JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: bernadeta1963 » 09 sty 2015, 23:52

Nikita pisze:Bernadetta mozesz mi powiedziec dlaczego niektore dusze maja problemy z przejsciem na druga strone? Nie dzieje sie to jakby w sposob automatyczny...czyli tunel, opiekun, film z zycia i swiatlo?

Witam. Przepraszam trochę późno odpowiadam.
Ze swoich obserwacji mogę powiedzieć , że są duchy , które nie mogą odejść z powodu niewyjaśnionych spraw. Są też takie , które po prostu wolą być tutaj . Sprawia im to przyjemność , że ludzie ich nie widzą i dobrze się bawią .Są też takie , które już tam były i mogą tu wracać w każdej chwili . Dla przykładu powiem , że ostatnio dowiedziałam się , w jakich okolicznościach zmarła moja babcia ze strony ojca. Nawiązałam z nią kontakt i nieraz źle jest być medium. Zawala ci się wszystko co do tej pory myślałaś o ludziach , których znałaś w dzieciństwie.Powiedziała , że czekała 70 lat na wyjaśnienie zagadki jej śmierci i teraz wolno jej odejść . Nigdy jej nie znałam . Zmarła gdy ojciec miał 3 lata.
Natomiast w innej sytuacji spotkałam ducha z którym się zaprzyjaźniłam . Miała na imię Danuta , ok 45 lat . Zginęła w wypadku samochodowym koło mojego zakładu . Powiedziała , że nie ma dokąd iść i dlatego tu jest . Nie była rozmowna , ale czułam jej obecność . Była przyjaźnie nastawiona , trochę straszyła kolegów , ale raczej w żartach . Odesłałam w zakładzie 2 duchy . Ona nie chciała . Zwolniono część załogi , a gdy wróciłam tam po 4 latach , by la pierwszą , która mnie przywitała moim imieniem . Pamiętała . Nie wiem gdzie jest teraz , nie wyczuwam jej.
Są też takie duchy , które przychodzą '' doglądać '' bliskich sobie ludzi . Mogą odejść w każdej chwili . Tak jest z moją babcią . Nieraz jest u mnie innym razem to ona przyprowadza do mnie ducha .
Kiedyś oglądałam dokument o duchach . Mówili tam o zjawiskach cyklicznych . Podobno niektóre zjawiska mogą się powtarzać co jakiś czas . Np kobieta przechodzi korytarzem co 2 lata o tej samej porze i w tym samym czasie . Podobno związane to jest z nagromadzeniem się energii i jakiejś pamięci . Miałam jeden taki przypadek i chyba to było to . Czułam się wtedy jak bym oglądała kawałek filmu . Szłam w ciągu dnia ulicą . Musiałam przejść tunelem pod torami niedaleko stacji . Ulica jest trochę w dole . Była pusta .Tunel podtrzymują grube filary . Nagle zobaczyłam biegnących 3 żołnierzy w rogatywkach z pepeszami w dłoniach . Byli w wypłowiałych zielonych mundurach . Najfajniejsze było to , że ich broń błyszczała w słońcu .Pierwszy podbiegł do filaru i cofnął się , jak by ktoś strzelał , dwóch następnych biegło do drugiego . W momencie kiedy dobiegli scena zniknęła . Nie było słychać odgłosów , byli jakby w swoim świecie , a ja stałam i możecie sobie wyobrazić jaką miałam głupią minę . To trwało parę sekund . Może to zjawisko powtarzało się co jakiś czas , a ja trafiłam na kolejną projekcję .
Znowu się rozpisałam , jak przynudzam powiedzcie , nie pogniewam się .
Pozdrawiam :P
bernadeta1963

Postautor: Nikita » 10 sty 2015, 11:07

Dzieki...wcale nie przynudzasz...bardzo interesujaco piszesz o tych zjawiskach. Mnie to fascynuje, ze sa ludzie, ktorzy to dostrzegaja. Ja miewam tylko zajawki z tamtego swiata i raczej rzadko...Ale wiem , ze cos jest...nie tylko ten materialny swiat.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: soldado » 10 sty 2015, 23:10

Do tego, co napisała bernadetta, dodam, że są tutaj również duchy, które postanowiły, że tutaj zostaną po to, żeby pomagać.
Pomagają przeważnie osobom, z którymi były bardzo blisko spokrewnione.
To taki rodzaj pokuty z ich strony, poprzez pomoc.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: bernadeta1963 » 12 sty 2015, 22:11

