Moje przeżycia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Moje przeżycia

Postautor: danvue » 02 sty 2014, 14:29

Po prostu nie módl się tylko formułkami, a prosto z serca, bo słowa są niczym, a myśl jest wszystkim - nie ważne czy uzywasz doniosłych słów, formułek, ważne jest co masz w sercu kiedy to mówisz. Traktuj swojego Anioła jak starszego brata, najlepszym sposobem na zacieśnienie więzi jest starać się być dobrą osobą - taką, którą twój Anioł może poprowadzić naprzód, w byciu jeszcze lepszym, jeśli jest się złym, czyli nie słucha podpowiedzi Stróża, ten "nie ma czego szukać" przy człowieku :). Ale widać, że Ty jesteś dobrą osobą, chociaż dopiero się kształtujesz, miło popatrzeć na tak mądrą osobę w takim wieku ;)

Tak, też polecam artykuły na spirytyzm.pl oraz czytanie forum - możesz się wiele dowiedzieć, i oczywiście pytaj od razu nas jeśli czegoś nie wiesz - tutaj chętnie Ci pomogą ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 02 sty 2014, 14:48

Witaj Nix...jak ja bylam w Twoim wieku to tez mialam rozne dziwne wydarzenia ale potem mi to przeszlo....mysle, ze dzieci sa jeszcze bardziej otwarte na swiat duszy i dlatego wychwytuja pewne znaki...pros o ochrone Twojego Opiekuna i nie boj sie zlych duchow....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 02 sty 2014, 15:10

Optymizmem napawa to, że az tak młodzi ludzie zaczynają interesować sie sprawami duchowymi. :)
Znak czasu? :kardec:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nix » 02 sty 2014, 15:36

danvue pisze:Po prostu nie módl się tylko formułkami, a prosto z serca, bo słowa są niczym, a myśl jest wszystkim - nie ważne czy uzywasz doniosłych słów, formułek, ważne jest co masz w sercu kiedy to mówisz. Traktuj swojego Anioła jak starszego brata, najlepszym sposobem na zacieśnienie więzi jest starać się być dobrą osobą - taką, którą twój Anioł może poprowadzić naprzód, w byciu jeszcze lepszym, jeśli jest się złym, czyli nie słucha podpowiedzi Stróża, ten "nie ma czego szukać" przy człowieku :).

Aha, rozumiem :D

danvue pisze:Ale widać, że Ty jesteś dobrą osobą, chociaż dopiero się kształtujesz, miło popatrzeć na tak mądrą osobę w takim wieku ;)

Bardzo dziękuję i cieszę się, że tak sądzisz ;)

danvue pisze:Tak, też polecam artykuły na spirytyzm.pl oraz czytanie forum - możesz się wiele dowiedzieć, i oczywiście pytaj od razu nas jeśli czegoś nie wiesz - tutaj chętnie Ci pomogą ;)

Dobrze, postaram się :)

Naprawdę cieszę się, że tyle osób mi dopowiedziało :D
Nix

Postautor: danvue » 02 sty 2014, 15:43

atalia pisze:Optymizmem napawa to, że az tak młodzi ludzie zaczynają interesować sie sprawami duchowymi. :)

Pesymizmem napawa mnie to, że tylu jakże dojrzałych ludzi nie interesują się takimi sprawami :P
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 02 sty 2014, 16:16

Miło Cię poznać Nix. Postaramy się pomóc Ci Słoneczko :) Najważniejsze, byś zachowała spokój i często modliła się do Boga i Twojego Anioła Stróża (w spirytyzmie mówi się o nim Duch Opiekun lub Przewodnik) o wsparcie i ochronę.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nix » 02 sty 2014, 16:26

Dziękuję bardzo Juniperus :) Naprawdę się postaram modlić szczerze - nie formułkami i do Boga i do Anioła Stróża.
Nix

Postautor: kalatala » 02 sty 2014, 16:52

Megan6 kilka miesięcy temu napisała referat o modlitwie, a nastepnie go nagrała. Polecam!

http://www.youtube.com/watch?v=HFAFkQon2U8
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nix » 02 sty 2014, 16:57

Dziękuję bardzo - na pewno zobaczę! :)
Nix

Postautor: Nikita » 02 sty 2014, 18:24

moze to nie mediumizm ale poprostu dziecieca wrazliwosc na takie zjawiska....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi