Trening medium

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Trening medium

Postautor: KaszaLot » 21 cze 2014, 12:05

KaszaLot

Postautor: danvue » 22 cze 2014, 13:19

KaszaLot trollujesz czy robisz sobie żarty? :)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 25 lis 2014, 22:15

Edge pisze:Nie mogę znaleźć wątku na ten temat, a to dość ważne prawdopodobnie dla większości z nas.

Czy są jakieś konkretne ćwiczenia dzięki którym można nauczyć się widzieć duchy i kontaktować się z nimi?
Mój problem polega na tym, że pomimo kontaktów przez sen i na jawie (np. czułam obecność na tyle wyraźnie, że potrafiłąm powiedzieć gdzie duch stoi, jakiej jest płci, wzrostu i jakie ma intencje), nie potrafiłam się z nimi porozumieć, tzn. uzyskać jakiejkolwiek informacji, czy nawet upewnić się, że taki duch mnie widzi.
Nic.

A może inaczej - czy dałoby się zrobić coś, żeby takie kontakty były częstsze? Od czego to zależy?

Czy poza medytacją jest jakiś dobry sposób na rozwijanie się w tym kierunku? W internecie też ciężko mi się czegokolwiek doszukać.

Można nauczyć sie widzieć duchy i kontaktować się z nimi, rozwijając dar medium,
Dar ten można mieć od urodzenia, albo można go mieć w dowolnym wieku...
,, Proście a będzie Wam dane '' - to cała tajemnica :)

Częstsze kontakty zależą od rozwoju tego daru.
Można go rozwinąć tak jak napisali przedmówcy poprzez medytację, poprzez interpretację symboli - może to być interpretacja kart tarota, klasycznych, interpretacje run, poprzez interpretacje snów itd.
Poprzez interpretacje symboli, znajdujemy drogę do własnej duszy...
A to już mały kroczek do rozwoju tego daru - zostają ,,tylko'' chęci :)
Ten dar możemy również rozwinąć poprzez przekazy...
Czym częściej przekazujemy, tym staje to się intensywne...
Jak najbardziej sfera moralna ma tutaj również swoje znaczenie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Obserwator » 26 lis 2014, 03:35

soudak pisze:....Można go rozwinąć tak jak napisali przedmówcy poprzez medytację, poprzez interpretację symboli - może to być interpretacja kart tarota, klasycznych, interpretacje run, poprzez interpretacje snów itd.
...

W jaki sposób poprzez interpretację symboli np. Tarota można rozwinąć zdolności mediumiczne ? :)
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 26 lis 2014, 22:00

Obserwator pisze:
soudak pisze:....Można go rozwinąć tak jak napisali przedmówcy poprzez medytację, poprzez interpretację symboli - może to być interpretacja kart tarota, klasycznych, interpretacje run, poprzez interpretacje snów itd.
...

W jaki sposób poprzez interpretację symboli np. Tarota można rozwinąć zdolności mediumiczne ? :)

Poprzez interpretację symboli, tak jak napisałem, znajdujemy drogę do własnej duszy...
Ale mi oczywiście możesz nie wierzyć.
Masz tutaj linka do wypowiedzi znanego medium w USA - Lisy Williams.
Zobacz oczywiście całą kilkuminutową wypowiedź, ale na to co pytasz, masz odpowiedź w 2:50 minucie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=2v_N2noPnxg
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Obserwator » 27 lis 2014, 23:27

Dziękuję za wskazówki :)
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 29 lis 2014, 12:23

Dzis nad ranem mialam przedziwne przezycie. Obudzilam sie ok czwartej i lezalam bo nie moglam usnac...tak lezalam chyba do piatej bo jeszcze wstawalam do toalety i spojrzalam na zegarek...a potem usnelam...i gdy juz snilam cos nagle uslyszalam taki dziwny placz...ten placz byl taki okropny, skrzekliwy, jakby nie z tego swiata....to nie bylo snem to bylo jakby na skraju jawy i snu....obudzilam sie z niepokojem ale zaraz ponownei zasnelam. I znowu to samo....snilam jakis sen i nagle znowu ten placz ale jakby blizej mnie...obudzilam sie i zaczelam nasluchiwac i myslalam, ze to moja corka placze i poszlam do niej ja zapytac ale ona nie plakala. Nie wiem co to bylo ale mialam wrazenie, ze to jakas pokutujaca dusza byla..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Arronax » 29 lis 2014, 15:21

Miałaś już kiedyś podobne odczucie? Czy to pierwszy raz? Warto śledzić czy będzie ciąg dalszy.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 29 lis 2014, 15:58

Mialam juz rozne dziwne rzeczy....w tym domu, gdzie teraz mieszkam od czasu do czasu cos lazi. To musi byc jakis dobry duch bo nic zlego nie robi ale ja czuje te obecnosc. Ale czasami pojawia sie cos co mnie atakuje. Gdy to sie do mnie zbliza zwykle nad ranem to mam takie mroczne ciemne sny i nagle zaczynam sie bac i uswiadamiam sobie, ze cos jest nie tak. Czasami zaczyna mnie to podduszac albo kiedys miaalm wrazenie ze jakas sila kreci mna w kolko....to taki niby sen ale dziwnie realistyczny sen...Moze to duchy osob, ktore ja skrzywdzilam w poprzednich wcieleniach? A teraz chca sie mscic. Ale odkad robilam modlitwy ze swieca oraz procesy wybaczania i od keidy robie regularne medytacje to czuje sie bezpiecznie....jakby otoczona skrzydlami aniola...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 29 lis 2014, 16:51

To co chodzi po Twoim domu, to od czasu do czasu przechodzi ludzkie pojęcie ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi