Zanik zdolności?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Zanik zdolności?

Postautor: justa1977 » 11 sty 2014, 21:58

Jakiś czas temu zaczelam słyszeć głosy. Wraz z tym przyszło odczucie że nie jestem sama a i obrazy pokazywały kto przemawia do mnie. Jesli by założyć, że to nie schizofrenia a rozbudziły się zdolności,gdzie niektóre informacje się zgadzały to fajna sprawa. Niestety po jakimś roku odczucia te zaczeły słabnąć i teraz już nikogo nie czuje. Czasami pojawiają się obrazy jeszcze i rzadko mysli.
Wiem, że to nie kwestia zniknięcia duchów z mojego pola,raczej no właśnie czego?
Czy można się zablokować? Choć blokady w sobie nie mam jako takiej. Czego efektem może być taki zanik?
Czy ktoś mógłby sprawdzić energetycznie co jest przyczyną? Słyszałam, że jest to możliwe.
justa1977

Re: Zanik zdolności?

Postautor: kalatala » 11 sty 2014, 22:15

Ciekawe. Ile masz lat, jeśli można wiedzieć?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: justa1977 » 11 sty 2014, 22:31

Mam 37 lat
justa1977

Postautor: 000Lukas000 » 12 sty 2014, 15:36

Zdolności medialne często mogą zanikać z wielu powodów. Jest to naturalne. Dlatego nigdy nie powinno się pobierać opłat, by później nie sięgnąć po szarlatanerię by mieć jakiekolwiek zarobki.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 12 sty 2014, 16:24

To może byc odpowiedź, której szukasz. Jeśli nie jest to schizofrenia (bo może być), to być może podeszłaś do budzących się zdolności w sposób komercyjny, że tak powiem, nawet nie czynem, wystarczyła myśl, więc zostały Ci odebrane.

Jednak na początku na Twoim miejscu zrobiłabym sobie badania, które by wykluczyły chorobę psychiczną, a dopiero później przy negatywnym wyniku szukała wyjaśnienia w zdolnościach parapsychicznych.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 12 sty 2014, 17:34

Zdolności mediumiczne mogą zaniknąć jeszcze. w przypadku gdy nie są rozwijane, praktykowane. Powracają gdy od nowa zaczynamy je rozwijać, pracować nad tym.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 12 sty 2014, 23:41

Hmm ja bym się najpierw przebadała. To może też oznaczać guz mózgu, a nie żaden mediumizm. Najpierw się przebadaj, a potem szukaj pomocy parapsychicznej.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: justa1977 » 13 sty 2014, 02:24

O stronie materialnej nigdy nie myslałam ani tez nie próbowałam w ten sposób zarabiac więc tą przyczyne wykluczam całkowicie. Zdrowa jestem i napewno nie mam schizofrenii ani guza mózgu.
I faktycznie nie praktykowałam bo wątpiłam że Ja moge takie zdolności posiadać, tak więc nie ćwiczyłam ani też nie pogłębiałam ich.
Dziekuję za wyjasnienia.
justa1977

Postautor: Xsenia » 13 sty 2014, 12:33

Nie obrażaj się proszę. :) Tu nie chodzi o wyśmianie twoich wątpliwości, czy przekonań. Po prostu zawsze na początku staram się wyszukać logiczne rozwiązanie, zanim poszukam metafizycznego.
I jeśli chodzi o schizofrenię, czy guza mózgu, to naprawę warto się najpierw przebadać. Nic cię to nie będzie kosztowało, a uzyskasz pewność, że to nie jest przyczyna fizyczna. A to że niektóre informacje się zgadzały, to przy naszych wspaniałych mózgach jest całkiem możliwe i bez guza i bez mediumizmu :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 13 sty 2014, 13:59

Ciekawy temat tu poruszono. Nie mówię tego akurat w kontekście justy1977, ale po pewnym czasie użytkowania forum można faktycznie dojść do wniosku, że łatwiej jest pisać na forum i pozostawać w niepewności niż włożyć wysiłek w pójście do lekarza i przeprowadzenie badań. Spokojnie, lekarze nie są strasznymi potworami, którzy zamykają biedne owieczki do zakładów zamkniętych :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi