Kto uczestniczył w seansie z duchami?

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Kto uczestniczył w seansie z duchami?

Postautor: juniperus » 10 gru 2014, 09:16

Lat? :lol: Aż tak źle nie będzie. Właśnie zgromadziłam moje archiwum, tj. przekazy z pisma automatycznego, wiadomości z opisem przeżyć i doświadczeń i takie tam... Harmonogram książki też już powstał. Teraz pracuję nad spisem treści, by jakoś usystematyzować to wszystko, a później pozostanie samo pisanie.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 10 gru 2014, 09:31

Czy mogę zrobić projekt okładki i tytuł wymyślić?
Jeżeli tak, to zrobię ją na podstawie spisu treści, jak już bedziesz, go miała
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: juniperus » 10 gru 2014, 09:47

Proszę bardzo :)
Izabela

Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Arronax » 10 gru 2014, 11:00

Powodzenia w Twoich pracach i działaniach :) .
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: czarnyMag » 10 gru 2014, 11:13

[quote="juniperus"][/quote]
:) tylko ja w duchy niskie nie wierzę! Wierzę w Diabła! Demony! Świętych! Anioły! Jezusa! i BOGA! :) Tzw. duchy niskie wymyślił w swoich fantazjach literackich i podał swym wyznawcą guru: Kardek! :))))
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 10 gru 2014, 11:40

czarnyMag pisze:
juniperus pisze:

:) tylko ja w duchy niskie nie wierzę! Wierzę w Diabła! Demony! Świętych! Anioły! Jezusa! i BOGA! :) Tzw. duchy niskie wymyślił w swoich fantazjach literackich i podał swym wyznawcą guru: Kardek! :))))

A demony i diabła wymyślił KK aby wierny żył w ciągłym strachu przed piekłem i kupowali swoje zbawienie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: juniperus » 10 gru 2014, 12:45

czarnyMag pisze::) tylko ja w duchy niskie nie wierzę! Wierzę w Diabła! Demony! Świętych! Anioły! Jezusa! i BOGA! :) Tzw. duchy niskie wymyślił w swoich fantazjach literackich i podał swym wyznawcą guru: Kardek! :))))

Możesz wierzyć w co chcesz, ponieważ najważniejszym jest nie to, w kogo wierzymy, jak go nazywamy, ale to, by tępić w sobie zło i każdego dnia stawać się lepszym moralnie człowiekiem. To dlatego uważam, że nieistotnym jest, czy ktoś nazywa Boga Bogiem, Źródłem, Jahwe, Jehową, Panem, Ojcem, czy nada mu milion innych imion, zgodnie z własnym uczuciem. Najważniejsze, by starać się żyć według Jego prawa, tj. przestrzegać prawa miłości na co dzień.
Tak na marginesie demon to właśnie odpowiednik ducha bardzo niskiego. Różnica jest jedynie w nazewnictwie. Chodzi bowiem o postać nieucieleśnioną, która opowiada się za złem i wykorzystuje je by krzywdzić innych.
Nazewnictwo na prawdę nie ma większego znaczenia. Liczy się sam sens i istota danego zjawiska. W wielu religiach znajdują się te same (bardzo zbliżone) istoty, o podobnym charakterze, a jedynie innym imieniem.
Izabela

Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: czarnyMag » 11 gru 2014, 10:14

Mirek pisze:
czarnyMag pisze:
juniperus pisze:

A demony i diabła wymyślił KK aby wierny żył w ciągłym strachu przed piekłem i kupowali swoje zbawienie.

Wiesz ja cały czas "szukam!" I chce zostać przekonany (bo nie każdy po przeczytaniu książek jest władny by pojąć intencje autora :) Chce być przekonany że w to uwierzyłem i za to ewentualnie "beknę" po śmierci :) Na razie mi to lata ale wolałbym nie (zdechnąć) będąc w błędzie!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 11 gru 2014, 10:19

juniperus pisze:
czarnyMag pisze::) tylko ja w duchy niskie nie wierzę! Wierzę w Diabła! Demony! Świętych! Anioły! Jezusa! i BOGA! :) Tzw. duchy niskie wymyślił w swoich fantazjach literackich i podał swym wyznawcą guru: Kardek! :))))

Możesz wierzyć w co chcesz, ponieważ najważniejszym jest nie to, w kogo wierzymy, jak go nazywamy, ale to, by tępić w sobie zło i każdego dnia stawać się lepszym moralnie człowiekiem. To dlatego uważam, że nieistotnym jest, czy ktoś nazywa Boga Bogiem, Źródłem, Jahwe, Jehową, Panem, Ojcem, czy nada mu milion innych imion, zgodnie z własnym uczuciem. Najważniejsze, by starać się żyć według Jego prawa, tj. przestrzegać prawa miłości na co dzień.
Tak na marginesie demon to właśnie odpowiednik ducha bardzo niskiego. Różnica jest jedynie w nazewnictwie. Chodzi bowiem o postać nieucieleśnioną, która opowiada się za złem i wykorzystuje je by krzywdzić innych.
Nazewnictwo na prawdę nie ma większego znaczenia. Liczy się sam sens i istota danego zjawiska. W wielu religiach znajdują się te same (bardzo zbliżone) istoty, o podobnym charakterze, a jedynie innym imieniem.

Chce odpowiadać za to w co uwierzyłem i dlatego cały czas szukam :) A tak między Bogiem a prawdą - zaczynam wątpić we wszystko - gdyby nie dziecko które Bóg mi powierzył dawno bym to przerwał! Powoli zaczyna mi już wszystko latać! Żona mówi - mamy małe dziecko a ja już mam to wcielenie w picie :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 11 gru 2014, 10:59

A wiesz, że za zwątpienie też bedziesz musiał odpokutować?
Słabej wiary jesteś skoro wątpisz. Zaprzeczałeś, że nie kieruje się strachem.
A ja tu czytam, że boisz się stawić czoła problemom. Malym dzieckiem się zasłaniasz. Weź się za siebie i nie bądź baba.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm