Złorzeczenie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Złorzeczenie

Postautor: juniperus » 15 sty 2014, 15:11

A dziękuję bardzo. U mnie wszystko w porządku. Uwolniłam się jakiś rok temu nie tylko od ludzi (są obok, ale trzymam ich na dystans i wyraźnie nakreśliłam granicę, której nie wolno im przekraczać, co oczywiście nie obyło się bez ich sprzeciwu i histerii, dzieła dokończę wiosną ;) ) ale i od cierpienia, poczucia bólu i bezsilności. Nic nie daje siły takiej, jaką otrzymuje się poprzez rozwój duchowy. Można robić wówczas rzeczy, które kiedyś wydawały się niemożliwymi do osiągnięcia. Dla uściślenia sprawy, mój mąż nigdy mnie nie maltretował. Jest dobrym, kochającym człowiekiem i w tamtych czasach cierpiał razem ze mną, choć był w dużo lepszym położeniu ode mnie.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 15 sty 2014, 18:55

No niestety toksyczne osoby zdarzają się wszędzie, nei tylko w domu, ale też w pracy, w sąsiedztwie. Dobrze jest się nauczyć, jak na nie reagować i jak nie dać się sprowokować, co jest dość trudne.
Juni masz fajnego męża :) Ja niestety musiałam na początku walczyć z nim tak samo jak z teściami, bo on stawał po ich stronie. W końcu dał się wychować ;) choć trochę to trwało (no cóż 35 lat zatruwania dość mocno się na nim odcisnęło), ale wyszedł na prostą :)
juniperus pisze:dzieła dokończę wiosną

Stawiasz płot?? :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 16 sty 2014, 15:39

Jeszcvze wracajac do tematu usuwania ciazy: czy ktos wie, czy jest regula, ze gdy sie usunie pierwsza ciaze to za drugim zajsciem w ciaze przyjdzie ta sama dusza? Bo ktos mi tak powiedzial....czy potwierdzacie spirytysci?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: kalatala » 16 sty 2014, 17:48

Pierwsze słyszę.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danvue » 16 sty 2014, 19:50

Ja osobiście wątpie, wtedy możnaby wytłumaczyć usuwanie ciąży czymś takim, że przecież i tak ten Duch się wcieli, tylko że później. Pozatym, czy aborcja nie zaburza w pewien sposób funkcjonowania ciała duchowego wcielającego się?
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 17 sty 2014, 12:19

danvue pisze:Pozatym, czy aborcja nie zaburza w pewien sposób funkcjonowania ciała duchowego wcielającego się?

Materia nie ma wpływu na duszę.
Nikita pisze:Jeszcvze wracajac do tematu usuwania ciazy: czy ktos wie, czy jest regula, ze gdy sie usunie pierwsza ciaze to za drugim zajsciem w ciaze przyjdzie ta sama dusza? Bo ktos mi tak powiedzial....czy potwierdzacie spirytysci?

Raczej nie ma takiej reguły, jeśli Bóg uznał, że dana dusza ma się wcielić w ciało, to decyzje przyszłej matki nie mogą mieć wpływu na tą decyzję Boga. Bo np. co by się stało z duszą, która miała się wcielić, a matka usunęła ciążę i tak niefortunnie, że więcej nie może mieć dzieci? To dusza się więcej nie wcieli? Raczej nie jest tak. A Bóg dość często każe za aborcję niemożliwością zajścia w ciążę.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 17 sty 2014, 13:45

Dzis bardzo duzo osob nie moze doczekac sie potomstwa...no ale zawsze mozna zaadoptowac jakies niechciane dziecko...i tym samym splacic dlug za usubniecie ciazy...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: stefan12 » 20 sty 2014, 11:55

danvue pisze: Pozatym, czy aborcja nie zaburza w pewien sposób funkcjonowania ciała duchowego wcielającego się?

Oczywiście, że zaburza plan inkarnacji. Dusza ta już nie będzie mogła wcielić się w to ciało, nie będzie mogła żyć w takich warunkach w jakich planowano. To jest ingerencja w plan.
Nawet jeśli ta sama kobieta zajdzię ponownie w ciąże i ta sama dusza miałaby się inkarnować, to będzie to już inny czas, inna materia, inne warunki, itpd.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Nikita » 20 sty 2014, 16:35

no ale taka dusza dziecka, ktoremu przeszkodzono w przyjsciu na swiat moze ma taka karme i splaca dlug karmiczny...wkoncu przypadkow nie ma...nieprzypadkowo dana dusze spotyka taki los....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: stefan12 » 21 sty 2014, 10:44

Ale co jest w stanie spłacić, skoro nie zdąży się wcielić.
Nie można czynienia zła usprawiedliwiać tym, że osoba cierpiąca miała go doznać, bo to była jej karma.
To jest wolna wola czyniącego zło, czy je zadać innej osobie, czy nie.
Jeśli będziemy się powoływać na karmę, to stworzymy piekło na ziemi.
Awatar użytkownika
stefan12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi