Koń i muł są dwoma różnymi gatunkami
Equus caballus oraz
Equus africanus należą do jednej rodziny koniowatych, jednak są dwoma odrębnymi gatunkami. Proszę sprawdź definicję gatunku oraz poczytaj o badaniach pana Darwina, to ciekawa historia.
A tak przy okazji!!! Dwa tygodnie temu miałam nocleg w domu w Walii w Overtone, gdzie Darwin spędzał wakacje bodajże jako dziecko

I słuchajcie, tam chyba były duchy!!! Leżałam sobie w łóżku, już nie spałam, gdy ni z tego ni z owego na oścież otworzyły sie drzwi. Najpierw pomyślałam, że ktoś wchodzi nas obudzić, ale nikt nie wszedł. Wstałam, sprawdziłam, nikogo ani śladu. Poszłam do sąsiedniego pokoju zapytać inne chórzystki, czy może do nas wchodziły. One na to, że nie. Pytałam innych - nie. No dobra. Dwa dni później inna chórzysta mi opowiedziała, jak to była sama w jadalni, gdy nagle zatrzasnęły się drzwi, podczas gdy wg niej żadnego przeciągu nie było. Uciekła aż się za nią kurzyło.

Przepraszam za ten offtopic, tak mi się nagle przypomnialo

We Florencji też chyba miałam kontakt, coś mnie nagle obudziło w środku nocy, żaden hałas, nic się nie działo, a ja się obudziłam zupełnie przytomna. Pierwsza myśl - duch. Zupełnie pierwsza, bez zastanowienia. Potem się za tego ducha modliłam.