rzyjaźń

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: rzyjaźń

Postautor: juniperus » 21 kwie 2014, 19:13

Wiecie kochani, zastanawiam się nad pewną rzeczą, o której wspomniała również Gosia. Przez ostatni rok mojego uczestnictwa na tymże forum otrzymałam wiadomości od kilku osób, które przejawiały zdolności mediumiczne i które w poczuciu braku zrozumienia ze strony uczestników forum, a nawet z poczuciem potępienia przestawały się tu udzielać i najczęściej rezygnowały, usuwając się w cień. Wśród nich były również osoby, które udzielały się jeszcze zanim ja sama tu trafiłam. Przykro stwierdzić, ja również z takim nastawieniem spotkałam się. Nie mówię, że wszyscy są tacy. Znalazły się oczywiście osoby, które starały się wspierać mnie i robią to do dziś, a którym ogromnie jestem wdzięczna i dziękuję. One doskonale wiedzą, że o nich mowa. Gosię, a teraz również i Gabę również na dzień dobry spotyka to samo. Pora kochani moi zastanowić się, co jest nie tak? W czym tkwi problem? Dlaczego młode media, poszukujące pomocy i wsparcia najczęściej jej nie otrzymują. Gdzie mają się udać, jeśli nie na forum spirytystyczne? Żaden inny nurt, inna religia nie jest w stanie odpowiedzieć na milion pytań, które każdego dnia gnieżdżą się w głowie medium, w takim stopniu jak spirytyzm. My spirytyści jesteśmy po to, by pomagać ludziom, ale również duchom. To media są idealnym tego narzędziem, więc dlaczego działania podejmowane są w takim kierunku, że media stąd uciekają. Czy na prawdę tak ma to wyglądać? Nie chcę, by mnie, czy każde inne medium wystawiać na piedestale, bo to niczemu nie służy. My pragniemy Waszego zrozumienia, wsparcia, pomocy. Czas, byście zrozumieli, jak trudnym jest życie medium, z iloma przeciwnościami każdego dnia się spotyka. To nie tylko problemy zawodowe w pracy, problemy z najbliższymi, rodzinami i znajomymi, zdrowiem, czy przeciwnościami, które i Wy posiadacie. Oprócz już skomplikowanego życia ziemskiego jest jeszcze to drugie - duchowe, które przysparza wielu cierpień, extramalnych przeżyć, konieczności podejmowania trudnych wyborów. Czy wiecie, że każdy błąd popełniony przez medium w życiu osobistym odbija się gromkim echem w sferze duchowej? Czy wiecie, że pozwalając sobie na słabość, atakowani jesteśmy przez niskie duchy? Czy wiecie, że niektórzy z nas są przez duchy wielokrotnie ranieni psychicznie, fizycznie, gwałceni, prześladowani, obrażani wulgarnym słownictwem? Czy wiecie, ile razy byliśmy przerażeni z poczuciem bezsilności wobec świata (duchów), którego do końca nie rozumiemy. Pomyślcie, jak trudnym musi być życie medium. Czy wiecie w końcu, jak bardzo samotne czuje się każde medium? Nie mówię o samotności duchowej - bo w tej sferze towarzystwa nam nie brakuje. Mówię o samotności wśród ludzi. Jesteśmy nierozumiani przez ludzi i to powoduje, że ci, którzy nigdy nie doświadczyli tego, co my prześladują nas, ośmieszają, wmawiają choroby psychiczne czy iluzje mózgu. Mówicie, że medium powinno być moralne pod każdym względem, to nie będzie prześladowanie przez duchy niskie. Wszyscy tu na Ziemi jesteśmy niemoralni. Inaczej nie byłoby nas tutaj. My wiemy, że musimy się kształcić, rozwijać moralnie, stawać każdego dnia lepszym. Jednak ten proces trwa. Żaden charakter nie zmienia się w ciągu dnia, ani miesiąca. Mamy wady jak każdy.
Zastanówcie się choć raz, co może czuć osoba, która w środku nocy ściągana jest siłą z łóżka przez ducha, który śmiejąc się przeraźliwie krzyczy: "zabiję cię". Co czuje osoba, która nie może kontrolować własnego ciała, bo inna siła robi to za niego. Każde medium musi przejść przez kontakty z duchami niskimi, nawet tymi złośliwymi, by nauczyć się je rozróżniać, wyczuwać ich potrzeby i intencje, wiedzieć, jak postępować z nimi w przyszłości. Mój ukochany Opiekun powiedział: "Nie ma zrozumienia bez doświadczenia" i to są święte słowa. Ktoś, kto nigdy nie doświadczył mediumizmu, nigdy wiedzieć nie będzie, co się wtedy czuje, więc Wy, którzy nigdy nie doświadczyliście - nie potępiajcie mediów, nie osądzajcie ich, nie radźcie w czymś, o czym pojęcia nie macie, ale wspierajcie, dodawajcie wiary w sens tego wszystkiego, pomóżcie przez to przejść, pomóżcie się rozwijać, bo to wszystkim służy. Mediumizm to ogromna próba, którą sami sobie wybieramy. Należy zastanowić się, dlaczego każdy z nas czegoś takiego nie wybrał sobie? Wiecie dlaczego? Bo to trudne i bardzo osobliwe, więc więcej ludzie kochani wyrozumiałości.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 21 kwie 2014, 19:17

gaba75 pisze:
Wiecie ze dzis w tv na tvn bedzie film pt"medium"?

Mam zamiar obejrxec..
Ja również :)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: megan6 » 21 kwie 2014, 19:18

Gaba nikt z nas nie jest doskonały, ja staram się nie oceniać bo nie lubię jak inni oceniają mnie, każdy ma swoje indywidualne życie i tylko dana osoba zna je dokładnie i wszystkie jego szczegóły i ma prawo sama siebie oceniać. Co do charakteru staram się dużo rozmawiać ale i w większym stopniu słuchać ludzi, a i prowadzić tak rozmowę by ktoś nie czuł się urażony bo to nie o to chodzi. Co do filmu Medium dość ciekawy jest bo oglądałam już go, za to dziś byłam w kinie na filmie Niebo istnieje naprawdę polecam go bardzo fajnie przedstawiony.
masz rację z tym że nigdy nie wiemy co Bóg nam szykuje, chociaż czasami zdarza się dostawać informacje, wizję albo przeczucia co do przyszłości, ja czasami tak mam, Iza z resztą też i powiem Ci z własnego doświadczenia że ja im ufam i jak do tej pory moje przeczucia mnie nie zawiodły a to co zostało mi przekazane sprawdziło się więc... ja temu wierzę.
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 21 kwie 2014, 19:18

Gosiu, rodzicielstwo jest bardzo ważne i bardzo trudne, często w naszej rodzinie możemy spotkać największych wrogów z przeszłych wcieleń. Między matka a dzieckiem normalnie rozwija się wielka miłość co wymazuje nieporozumienia z przeszłości. Matka jest w stanie poświecić się za dziecko, i wszystko mu wybaczyć, nawet najgorsze przestępstwa. Współżycie uczy obojga, naprawia przeszłe błędy, dlatego rodzicielstwo jest tak ważne, szczególnie matki. Nie wolno zapominać ze duch, który przychodzi na świat, jest nam dany, jako nasza misja do spełnienia. Należy przygotować go do życia, wykształcić w nim odpowiednie mechanizmy, by w dorosłym życiu mogły zaowocować. Cale jego dorosłe życie od tego zależy, jak zostanie przygotowany, czy będzie miał fobie, czy inne problemy związane z dzieciństwem. To wszystko może mu pomoc, by mógł przejść lepiej przez wszystko co przyniesie jako „karma”. Ciąża i mediumizm, jeżeli jest kontrolowany nie jest zagrożeniem dla dziecka, dobre kontakty mogą tylko pomoc. Niebezpieczeństwem jest kiedy się go nie kontroluje, wtedy mogą wyniknąć pewne problemy, ale to wszystko jest zależne od sytuacji.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: gaba75 » 21 kwie 2014, 20:12

Zbyszku

Gosia nie wspomniala nawet slowem ze rodzicielstwo jest mniejnwazne niz inna dziedzina zycia. Z tego co tu zaobserwowalam, wielu ludzi nie rozumie chyba na czym polega spirytyzm. To co napisala Iza , wydaje mi sie jaknajbadziej na miejscu. Niestety nie potrafie tak pieknie sie wypowiadac dlatego dziekuje Bogu za takich ludzi jak te dwie wspaniale osoby. Gdyby wiecej bylo takich osób w Polsce czy na swiecie mniej byloby zla.

Z tego co ja wyczytalam Gosia i Iza, bedą lub są wspanialymi matkami. Ja nie jestem moze idealna matka, popelniam bledy jak kazda, ale staram sie zeby moje dziecko mnie rozumialo. Duzo rozmawiamy i wyjasniamy sobie pewne rzeczy. Uwazam ze tak jak w malzenstwie,,miedzy dwojgiem ludzi powinny miec miejsce wszystkie emocje,ale uczucie milosci i rozmowa szczera powinny byc podstawa, tak i w rodzicielstwie tez powinno tak byc. Jak widxe dxiecko ktore boi sie rodzica, to mam chec tego rodzica postawic do pionu. I czesto tak mam ze powiem swoje zdanie, tyle ze odpowiednio do osobowosci rodzica. To takie moje zboczenie zawodowe. I jesli chodzi o mnie i przyjmowanie porad od innych na temat moich relacji z dzieckiem, to przyjme takowe ale pod warunkiem, ze sa wypowiedziane tonem przyjacielskiej porady a nie narzucania zdania z mysla i pewnoscia ze jest sluszne.

I tak jak wspomnialam wczesniej moje dzieci to mój skarb, ale nie zrezygnuje ze swojego rozwoju, wiem zevto bedziebtylko z korzyscia dla dzieci.

Gdybym stanela w rozwoju i nie piszukiwala, to niestety ale powielalabym swoje bledy i nie szla do przodu tylko stala w miejscu.
To ze zaczelam drazyc temat spirytyzmu w najgorszym dla mnie momencie zycia, to bylo dla mnie ratunkiem. Gdybym nie zaczela, nizszy duch ktory zwiazany jest z e sprawca mojego przyjscia na swiat pewnie by mnie zniewolil. Babcia-mój aniol, jednak dobrxe nade mna czuwa i dobrze mna kieruje.
gaba75

Postautor: Xsenia » 21 kwie 2014, 21:19

Widzę tu bardzo duży problem z komunikacją. Pomimo to spróbuję ci to wytłumaczyć.
gaba75 pisze:dzięki za porady atalio i xseniu, ale nie skorzystam.

Proszę bardzo :) Oczywiście że masz prawo do odrzucenia naszych porad. Takie jest prawo wolności wyboru. :)
gaba75 pisze: Powód-chcecie się mnie pozbyć z tego forum,a dlaczego?

???????? Gaba a w którym miejscu napisałam, że chcę się ciebie pozbyć z tego forum?????? Jest dokładnie przeciwnie. Widzę, że masz ogromny problem z komunikacją z ludźmi, a to forum jest po to by między innymi pomagać. Mnie się dużo poukładało w głowie po zapisaniu się na to forum i mam nadzieję, że tobie też się poukłada. NIE CHCĘ BYŚ STĄD ODCHODZIŁA. Piszę dużymi literami by przekaz był jasny i dotarł. I na pewno wszyscy tutaj tego nie chcą. Natomiast forumowicze na pewno chcą ci pomóc, i jeśli tu zostaniesz, to sama zobaczysz pozytywne efekty.
gaba75 pisze:Czytalam kilka zdan o atalii i o tobie xseniu i z tego co piszecie do mnie wynika ze jednak nie chcecie sie rozwijac ku dobremu. Sugerujecie mnie zebym zrezygnowala ze swojego rozwoju

Najwidoczniej czytasz nie dość jasno. Nawet w tym wątku pisałam już kilka razy, że własny rozwój duchowy jest najważniejszy. Czyżbyś nie widziała tych moich postów? I znowu powtórzę: nikt ci tu niczego nie sugeruje. Do niczego cię nie zmuszamy.
gaba75 pisze:Skreslilas mnimnie juz na wstepie.

Nikt tu cię nie skreślił. Widzimy, że masz duży problem i większość zastanawia się jak ci pomóc, ale nikt z tego powodu cię nie skreśla!!!
gaba75 pisze:Xsenia widzi w tobie ideał matki, bo wie ze nie jest taka jak jej matka,która prawdopodobnie z jej pwiesci jest bardzo dobrym człowiekiem.

:D Nie masz racji pisząc, że widzę w Atalii ideał matki, bo nie ma czegoś takiego jak "ideał matki". Na tym świecie nie ma ludzi idealnych. Niestety. Ale masz rację uważając, że czuję iż nie dorównuję mojej matce do pięt :D Niestety nie mam tej siły spokoju, którą ma ona :) Ale nie czuję się przez to gorszą osobą od niej :)
gaba75 pisze:uwazacie mnie tutaj na tym forum za intruza to błagam was piszcie kimś lepszym wedlug was ode mnie. Ja widocznie jestem niedorozwinięta, skoro uważacie ze nie jestem na waszym poziomie.

NIE JESTEŚ OD NAS ANI LEPSZA ANI GORSZA!!! Znowu dużymi literami by przekaz dotarł :) I jak najbardziej chcę z tobą pisać. Tylko wtedy jest szansa, że ty zrozumiesz mnie, a ja ciebie. A na zrozumieniu mi zależy.
gaba75 pisze: Jesli uznacie ze warto ze mna pogadac beZ narzucania swojego zdania to zapraszam. Jesli nie, to dajcie sobie spokój bo wyżywacie sie na ciężarnej, ale rozumiem was, wybaczam -bo to ma związek z waszymi problemami życiowymi.

Napisałam już kilkakrotnie, mogę napisać jeszcze raz: NIKT CI NICZEGO NIE NARZUCA, każdy z nas wyraża tylko swoje zdanie, a ty możesz się z tym zgodzić lub nie. :) Masz do tego prawo, tak samo jak my mamy prawo się wypowiedzieć, nawet jeśli odpowiedzi tobie się nie podobają. Jedna prośba: nawet jeśli odpowiedź ci się nie podoba, nie bierz jej od razu za atak na ciężarną. To, że jesteś w ciąży, nie jest jednoznaczne z tym, że mamy zawsze się z tobą zgadzać i przytakiwać twoim wypowiedziom. I wybacz, ale wydaje mi się, że właśnie nas nie rozumiesz, a bardzo bym chciała byś nas dobrze zrozumiała.
gaba75 pisze:Ja jednak wiem, że nikomu krzywdy nie zrobiłam wchodząc na to forum, z myślą ze spotkam tu życzliwych ludzi. Jeśli wam źle z tym że tu jestem, to macie problem

Oczywiście, że nie zrobiłaś nikomu krzywdy przychodząc tutaj. I naprawdę chcę byś tu została i się rozwijała duchowo. Do tego dążymy wszyscy i chcę tobie w tym pomóc. Oczywiście jeśli ty też tego będziesz chciała. Nic na siłę.
gaba75 pisze:Powiem krótko, chyba ostrzegałyście mnie przwed wami samymi, ale źle trafiłyście, bo jasię was nie boję.

Nie Gabi. Nikt z nas nie chce byś się nas bała.
gaba75 pisze: Póki żyję będę robić to czego ode mnie oczekuje Bóg i żadne duchy niższe nie przeszkodzą mi w tym.

Super :) popieram i tego się trzymaj :)
Krzyś świetnie to napisał by "słuchać innych". My również chcemy wysłuchać ciebie Gaba, ale ty też postaraj się wysłuchać nas. Może nie zawsze mamy rację, ale mamy za sobą doświadczenia, z których możesz się uczyć i ty, oczywiście o ile będziesz tego chciała. Przyszłaś tu by zagłębiać mediumizm i spirytyzm, więc może warto by było czasem posłuchać ludzi, którzy już długi czas się tym zajmują?
Krzysztoff pisze:Postaraj się znaleźć nieco spokoju , wszyscy ci tu dobrze życzą .

Dokładnie. Każdy tobie tu dobrze życzy.
gaba75 pisze:Zgadzajcie się z atalią wszyscy. Zadam wam pytanie wprost, bo jestem konkretna, czy was wszystkich powaliło?

Nieprawda, że wszyscy się zgadzają z Atalią, więc nie rozumiem po co to napisałaś. I ja też zadam ci pytanie wprost: nie uważasz, że twoje pytanie jest trochę niegrzeczne z twojej strony? My nie obrażamy ciebie, więc i ty nas nie obrażaj. Wymaga tego od ciebie nie tylko spirytyzm ale nawet netykieta, czyli etykieta wypowiedzi na forum.
gaba75 pisze:Czy wy żyjexie tylko goniąc za pieniadzem i władzą?

Pytanie totalnie oderwane od rzeczywistości. Gdzieś ty Gaba doczytała się naszej gonitwy za pieniędzmi i władzą?? Podaj przykłady i konkrety, które tak podobno lubisz!!!
gaba75 pisze:Z waszych porad i stronniczego zachowania wynika ze znacie mnie bardzo dobrze, a tak nie jest!!!!

Po pierwsze nikt tu nie jest stronniczy. I też już to pisałam. TU NIE MA STRON. Po drugie nikt tu ciebie nie zna, i nikt tu nie udaje, że tak jest.
gaba75 pisze:Nie wiecie co czynicie oceniając mnie.

NIKT TU CIEBIE NIE OCENIA. Za to większość chciałaby cię zrozumieć. I zrozumieć czego ty oczekujesz i czego chcesz.
gaba75 pisze:Z waszego stronniczego zachowania wniosek jest jeden, boicie się atalii, ale ja nie i mozecie sobie gadać co chcecie, ludzie. Ja nie zrezugnuję tylko dlatego że ktoś siedzi w polityce, konkretnie w prawicy, i postanowił mnie nękać bo mu się tak podoba.

Nikt się nie boi ani Atalii, ani ciebie. Skąd wywnioskowałaś, że ktoś tutaj siedzi w polityce? I to jeszcze w prawicy? Żaden spirytysta raczej z polityką się nie zadaje. Twoje wnioski są błędne.
gaba75 pisze:Tak a pro po krzysztoff, jesli masz 3 dzieci i dajesz ty mi porady, to gdzie ty teraz jestes, bo wydaje mi sie ze mezczyzna powinien dbac o swoja rodzine i w czasie swiat byc z nimi a nie na internecie i na forum. Czy ty czasami nie przeginasz?!

Nawet jeśli ma się 3 dzieci trzeba czasem odpocząć. I można to zrobić czytając i pisząc na forum. Nie masz prawa zarzucać Krzysztofowi brak opieki nad dziećmi w czasie świąt. I zadam ci to samo pytanie: Czy ty czasami GABA nie przeginasz?
gaba75 pisze:Jesli chcecie oceniac kogos innego to najpierw powiedzcie o sobie co źle robicie, bo samokrytyka czyli spojrzenie najpierq na swoje zycie i ocenienie go z perspektywy czasu, jest pokorą

Super. Teorię już masz, przejdź teraz do praktyki.
gaba75 pisze:zajmujesz się promowaniem atalii która dla ciebie jest twoim bogiem. Czyżbyś nie miał swojego zdania a tylko to samo co atalia. To chyba ubogi jest twój roZwój. Ja jesli sie z kims zgadzam to mam rowniez odo dodania cos od siebie. Ty w stu procentach zgadzasz sie z atalia wiec jestes na poziomie malego chlopca, ktory boi sie sprzeciwic matce.

Totalnie niesprawiedliwe potraktowałaś Krzysztofa. I to dlaczego? Tylko dlatego że poparł Atalię. Ma prawo się z nią zgodzić. A ty na niego napadłaś i obraziłaś. Naprawdę dziewczyno zastanów się zanim coś napiszesz. My tu nie obrażamy siebie nawzajem. Mamy szacunek dla każdego forumowicza. Ty najwidoczniej jeszcze się musisz tego nauczyć.
megan6 pisze:gdzie masz napisane w spirytyzmie że rodzicielstwo jest najważniejsze???

Pozwól Krzysiu że odpowiem na to pytanie:
Księga Duchów:
"Czy duch rodziców nie ma wpływu na ducha dziecka po jego narodzeniu?

"Owszem, ma wielki wpływ; duchy mogą przyczyniać się wzajemnie do swego postępu. Otóż zadaniem ducha rodziców jest przyczynić się do rozwoju ducha dziecka przez dobre wychowanie; jest to ich obowiązkiem, a gdy się zadaniu temu sprzeniewierzą, popełniają czyn karygodny." "

Mam nadzieję, że taka odpowiedź ci Megan wystarczy :)
megan6 pisze:I sory ale uważam że faktycznie atakujecie Gabe

Kto tu atakuje? To już nie można spokojnie przedstawić swojego zdania, bo od razu narażamy się na oskarżenie o atak? W ten sposób nikt już niczego nie napisze, bo będzie się bał, że go oskarżą o ataki. Tak nie może być! Przecież nikt tu niczego nie wymaga (poza wzajemnym poszanowaniem wypowiedzi)!! Nikt tu niczego nie wymusza!!! Więc gdzie tu widzicie ataki?
megan6 pisze:Ale na tym forum to normalne, nauczyłam się tego i nie raz miałam okazję być tego świadkiem, a później dziwicie się że ludzie odchodzą z forum twierdząc że są potępiani za swoje zdolności i odmienne zdanie. Gdy ktoś nie podziela podstawowych poglądów to jest ten zły.

Nie jestem na tym forum aż tak długo, ale ja tego tu nie zauważyłam Megan. Każdy ma prawo do wypowiedzi własnych wniosków. Jeśli każdą wypowiedź będzie się traktowało jako atak, to rzeczywiście moderatorzy mogą od razu zamknąć to forum, bo nikt nie będzie chciał tu niczego pisać, bojąc się oskarżenia o atak.
gaba75 pisze:co so prYjaciół ciężko takich znalezc jak sie nie dąży za pieniadzem, karierą i wladza.

Uważasz więc, że przyjaciół mogą mieć tylko ludzie, którzy dążą za pieniędzmi, karierą i władzą? Trochę to dziwne. Według mnie jest dokładnie odwrotnie. Właśnie w najgorszej biedzie znajdzie się prawdziwego przyjaciela.
gaba75 pisze:Wiec promuj ja dalej ja nie zamierzam. Mam inne upodobania niz atalia. Smiem jednak twierdzic, ze wy nie zrozumiecie ich, bo zyjecie tylko z oceniania innych.

Nikt tu nikogo nie promuje. Po prostu albo zgadzamy się z jakąś wypowiedzią albo nie. I te nasze zdanie wyrażamy w poście. Mamy do tego prawo. I obojętnie kto wypowie pierwszą wypowiedź. To nie jest promocja.
Masz rację, że na razie nie rozumiem twoich upodobań, ale bardzo chciałabym je poznać. Nie "żyję" z oceniania innych, natomiast zawsze chcę zrozumieć ich poglądy i ich wnioski. Czy ty też tego chcesz?
gaba75 pisze: Jesli nie podoba sie wam ze tu jestem, to nikt was nie zmusxa pisac ze mna. Ja nie jestem uzalezniona od niczego -a tym bardziej nie zamierzam sie uzalezniac od tego forum.

Świetnie :) że znasz własną ścieżkę rozwoju i się jej trzymasz. A jednak wydawało mi się, że szukasz pomocy, bo ty jej jednak nie potrzebujesz, bo znasz drogę. :)
gaba75 pisze:Po prostu zwolennicy atalii ponadto ze sa stroniczy, to uwazaja sie za najmadrzejszych.

Nie ma tu zwolenników kogokolwiek. Znajdziesz tu natomiast zwolenników konkretnych poglądów, więc nie zarzucaj nam, że jesteśmy stronniczy i uważamy się za mądrzejszych. Ja po prostu popieram wypowiedzi, które uważam, że mają sens i są dobre dla mnie. I nie ważne kto je wypowie.
A ty? Czy nie powinnaś się choć chwilkę zastanowić nad danym poglądem zamiast od razu uznawać go za atak, stronniczość, i wymyślać od duchów niższych i małych chłopców? Kto tu tak naprawdę atakuje? Mnie się wydaje że ty, obrażając każdego i jego wypowiedzi, kto ma odmienne zdanie.

Juni, doskonale zdaję sobie sprawę, jak ciężkie musi być życie medium. Nikomu tego nie życzę. I mam wyrozumiałość dla każdego medium, które spotykam. Nie wiem czemu media wcześniej odchodziły z tego forum. Za moich czasów tutaj takiej sytuacji nie było. I nie zauważyłam jakiegoś braku szacunku dla medium na tym forum. Nie widzę tu ścigania czarownic, wyśmiewania ich wypowiedzi i potępienia. Piszesz o braku zrozumienia tych osób, a ja widzę problem w komunikacji. Dlatego tak ważne jest często tłumaczenie własnych postów. Po to by druga osoba dobrze zrozumiała intencje i poglądy pierwszej osoby. Ale to trzeba chcieć. Jeśli nie ma chęci tłumaczenia, nie ma chęci zrozumienia poglądów innych ludzi, to nie będzie też dobrej komunikacji. Nie można też z góry zakładać złych intencji innym. I nie tylko medium, ale "normalni" uczestnicy forum także, nie powinni we własnych wypowiedziach obrażać innych. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Błagam wybaczcie ten przydługi post :) Tłumaczenia czasem zabierają mnóstwo miejsca :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 21 kwie 2014, 22:20

he he...no jaja...

Juniperus napisz konkretnie co masz na mysli? Kto Cie tu obrazil i niedocenil? Jakie media pouciekaly? Nikt nie jest doskonay i czasami trudno jest w cos uwierzyc gdy sie samemu tego nie doswiadczylo ale taka konstruktywna krytyka nigdy nie zaszkodzi...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 21 kwie 2014, 23:06

Spirytysta nie ocenia,a pomaga.Myśl dnia ;Gdyby człowiek utrzymał swój stan duchowy na wyższym poziomie, to brzemię życia zwierzęcego spadłoby z niego
bez trudności. Lecz on tego nie czyni,na skutek tego rozkwit ludzki dokonuje się powoli.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: megan6 » 22 kwie 2014, 05:50

Xsenia pisze:
megan6 pisze:gdzie masz napisane w spirytyzmie że rodzicielstwo jest najważniejsze???

Pozwól Krzysiu że odpowiem na to pytanie:
Księga Duchów:
"Czy duch rodziców nie ma wpływu na ducha dziecka po jego narodzeniu?

"Owszem, ma wielki wpływ; duchy mogą przyczyniać się wzajemnie do swego postępu. Otóż zadaniem ducha rodziców jest przyczynić się do rozwoju ducha dziecka przez dobre wychowanie; jest to ich obowiązkiem, a gdy się zadaniu temu sprzeniewierzą, popełniają czyn karygodny." "

Mam nadzieję, że taka odpowiedź ci Megan wystarczy :)

nie bo nie odpowiedziałaś na moje pytanie gdzie w tym co napisałaś jest słowo że rodzicielstwo jest NAJWAŻNIEJSZE???? ja rozumiem że moim obowiązkiem jest dobre wychowanie dziecko i ok rozumiem, ale dlaczego ma być to pierwszą i jedyną najlepszą rzeczą jaką mam robić w życiu? Czemu z takim samym zapałem jak wychowywanie dziecka nie mogę traktować np. swojego rozwoju moralnego i w takim samym stopniu skupiać się na tym i innych ważnych rzeczach?? Gdzie masz informacje że rodzicielstwo jest NAJWAŻNIEJSZE. Czekam w dalszym stopniu na odpowiedz.
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 22 kwie 2014, 06:53

Megan w takim stopniu o jakim piszesz to NAJWAŻNIEJSZY jest Bóg, reszta się nie liczy.
Jedyne co można tutaj przemyśleć to to, co jest ważniejsze dla kobiety ciężarnej: zdrowie psychiczne nienarodzonego dziecka, czy kontakty z duchami. Jeśli Gaba uznaje, że kontakty z duchami (nawet z tymi niższymi i źle nastawionymi) nie stanowią zagrożenia dla jej nienarodzonego dziecka to ok, niech dalej zajmuje się mediumizmem. Ale jeśli ma choć cień podejrzenia, że mogą zaszkodzić dziecku, to powinna odpuścić, przynajmniej do czasu kiedy urodzi. Takie jest moje zdanie. Ale i tak Gaba sama wie co dla niej i dla jej dziecka jest najbezpieczniejsze. Mnie najbardziej martwi, że Gaba nie chce nawet wysłuchać ostrzeżeń, a przecież tutaj wszyscy chcą tylko dobra jej i jej nienarodzonego dziecka. A każde ostrzeżenie odbiera jako atak na jej osobę. Powtórzę, jak kilka osób przede mną: Gaba życzę ci przede wszystkim spokoju ducha i szczęśliwego rozwiązania.

Atalia bryyyy, ale się ciebie boję.... to gdzie mam podpisać? ;)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!