Witam . Jestem w lekkim szoku ,i musiałam podzielić się z wami co mnie spotkało . Byłam dzisiaj na zebraniu w pewnym związku , do którego należę . Poszłam tam jeszcze w zeszłym roku , aby pomogli mi w radzeniu sobie ze swoim darem . Myślałam , że jako medium będę mogła współpracować z jakąś grupą zajmującą się zjawiskami paranormalnymi . Dzisiaj koleżanka ze związku zajmująca się doradzaniem i stawianiem kart zaproponowała , żebym nawiązała kontakt z Kościołem Jezuitów , bo według niej jestem uzależniona .Nie chciałam z nią dyskutować na zebraniu ,ale ona chyba myśli , że nie idę spać dopóki nie wywołam ducha . Natomiast druga , kiedy jej powiedziałam , że jest takie forum na którym można się wypowiedzieć , osoba ta łagodnie mówiąc odradziła mi kontakty z wami . I jak mamy się nie ukrywać , jak inni mają takie poglądy .Chyba ,że jej chodziło o to , że jak mnie egzorcyzmują ona nie będzie miała konkurencji .Kiedyś miałam wykład o moim darze , była zafascynowana . a dzisiaj wygania mnie do kościoła .Nie skorzystam z jej propozycji i pozwólcie , że jeszcze trochę z wami zostanę .
Bernadeta .
bernadeta1963

Postautor: Mirek » 13 sty 2015, 06:18

Koleżanka jest uzależniona od kart. Być może bierze jeszcze za wróżenie kasę. Tak naprawdę, to ona poyrzebuje Jezuitów. Tak Ci powiedziała, ponieważ oddała od siebie swój problem, szukając go w Tobie.
Pamiętaj wyróżnia trzeba się nauczyć. To co Ty posiadasz jest darem. Nie musiałaś się tego uczyć. Nie przejmuj się ludźmi, którzy z niewiedzy takie rzeczy Ci mówią. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 17 sty 2015, 12:43

Chyba na razie zawieszę swoje wpisy .Trudno mi dyskutować z wami na różne tematy. Nie jestem tak oczytana jak wy. Myślałam ,że znajdę tu osoby , które odbierają to co ja i będziemy mogli robić coś wspólnie i razem pomagać.Nie gniewajcie się . Będę zaglądać , co się u was dzieje , może zarejestruje się jeszcze jakieś medium i będzie nas więcej do dyskusji.
Pozdrawiam.
bernadeta1963

Postautor: bernadeta1963 » 17 sty 2015, 13:42

Nie chcę ,abyście pomyśleli ,że ktoś mnie obraził ,czy do was zniechęcił . Ludzi o podobnych zainteresowaniach szukałam w różnych miejscach. Nie wiedząc , czy jestem normalna,jak już pisałam poszłam na testy. Wtedy upewniłam się ,że jestem normalna.Zapisałam się tam, ale to nie to .W Polsce nie można być normalnie medium.Koleżanka wysłała mnie do Jezuitów , żeby mnie wyleczyli , bo jestem uzależniona . Na zachodzie są grupy pomagające ludziom mającym problemy z duchami. Fajnie jest słuchać opowieści, ale myślałam ,że to będę robić. Wy robicie inne super rzeczy. U nas najwyżej pokropią mnie wodą święconą , albo wybiją szyby , jak się dowiedzą , czym się zajmuje.
Myślę ,że jeszcze kiedyś się odezwę .
bernadeta1963

Postautor: Krzysztoff » 17 sty 2015, 15:03

Powodzenia !
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 17 sty 2015, 15:53

Bernadetto zostan z nami....masz taka wiedze...Ja uwielbiam czytac Twoje posty...bo sa madre i widac w nich doswiadczenie zyciowe.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2015, 17:24

Bernadetko cieplutkie uściski za Twoje posty :)
Gorąco polecam Ci przeczytanie tych trzech wspaniałych dzieł Allana Kardeca,które na pewno Ci pomogą ;

Księga mediów http://lubimyczytac.pl/ksiazka/152133/ksiega-mediow

Ewangelia według spirytyzmu http://rivail.pl/index.php/sklep/podsta ... -szczegoly

Księga duchów http://rivail.pl/index.php/sklep/podsta ... -szczegoly

Pozdrawiam i do szybkiego ,,usłyszenia,, :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm