atalia pisze:Tyle że, Magu, spirytyzm ma tyle wspólnego z magią i demonami co ja z baletem mongolskim.
Ma bardzo dużo wspólnego! Spirytyzm praktyczny to naukowa forma kontaktów z drugim wymiarem a okultyzm to wymuszenie tego kontaktu
atalia pisze:Tyle że, Magu, spirytyzm ma tyle wspólnego z magią i demonami co ja z baletem mongolskim.

Nikita pisze:.A gdzie chcialbys sie dostac?
Coś w tym jest. Osobiście odeszłabym od podziałów na niebo, czyściec i piekło, ponieważ to jedynie przenośna określająca stan ducha wraz z jego emocjami, na które ogromny wpływ ma jego własny poziom moralny, zasługi, przewinienia, podejście do tematu dobra i zła itd... Jest oczywiście grupa duchów, która stroni od Światła, duchów dobrych, a nawet samego Źródła (Boga). Rzeczywiście ich osadzenie po stronie zła jest na tyle głębokie, że nie widzą najmniejszej potrzeby, czy chęci zmiany. Większość z nich posiadając niskie wibracje energetyczne nie jest w stanie znieść obecności duchów lepszych właśnie ze względu na wysoką wibrację. Można powiedzieć w przenośni, że Światło dla jednych duchów jest czymś pięknym, co przyciąga i celem samym w sobie, a dla drugich czynnikiem, który oślepia i wypala oczy, powoduje porażenie. Nie jednak tu o światło chodzi, ale właśnie o bardzo wysokie wibracje, pochodzące z Źródła (od Boga).Nikita pisze:Swedenborg pisal o tym, ze pieklo jest pelne dusz, ktore czuja sie tam lepiej niz w swietle....
000Lukas000 pisze:Co do magii, spirytyzm udowadnia nam że magia i cuda nie istnieją, wszystko to opiera się na prawach natury, różnicą jest tu tylko to, że tych prawd przeważnie nie znamy
czarnyMag pisze:Przeszedłem ataki fizyczne takie jak przy opętaniu (równoległe podrapania do krwi na plecach i innych trudno dostępnych miejscach). No i niestety musiałem się udać do KK i tam wyspowiadać choć nienawidzę tego i nigdy w ten sposób nie wierzyłem - cóż może to była autosugestia ale pomogło

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość