Reinkarnacja została usunięta z biblii...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Reinkarnacja została usunięta z biblii...

Postautor: mateuss22 » 22 sty 2013, 18:02

Nikita pisze:na szczescie kosciol traci wladze...ludzie szukaja prawdziwej duchowosci a nie przynaleznosci do partii politycznej...

:D
mateuss22

Postautor: mateuss22 » 22 sty 2013, 18:04

:D
mateuss22

Postautor: Hansel » 28 gru 2014, 18:40

Nikita pisze:Tak np Zakon Franciszkanow jest wielce pozytywny a nalezy do kk...choc na poczatku mieli problemy bo papiez nie chcial ich uznac ale jednak udalo im sie przetrwac...Franciszkanie propaguja medytacje chrzescijanska i sa otwarci na inne wyznania...co mi sie bardzo podoba..

Słyszałem o tym http://www.religie.424.pl/buddyzm-zen-w ... ticle.html
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 29 gru 2014, 00:20

MateuszS pisze:Mało kto wie, że chrześcijanie długo wierzyli w istnienie wielu wcieleń. Dopiero w VI wieku cesarz Justynian usunął z Biblii fragmenty, które o tym mówiły, a na soborze konstantynopolitańskim drugim zakazano wiary w reinkarnację. Od tego momentu, ten, kto mimo wszystko myślał, że żyjemy więcej niż raz, stawał się heretykiem.
A mógł bym prosić o jakieś źrudło historyczne.
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 30 gru 2014, 14:56

Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 01 sty 2015, 02:54

MateuszS pisze:Mało kto wie, że chrześcijanie długo wierzyli w istnienie wielu wcieleń. Dopiero w VI wieku cesarz Justynian usunął z Biblii fragmenty, które o tym mówiły, a na soborze konstantynopolitańskim drugim zakazano wiary w reinkarnację. Od tego momentu, ten, kto mimo wszystko myślał, że żyjemy więcej niż raz, stawał się heretykiem.

Do dzisiaj wielu ludzi podkreśla, że w Biblii pozostały fragmenty mówiące o reinkarnacji. W jednym z fragmentów Nowego Testamentu znajduje się sugestia, że Święty Jan Chrzciciel jest wcieleniem Eliasza. :ugeek:

Usunęli to gdyż niektórzy "agresywni" panowie mówili że jak zgładzili swego wroga to tak naprawdę nic złego nie zrobili bo on i tak się odrodzi a ich tylko poniosło :) Innymi słowy jak można obwiniać kogoś o mord jak zabił tylko nieśmiertelnego :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Arronax » 01 sty 2015, 12:00

Masz jakieś źródła Twojej wiedzy?

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: czarnyMag » 02 sty 2015, 18:24

Arronax pisze:Masz jakieś źródła Twojej wiedzy?
Pozdrawiam :)

Na to nie mam dowodu ale czytałem książkę François Brune pt. "POWIEDZCIE IM, ŻE ŚMIERĆ NIE ISTNIEJE" i widziałem jak autor (ksiądz/watykanista) się miota komentując wypowiedzi ducha skierowane do medium :) Widziałem jak gość przekręca wypowiedzi ducha zgodnie z doktryną kościoła :) Byłem wraz z żoną na jego wykładzie w Krakowie i po pytaniu mojej żony: jakie jest jego zdanie na temat Księgi duchów - zzieleniał :)))
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Arronax » 03 sty 2015, 17:45

Miałem tą książkę w domu ale nie przebrnąłem akurat, dużo straciłem ;) ?
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Hansel » 01 lut 2015, 22:24

Krzysztoff pisze:Na forum widzę wiele krytyki KK, razi mnie to i zastanawiam się czemu to służy (krytykowanie)? Jakie są konsekwencje takiego postępowania . Joanna de Angelis jasno mówi ("Żyć szczęśliwie"), że należy angażować się w krytykowanie i obmawianie bliźniego
A oni nas niestety jak najbardziej na każdym kroku oczerniają http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS ... uchy.html#

I za co ?
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi