jeszcze w stanie z nim walczyć ile jeszcze ma trwać to wyrywanie sobie umiejętności a co za tym idzie mszczenie się na sobie nawzajem? Czy te umiejętności są ci tak naprawdę potrzebne do życia czy nie lepiej zaprzestać tego konfliktu i wybaczyć tej Istocie bo tylko dobrem można pokonać zło. Jeśli ty wybaczysz i pokochasz swojego oprawce to on po pewnym czasie odpuści, a gdy ty będziesz się za niego modlić i prosić Boga by wam wybaczył to ześlesz na siebie pomoc Dobrych Duchów. Ale to mój punkt widzenia ty z nim nie musisz się zgadzać ponieważ każdy ma wolną wole i może o sobie decydować. Proszę cię tylko o jedno zastanów się co dla ciebie jest najważniejsze.
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 24 paź 2013, 18:20

W takim razie panno droga musisz zapłacić za własne błędy i słabości. Wszyscy musimy płacić. Każdy jest kowalem własnego losu. Dobrze, że chociaż rozumiesz, co masz w sobie do poprawy. Powodzenia
A tak na marginesie polecam dewizę życiową: dobrem zło zwyciężaj. Siła dobra wcale nie jest przereklamowaną cnotą i nie jest teoretyczna. Brak efektów jego stosowania wynika ze zbyt małej wiary, lub zbyt małego w nie zaangażowania.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi